PACHETUL DE 6% DIN BCR A ATRAS MUŞTERII LA CONDUCEREA SIF 5 17 candidaţi la alegerile de la SIF Oltenia şi numai şapte la SIF Moldova

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 martie 2017

Banca Transilvania l-a înscris, în concursul SIF 5, pe Radu Hanga, care nu mai candidează la SIF Moldova

Florin Pogonaru declară că BOF nu vrea să vândă "Veranda" şi cataloghează zvonurile în acest sens drept "stupide şi rău intenţionate"

BOF a înscris-o la alegerile de la SIF5 pe Ana Bobircă

SIF5 Oltenia şi SIF Moldova sunt cele două SIF-uri care vor deschide alegerile pentru noi Consilii de Administraţie, în lupta de la SIF5 fiind înscrişi 17 candidaţi, iar la SIF2, numai şapte, pentru Adunările Generale din 4 aprilie, potrivit unor surse din piaţă.

Numărul mare de candidaţi înscrişi arată că la SIF5 se va da cea mai mare bătălie, miza principală fiind pachetul de 6% din Banca Comercială Română (BCR) pe care acest SIF îl mai are în portofoliu.

Şase membri din actualul Consiliu participă, din nou la alegerile de la SIF Oltenia, respectiv preşedintele Tudor Ciurezu, vicepreşedintele Anina Radu, Cristian Buşu (actual preşedinte Electrica), Victor Căpitanu, Nicolae Stoian şi Carmen Popa, potrivit unor surse din piaţă. Se pare că Paul Prodan nu mai candidează, susţin sursele, Banca Transilvania înscriindu-l, în concurs, pe Radu Hanga, actual administratror la SIF Moldova, dar care nu mai doreşte prelungirea mandatului acolo.

Acelaşi acţionar l-ar susţine şi pe Cristian Micu, care face parte din boardul Bursei de Valori Bucureşti.

Fondul de investiţii Business Capital for Romania Opportunity Fund (BOF), controlat de Florin Pogonaru şi Erste Bank, a propus-o pe Ana Bobircă pe funcţia de administrator SIF5.

Între Florin Pogonaru şi Tudor Ciurezu a izbucnit, în 2014, un conflict, pe tema pachetului de 6% din BCR, deţinut de SIF Oltenia.

Acum, în piaţă se vorbeşte că Pogonaru s-ar fi aliat cu Banca Transilvania, intenţia fiind vânzarea rapidă a pachetului la BCR şi, în schimb, cumpărarea mall-ului Veranda, aflat în portofoliul BOF şi al SIF Moldova.

Florin Pogonaru caracterizează astfel de zvonuri drept "stupide şi rău intenţionate. Domnia sa ne-a spus: "BOF participă cu un singur candidat la alegerile de la SIF Oltenia. Nu dorim să vindem mall-ul Veranda". Astfel, Florin Pogonaru a lăsat să se înţeleagă că nu mai este atât de interesat de SIF Oltenia.

În august 2015, SIF Moldova a luat locul SIF Oltenia în proiectul mall-ului Veranda, dezvoltat de familia Pogonaru în zona Obor din Capitală.

Atunci, conducerea SIF Moldova a anunţat că filiala sa - Real Estate Asset SA - a achiziţionat 6.555.211 acţiuni Prodplast Imobiliare (PPLI) care a dezvoltat mall-ul Veranda, în valoare de 39,9 milioane lei şi 643.859 acţiuni Nord în valoare de 4,8 milioane lei.

Anterior, conflictul Pogonaru-Ciurezu se extinsese asupra planului de finanţare a mall-ului "Veranda".

La precedentele alegeri de la SIF 2, Banca Transilvania şi-a impus favoriţii în conducerea SIF Moldova (Horia Ciorcilă, Radu Hanga şi omul de afaceri Octavian Radu) şi nu sunt semne că acest lucru se va schimba, drept dovadă numărul redus de candidaţi pentru noul Consiliu de Administraţie.

Printre candidaţii de la SIF5 se mai numără doi reprezentanţi Swiss Capital.

De altfel, Swiss Capital are două propuneri pentru conducerea SIF2 Moldova, respectiv Robert Cosmin Pană şi Olimpiu Blăjuţ. Aceştia au completat lista de propuneri înaintată de actualul consiliu, respectiv Horia Ciorcilă, Octavian Radu, Iancu Cătălin Jianu, vicepreşedintele Claudiu Doroş şi preşedintele Costel Ceocea.

Acţionarii SIF2 trebuie să mai decidă, la AGA, şi reducerea numărului de membri în CA, de la 7, la cinci membri.

Anul acesta sunt programate alegeri şi la SIF Banat Crişana şi SIF Transilvania.

13 candidaţi pentru Consiliul de Supraveghere SIF Transilvania

13 candidaţi s-au înscris la alegerile pentru Consiliul de Supraveghere SIF3 Transilvania, care se vor ţine la AGA din 28 aprilie.

Actualul Consiliu de Supraveghere i-a propus pe următorii candidaţi pentru funcţia de membru în CS: Ştefan Szabo, Dumitru Carapiti, Gheorghe Luţac, Cristian Mihalcea, Crinel Valer Andănuţ, care fac parte din actualul Consiliu, dar şi pe Vicenţiu Zorzolan şi Constantin Frăţilă.

Lista a fost completată de Viorel Borună, Gabriela Alexe, Dorina Bălaşa, Dan Paul, Alina Mioara Cobuz-Băgnaru şi Nicolae Petria.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Draga,Florin pretuieste,Siful 5 mi-l daruieste,Cu Horea am aranjat ,BCRul l-am papat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb