Preşedintele PNL, Ludovic Orban, achitat în dosarul de corupţie

I.P.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 6 martie 2018

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, achitat în dosarul de corupţie

Orban: "Încrederea mea în justiţie s-a dovedit corectă"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost achitat în dosarul în care a fost acuzat de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite pentru că i-ar fi cerut omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu 50.000 de euro, pentru finanţarea campaniei sale electorale pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost pronunţată, ieri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi este definitivă.

Ludovic Orban a declarat, ieri, că ultimii doi ani, de când a fost deschis pe numele său dosar penal pentru fapte de corupţie şi până la achitarea sa definitivă, au reprezentat o încercare grea pentru el şi pentru familia sa, însă a susţinut încă de la început că este nevinovat. Orban a afirmat că încrederea sa în justiţie s-a dovedit corectă şi că decizia de a se retrage din toate funcţiile de conducere din partid şi din cursa pentru Primăria Capitalei a fost corectă, pentru că "aşa este normal pentru orice ţară în care există domnia legii".

Liderul PNL a adăugat că în niciun moment nu a atacat în vreun fel sistemul de justiţie sau Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nici nu s-a prezentat cu bodyguarzi la audiere, făcând aluzie la liderul PSD Liviu Dragnea, care a fost însoţit de jandarmi la DNA, când a fost audiat.

"Aşa cum mie mi s-a făcut dreptate, oricărui român i se poate face dreptate", a mai spus liderul PNL.

Întrebat dacă susţine în continuare DNA, Orban a spus: "Ordine în Justiţie trebuie să facă instituţiile care sunt abilitate prin Constituţie şi prin lege".

Liderul PNL a mai spus că sistemul judiciar trebuie lăsat să se autoregleze, vorbind despre Inspecţia Judiciară, dar şi despre Consiliul Suprem al Magistraturii, care "funcţionează normal" şi care s-a exprimat de-a lungul timpului în ceea ce priveşte instituţiile judiciare, atunci când au fost probleme. "Nu cred că oamenii politici, în niciun caz Liviu Dragnea, Tăriceanu, Şerban Nicolae, Nicolicea, trebuie să facă ordine în sistemul juridic", a subliniat Orban, citat de News.ro.

Întrebat dacă ia în considerare o eventuală funcţie publică, Ludovic Orban a spus că obiectivul său este să contribuie la transformarea PNL în "forţa politică de care are nevoie România".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, legat de decizia ÎCCJ privind achitarea liderului liberal Ludovic Orban, că "niciodată nu a dorit să intre cineva în puşcărie".

Orban a fost trimis în judecată în 17 mai 2016, de către procurorii DNA, care l-au acuzat că şi-a folosit influenţa pentru a obţine foloase necuvenite. Potrivit rechizitoriului, în 1 martie 2016, Orban, atunci prim-vicepreşedinte al PNL, l-a contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara acelui an, când deputatul fusese nominalizat pentru a candida la funcţia de primar al Capitalei. În 20 martie, când s-a întâlnit cu omul de afaceri, Orban i-ar fi cerut 50.000 de euro în numerar, "nu în vreo modalitate legală, precum şi cu depăşirea plafonului stabilit prin Legea finanţării partidelor politice", cerând ca banii să ajungă la persoane cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale, potrivit DNA.

În 11 aprilie 2016, ziua în care a fost pus sub control judiciar, Orban a anunţat că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei şi demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, el rămânând deputat până la încheierea mandatului, în decembrie. Ludovic Orban a fost ales al optulea preşedinte post-decembrist al Partidului Naţional Liberal.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Dna a gresit foarte tare.

    1. Ipocrizie maxima! Se dezice de afirmatiile facute pe vremea USL! Pacat avea un grup de simpatizanti dar si-a aratat adevaratul caracter. Ii este bine ca a fost scos din competitia pt. primarie. Poate daca nu intervenea DNA ar fi fost primar. Acum cand vemdem ce lipsa de caracter, slava cerului ca nu a devenit!

      asta nu-i organ e mat de oaie

    Se pare ca dl Orban a avut noroc. ..Cat despre sistemul de autoreglare in justitie....acesta e ca si nexistent....Acum ar fi corect ca dl Orban sa ceara niste despagubiri morale si materiale consistente din partea DNA pentru cei 2 ani cat timp a fost acuzat si pus intr-o lumina defavorabila....Si ar fi normal sa i se si acorde aceste despagubiri de catre justitie....

    1. Nu se numeste "noroc ".Se numeste atletism in forma penibila.

      Cine sare ia achitare! 

      Partea penibila e ca nu au voie toți sa sara,pentru ca am vedea o multime de astfel de atleți de la toate partidele. 

      Dacă aveți putina imaginatie vedeti si cine tine nuielusa sa-i plesnesaca sa fie săritură cat mai amplă.

    Cine-i plateste lui Orban cheltuielile de judecata ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb