SIBEX Derivatele, total neinteresante pentru investitori

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 mai 2017

Pe piaţa Sibex, prima jumătate din penultima şedinţă de la debutul săptămânii nu a adus nimic notabil, în condiţiile în care participanţii nu au încheiat nici un contract futures. Astfel, şedinţa se îndrepta către un rezultat dezastruos pentru operatorul de piaţă din Sibiu, speranţele ca lucrurile să se schimbe fiind legate de partea secundă a sesiunii. Şanse pentru a sparge gheaţa erau pentru derivatul pe Dow Jones, scadenţa iunie, pentru care diferenţa dintre cotaţiile de cerere şi ofertă era, la ora 17.15 de nu mai 4 puncte (21.085 puncte la vânzare, 21.081 puncte la cumpărare), cotaţia de referinţă (start of day price-), stabilită de ATHEXClear fiind de 21.105 puncte, fapt ce semnala o posibilă apreciere faţă de închiderea din ultima şedinţă a săptămânii trecute. Numărul poziţiilor deschise pe DEDJIA 17F era de 212. Pe segmentul valutar, diferenţa dintre cotaţiile de la vânzare-cumpărare pe cursul euro/dolar scadenţa iunie era, la aceeaşi oră, de numai 0,0006 unităţi (1,1191 USD - 1,1197 USD) pentru un euro, cotaţia de referinţă fiind de 1,1199 USD, peste închiderea de la finalul săptămânii trecute. Deşi destul de apropiate, cererea şi oferta pe aceste produse nu se întâlniseră încă, rezultatul fiind o statistică nulă la capitolul volum, după peste şapte ore de la deschidere.

Pe ATS-ul administrat de bursa sibiană se înregistraseră schimburi 712 acţiuni Armax Gaz Mediaş, consemnându-se a cincea şedinţă la rând cu tranzacţii pe această societate. Volumul acţiunilor rulate a fost însă, de fiecare dată modest. Cotaţia unei acţiuni ARAX se situa la 2,29 lei/titlu, în scădere cu 4,98%.

(-)preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

(--) Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb