Investiţiile în energie - pe agenda discuţiilor dintre premierul Grindeanu şi reprezentanţii CEZ

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 30 mai 2017

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanţii grupului CEZ, care au dorit să-şi prezinte priorităţile de investiţii pentru perioada următoare.

Executivul arată, într-un comunicat de presă, că piaţa autohtonă de energie oferă oportunităţi, iar şeful Executivului a spus că România se aşteaptă ca noi investiţii să fie deschise în Marea Neagră.

"Diversificarea surselor de energie, prin proiecte sustenabile şi în acord cu politicile de protejare a mediului, sunt convergente obiectivului nostru de siguranţă şi independenţă energetică", a mai spus Grindeanu.

La rândul său, Martin Zmelik, manager de ţară CEZ România, a amintit că grupul CEZ activează în ţara noastră de peste 10 ani. El a apreciat că mediul economic, în această perioadă, a devenit mai stabil şi mai predictibil, aceste aspecte fiind foarte importante pentru compania pe care o conduce, se mai arată în comunicat.

Profitul operaţional al grupului ceh CEZ în România a stagnat în primul trimestru, la 1 miliard de coroane ceheşti ( 37,6 milioane euro), în condiţiile în care efectul pozitiv al producţiei mai mari a parcurilor eoliene de la Fântânele şi Cogealac a fost anulat de marjele mai reduse ale operaţiunilor de distribuţie şi vânzare.

CEZ deţine în România parcurile Fântânele şi Cogealac, precum şi o serie de microhidrocentrale.

Pe segmentul de producţie, CEZ a înregistrat în România în primul trimestru un profit EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) de 700 de milioane coroane (26,35 milioane euro), în creştere cu 16% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit raportului financiar al grupului, citat de News.ro.

Creşterea profitului EBITDA a fost determinată de nivelul mai ridicat al producţiei la parcurile eoliene Fântânele şi Cogealac, ca efect al restricţiilor de producţie impuse de operatorul sistemului de transmisie în 2016.

Producţia de energie a CEZ în România s-a situat în primul trimestru la circa 400 de GWh, în creştere cu 13% raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile şi absenţei restricţiilor de generare impuse de operatorul sistemului de transmisie, pentru reglarea reţelei.

Pentru anul în curs, CEZ estimează în România o producţie de energie în creştere cu 10%, la aproximativ 1,4 TWh.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb