INS: Tendinţă de creştere a activităţii în toate sectoarele economice

R.R.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 30 mai 2017

Tendinţele în evoluţia activităţii economice, din perioada mai - iulie 2017, sunt marcate de creştere, potrivit unui comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Conform INS, în toate sectoarele economice se remarcă o tendinţă de creştere a activităţii, iar numărul salariaţilor din construcţii, precum şi al celor din sectoarele serviciilor şi al comerţului cu amănuntul va creşte moderat. De asemenea, INS remarcă o stabilitate a preţurilor în servicii.

"Managerii companiilor care activează în industria prelucrătoare de la noi din ţară, preconizează, pentru următoarele trei luni, o creştere a volumului producţiei: +18% sold conjunctural (soldul conjuctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii valorii unui indicator statistic)", conform INS, care arată că, totodată, managerii de companii preconizează o tendinţă de creştere accentuată şi pentru activitatea de fabricare a băuturilor (sold conjunctural +56%).

De asemenea, pentru preţurile produselor industriale este prognozată o creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%), iar referitor la numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pentru totalul industriei prelucrătoare.

În sectorul construcţiilor, potrivit estimărilor din luna mai 2017, în următoarele trei luni va fi înregistrată o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +33%), iar managerii estimează şi o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +15%).

Potrivit INS, preţurile lucrărilor de construcţii sunt aşteptate să aibă o creştere moderată (sold conjunctural +13%).

Managerii din sectorul comerţ cu amănuntul au estimat, pentru următoarele trei luni, o tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +33%), iar volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra, de asemenea, un curs pozitiv (sold conjunctural +19%).

Totodată, angajatorii din acest sector prognozează, tot pentru următoarele trei luni, o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%), iar, pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează o creştere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +12%), se mai specifică în comunicat.

Conform estimărilor din luna mai 2017, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte, la rândul său, o creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +24%), în sectorul de servicii fiind estimată o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%).

Conform opiniei managerilor, din sectorul serviciilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +4%), mai arată comunicatul INS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb