ZIARUL BURSA

06 martie 2018
Ediţia din 20.12.2024
"Lipsa de profesionalism a angajaţilor BNR mă îngrozeşte"

SENATORUL ZAMFIR REACŢIONEAZĂ LA AFIRMAŢIILE DIRECTORULUI DE STABILITATE DIN BNR: "Lipsa de profesionalism a angajaţilor BNR mă îngrozeşte"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 6 martie 2018

Eugen Rădulescu, pe Facebook: "Dacă cumva legile pe care le-a produs Zamfir ajung să intre în vigoare, economia României va intra în colaps în câteva luni" 

După ce plafonarea dobânzilor şi retractul litigios au fost adoptate de Senat, astăzi urmează să intre în dezbatere proiectele senatorului Zamfir care privesc leasingul şi titlul executoriu al contractelor de credit

Senatorul PNL Daniel Cătălin Zamfir se arată deranjat de afirmaţiile pe care unii angajaţi ai Băncii Naţionale a României (BNR) le fac la adresa parlamentarilor, menţionând: "Lipsa de profesionalism a angajaţilor BNR mă îngrozeşte".

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, achitat în dosarul de corupţie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, achitat în dosarul de corupţie

I.P.Anticorupţie / 6 martie 2018

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost achitat în dosarul în care a fost acuzat de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite pentru că i-ar fi cerut omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu 50.000 de euro, pentru finanţarea campaniei sale electorale pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost pronunţată, ieri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi este definitivă.

Săptămână de foc pentru conducerea PSD

Săptămână de foc pentru conducerea PSD

A.S.Politică / 6 martie 2018

Partidul Social Democrat a început săptămâna în fierbere, Liviu Dragnea, liderul partidului, anunţând, ieri, că, preşedintele executiv PSD, secretarul general şi vicepreşedinţii vor fi aleşi la Congresul din 10 martie, dar că pentru el însuşi nu va cere un vot de reconfirmare.

Preşedintele BVB se compară cu americanii numai când îi convine

Preşedintele BVB se compară cu americanii numai când îi convine

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 6 martie 2018

Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti Lucian Anghel s-a umflat, din nou, în pene, găsind de cuviinţă să se compare tocmai cu americanii, punând lupa pe primele două luni ale anului, o perioadă care să îl avantajeze, şi ignorând complet a doua parte a anului trecut când americanii creşteau, iar BVB scădea cu graţie.

Sectorul nostru de gambling trebuie să ţină pasul cu progresele din UE

GAMBLING Sectorul nostru de gambling trebuie să ţină pasul cu progresele din UE

Emilia OlescuCompanii / 6 martie 2018

Legislaţia fiscală, cea din domeniul publicităţii şi reglementările privind combaterea spălării banilor sunt punctele pe care industria de gambling trebuie să se concentreze în acest an, consideră Doru Gheorghiu, directorul executiv al Romanian Bookmakers.

Legat de fiscalitate, domnia sa ne-a spus că impunerile semnificative pe care ANAF le-a aplicat după controalele efectuate în anii trecuţi în piaţă au avut la bază premise greşite privitoare la definiţia venitului operatorului de jocuri de noroc şi nu au generat venituri suplimentare pentru buget, ci au provocat colapsul unor companii, respectivele sume rămânând pe hârtie.

Doru Gheorghiu, Directorului Executiv al Romanian Bookmakers

GAMBLING / DORU GHEORGHIU, ROMANIAN BOOKMAKERS: "Vom susţine în 2018 câteva modificări legislative foarte importante pentru industrie"

Companii / 6 martie 2018

Reporter: Stimate domnule Gheorghiu, cum a evoluat piaţa jocurilor de noroc în ultimul an?

Doru Gheorghiu: 2017 ne-a oferit o imagine completă asupra efectelor ultimelor modificări ale legislaţiei speciale. Astfel, piaţa de jocuri de noroc online a fost în plină dezvoltare, graţie reglementării sale la finalul lui 2015. Aceasta ar fi cea mai notabilă observaţie de făcut raportat la 2017.

GAMBLING ANAF:Statul, prejudiciat cu peste 60 milioane lei, în urma ilegalităţilor din gambling

Companii / 6 martie 2018

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au efectuat, anul trecut, 218 controale fiscale la contribuabilii care au ca activitate principală "Activităţi de jocuri de noroc" şi au stabilit sume suplimentare în valoare totală de 83.385.870 lei, identificând abateri de la legislaţia financiar-contabilă, după cum ne-au spus reprezentanţii ANAF. Aceştia ne-au precizat că, pentru sancţionarea acestora, au fost dispuse sancţiuni în valoare totală de 848.585 lei şi confiscări totale de 37.732 lei. De asemenea, au fost identificate prejudicii totale de 60.765.450 lei cauzate bugetului de stat, fiind întocmite şase acte de sesizare a organelor de urmărire penală.

Dan Iliovici, preşedintele ONJN

GAMBLING "Cadrul nostru legal - dat ca exemplu de bune practici în statele UE"

Companii / 6 martie 2018

Reporter: Cum caracterizaţi activitatea din piaţa jocurilor de noroc?

Dan Iliovici: Cadrul legal din domeniul jocurilor de noroc din ţara noastră este dat ca exemplu de bune practici la nivelul statelor UE, aşa cum am observat la toate conferinţele şi expoziţiile internaţionale la care am participat. La fel şi modul de organizare şi funcţionare al autorităţii responsabile cu gestionarea acestui domeniu special - Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

GAMBLING Codul etic de comunicare responsabilă în domeniul jocurilor de noroc

ONJNCompanii / 6 martie 2018

ONJN a elaborat Codul etic al comunicării responsabile în domeniul jocurilor de noroc (Ethical code on Responsible Communication in Gambling English version Feb 2018). Acest set de reguli se constituie ca un ansamblu de norme de autoreglementare în ceea ce priveşte comunicarea comercială în domeniul gamblingului, în baza căruia organizatorii de jocuri de noroc urmează să îşi adapteze practicile, astfel încât să se asigure că acestea sunt în concordanţă cu criteriile stabilite în prezentele norme de conduită.

Dragoş Buriu, CEO SLOT MONITOR SA - reprezentant NEWTON SLOTS

GAMBLING "Operatorii trebuie să se axeze în viitor pe sectorul online"

Companii / 6 martie 2018

Reporter: Cum a evoluat piaţa jocurilor de noroc în ultimul an?

Dragoş Buriu: Conform cifrelor publicate de INS pentru anul 2017, jocurile de noroc se află pe locul 6 în clasamentul celor mai mari creşteri ale cifrelor de afaceri, cu un procent de 23,9%. Putem spune clar că piaţa jocurilor de noroc evoluează. Avem un cadru legis­lativ ce a facilitat intrarea noilor companii pe piaţă, a favorizat o concurenţă sănătoasă între operatori şi de aici axarea acestora pe servicii. Să nu mai vorbim de accelerarea dezvoltării tehnologice care, cel puţin pe partea de gambling online, îmbunătăţeşte simţitor serviciile operatorilor şi conduce la apariţia de jocuri noi.

Sorin Constantinescu, CEO PokerFest

GAMBLING / ÎN ULTIMII ŞAPTE ANI Numărul participanţilor la turneele noastre de poker a crescut de peste 20 de ori

Companii / 6 martie 2018

Reporter: Care este istoria turneelor de poker din ţara noastră?

Sorin Constantinescu: Turnee de poker serioase se fac de prin anul 2010, pentru că până atunci nu era bază legală pentru organizarea acestor tipuri de evenimente, deşi omul joacă poker de sute de ani. Deci, turnee mari, cu zeci şi cu sute de participanţi, se organizează din 2010, după ce a intrat în vigoare un ordin care spunea că dacă ai cazinou poţi organiza turnee de poker. Deci condiţia era să ai cazinou, nu erau legalizate cluburile sau festivalurile de poker, care au fost reglementate în 2015. Din 2010 până în 2015, am organizat turnee de poker în cazinou. La început a fost o joacă. În 2010, am organizat un turneu de poker foarte mare - World Poker Tour (Campionatul Mondial de Poker), la Novotel. După ce s-a închis cazinoul de la Novotel din cauza crizei, am început să mergem prin ţară, ca un fel de caravană. Primul turneu în afara Capitalei a fost la Timişoara, în 2011. Îmi aduc aminte că am avut 50 de clienţi la tot turneul, iar acum am ajuns ca, la un turneu, să am 70 de crupieri.

Dan Ghiţă, preşedintele ROMBET

GAMBLING "Ne aşteptăm ca valoarea pieţei de gambling să depăşească 1,2 miliarde euro, în 2017"

Companii / 6 martie 2018

Reporter: Vă rugăm să ne faceţi o radiografie a pieţei jocurilor de noroc.

Dan Ghiţă: Anul 2017 a continuat trendul ascendent al pieţei jocurilor de noroc în ansamblul său, deşi există şi sectoare care rămân mai puţin competitive, în comparaţie cu altele. Ca o tendinţă a pieţei land-based, observăm o uşoară diminuare a numărului de operatori pe toate sectoarele, dar o creştere a veniturilor globale înregistrate de aceştia. Astfel, în prezent, există 24 de operatori de pariuri, 280 de operatori de slot, 5 operatori de casino, 7 operatori de bingo sală şi 9 operatori de cluburi de poker. În mediul online, tendinţa de creştere este atât la nivel de cifră de afaceri, unde creşterea este mult mai puternică decât în offline, cât şi la nivelul numărului de operatori, aceştia ajungând, în momentul de faţă, la 21.

David Coldea, Manager Vânzări al "Baum" SRL

GAMBLING "Baum" SRL prospectează piaţa africană

Companii / 6 martie 2018

Reporter: Cum a evoluat piaţa jocurilor de noroc în ultimul an?

David Coldea: Se poate spune că piaţa s-a înscris în anul precedent pe un trend pozitiv, dar această creştere a fost una de mică valoare, din cauza situaţiei economice generale actuale. Asta referitor la sectorul landbase. Dacă vorbim de jocurile de noroc online, acest sector este în plin avânt, graţie reglementărilor de la finalul lui 2015, care au permis să poţi derula acest business într-un cadru legal adecvat în România.

Adrian Georgescu, CEO Novomatic

GAMBLING "Tendinţele europene sunt de orientare a operatorilor către mediul online"

Companii / 6 martie 2018

Reporter: Cum se poziţionează sectorul nostru de gambling în piaţa internaţională de profil?

Adrian Georgescu: Din punct de vedere al proiectelor legislative în derulare, anul 2018 este unul de referinţă, deoarece suntem într-un proces de adaptare la normele legislative europene. Provocarea pentru operatori va fi să se adapteze la normele impuse, sub forma în care acestea vor fi aprobate şi implementate.

Impactul modificărilor legislative asupra pieţei de gambling din România

GAMBLING / OPINII / SPĂLAREA BANILOR, PROTECŢIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL ŞI IMPOZITAREA LA SURSĂ Impactul modificărilor legislative asupra pieţei de gambling din România

Av. prof. dr. MARIUS PANTEACompanii / 6 martie 2018

Av. prof. dr. MARIUS PANTEA

Trei aspecte de ordin legislativ sunt de interes, în prezent, cu impact asupra "industriei" de jocuri de noroc din ţara noastră. Primul se referă la o modificare a legislaţiei interne prin care impozitarea jucătorilor care participă la jocurile de noroc online, licenţiate de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, se va face la sursă, în timp ce alte două sunt reglementări la nivelul Uniunii Europene, cu impact direct şi asupra pieţei de gambling, respectiv: protecţia datelor cu caracter personal (Regulamentul nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date, cunoscut sub abrevierea "GDPR") şi prevenirea şi combaterea spălării banilor (Directiva 2015/849 a Parlamentului European şi a Consiliului din 20 mai 2015 privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanţarii terorismului).

AMIRAN DZANASHVILI, CEO GRAND CASINO MARRIOTT

GAMBLING / AMIRAN DZANASHVILI, CEO GRAND CASINO MARRIOTT: "Statul face tot posibilul să nu putem funcţiona"

Companii / 6 martie 2018

Reporter: Cazinourile din ţara noastră s-au împuţinat foarte mult, în ultimii ani. Care este explicaţia?

Amiran Dzanashvili: Este foarte uşor să obţii licenţă pentru deschiderea unui cazinou în România, dar taxele sunt enorme. Tot timpul vin investitori care cred că, dacă au unul-două milioane de euro, pot deschide cazinouri, dar nu este aşa. În acelaşi timp, eu sunt afectat, pentru că, având un business foarte stabil şi curat, când vine cineva care nu are bani şi vrea să facă concurenţă, lucrează destul de puţin legal şi face competiţie neloială.

Marius Stoi, director general DGL Pro

GAMBLING "Operatorii de jocuri au solicitări din ce în ce mai complexe"

Companii / 6 martie 2018

Reporter: Ce aşteptări aveţi de la anul 2018?

Marius Stoi: 2018 este un an cu provocări majore pentru noi, în ceea ce priveşte feed-back-ul primit de la operatori, care au solicitări din ce în ce mai complexe. Anul acesta, vom prezenta jocuri şi mixuri cu aprobare de tip, pentru care noi garantăm performanţa, dar operatorii trebuie să se ocupe de restul.

Aşteptările noastre pentru 2018 vor fi legate de creşterea încrederii operatorilor în noile produse şi vizează în primul rând obligativitatea noastră de a deveni mai performanţi, pentru a surprinde plăcut partenerii noştri.

"Nicio legătură între schimbările de la Loterie şi semnarea contractului pentru terminalele loteristice"

GAMBLING / REPREZENTANŢII LOTERIEI ROMÂNE: "Nicio legătură între schimbările de la Loterie şi semnarea contractului pentru terminalele loteristice"

Companii / 6 martie 2018

Reporter: Anul trecut a fost unul tumultuos pentru companie, ţinând cont că au avut loc mai multe schimbări la vârful CNLR. De ce a fost nevoie să se schimbe de atâtea ori directorul general şi de ce au fost făcute mai multe schimbări în Consiliul de Administraţie al companiei?

Loteria Română: Referitor la schimbările care au avut loc în cursul anului trecut la nivelul conducerii companiei, va comunicăm că prevederile art. 641 din OUG nr. 109 din 30 noiembrie 2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, arată că mandatele administratorilor provizorii sunt de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni. Deciziile cu privire la conducerea companiei se iau la nivelul Consiliului de Administraţie, iar în ceea ce priveşte Consiliul de Administraţie, la nivelul Adunării Generale a Acţionarilor.

GAMBLING / RAPORT CURTEA DE CONTURI PENTRU ANUL 2016: Loteria Română să clarifice situaţia investiţiilor în curs de execuţie

C.P.Companii / 6 martie 2018

Curtea de Conturi (CC) a constatat, în activitatea Loteriei Române pe anul 2016, unele deficienţe în reflectarea operaţiunilor economice în evidenţa contabilă, sintetică sau analitică, potrivit raportului anual al instituţiei de control. Astfel, din verificarea realităţii şi exactităţii creanţelor entităţii s-a constatat că nu s-a organizat evidenţa contabilă analitică şi în funcţie de termenul de încasare, astfel încât să poată fi asigurată obţinerea de informaţii detaliate referitoare atât la prescrierea sumelor de încasat, cât şi la structura creanţelor pe fiecare debit. Evidenţa contabilă organizată de entitate cuprinde doar informaţii referitoare la creanţele restante pe fiecare debit în parte, conform CC.

VLAD ARDELEANU, DIRECTOR GENERAL SUPERBET

GAMBLING / PROIECT EDITORIAL SUSŢINUT DE SUPERBET Superbet, pariu pe high-tech

VLAD ARDELEANU, DIRECTOR GENERAL SUPERBETCompanii / 6 martie 2018

După primul pariu pus într-o agenţie Superbet acum zece ani, start-up-ul românesc a devenit cel mai mare operator de betting din România şi un jucător care contează în regiunea Europei Centrale şi de Est, având birouri deschise în Viena, Katowice, Belgrad şi Zagreb. În ultimele 12 luni, compania a început un proces agresiv de recrutare de nume cunoscute din industria globală de profil - Ralph Topping, Jamie Hart, Finbarr Joy, Stuart Weston sau James Curwen. Majoritatea mutărilor făcute pe parcursul întregului an trecut - recrutarea unor manageri specializaţi mai ales pe zona de tehnologie a pariurilor, lansarea operaţiunilor în Polonia, deschiderea de birouri în Leeds, Watford şi Gibraltar, etc - au două obiective mari: primul, să transforme Superbet într-o companie de betting hipertehnologizată, capabilă să înglobeze cele mai avansate tehnologii în materie de pariuri sportive şi gaming care să-i permită o accelerare a dinamicii de creştere. Al doilea, să propulseze compania de pe poziţia de lider al pieţei locale de betting la statutul de lider regional. Cel mai ambiţios şi pe termen lung proiect ţinteşte intrarea Superbet în liga marilor jucători globali de talia Bet365, William Hill, Ladbrokes, etc.

Odeta Nestor, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă

GAMBLING "Piaţa neagră - la cel mai redus nivel de la revoluţie până astăzi"

Companii / 6 martie 2018

Piaţa neagră din domeniul gamblingului se află la cel mai redus nivel de la revoluţie şi până astăzi, subliniază Odeta Nestor, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă şi fost preşedinte al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Reporter: Încep cu piaţa jocurilor online, pentru că a fost ultima reglementată, şi vă întreb cum a evoluat aceasta de la momentul reglementării şi până acum?

AXA preia "XL Group" pe 15,3 miliarde de dolari

AXA preia "XL Group" pe 15,3 miliarde de dolari

ALINA VASIESCUInternaţional / 6 martie 2018

Compania franceză AXA SA a decis să cumpere "XL Group" Ltd. pe 15,3 miliarde de dolari în numerar, aceasta fiind cea mai mare achiziţie pe care o realizează un asigurator european pe piaţa de profil din SUA, anunţă Bloomberg.

Câştigător cu de toate: dragoste, SF, spionaj, dar şi acuzaţii de plagiat

PREMIILE OSCAR Câştigător cu de toate: dragoste, SF, spionaj, dar şi acuzaţii de plagiat

OCTAVIAN DANCultură / 6 martie 2018

Ediţia cu numărul 90 a Premiilor Oscar şi-a desemnat laureaţii la Dolby Theatre din Los Angeles. Discursurile şi glumele de parcurs s-au încadrat în nota deja obişnuită, politizate, anti-Trump, mobilizatoare, cu accente pro imigranţi, ca element de noutate fiind acela al scuzelor şi acuzelor legate de inegalitatea de gen de la Hollywood şi de comportamentul neadecvat al unor producători, actori, regizori.

Dragnea: "Nu am fost niciodată la o zi onomastică a lui Maior sau Coldea"

Dragnea: "Nu am fost niciodată la o zi onomastică a lui Maior sau Coldea"

Politică / 6 martie 2018

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, ieri, că va merge la audierea de la Comisia de anchetă a SRI cu tot ce ştie, nu cu "jumătăţi de adevăruri ca George Maior, nici cu minciuni ca alţii", iar la final se aşteaptă să se "întâmple nişte lucruri". Răspunzând unor întrebări, a spus că nu s-a văzut cu George Maior în acest sfârşit de săptămână şi nici nu a participat vrodată la vreo "onomastică a lui Maior sau Coldea".

Topul aprecierilor bursei autohtone, dominat de titluri cu lichiditate redusă

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 23 FEBRUARIE - 2 MARTIE Topul aprecierilor bursei autohtone, dominat de titluri cu lichiditate redusă

A.I.Investiţii Personale / 6 martie 2018

În contextul în care ultima săptămână (intervalul 23 februarie - 2 martie) la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost caracterizată de evoluţii mixte ale indicilor, cu variaţii reduse, podiumul celor mai rentabile acţiuni ale pieţei locale de capital este ocupat, în această perioadă, de titluri cu o capitalizare şi lichiditate redusă, în comparaţie cu cei mai importanţi emitenţi listaţi la BVB.

Întoarcerea statelor-client

Cătălin AvramescuEditorial / 6 martie 2018

Cătălin Avramescu

Imaginaţi-vă că în anii '90 trupele ruseşti nu s-ar fi retras din statele baltice. Sau din Germania de Est, din Polonia sau din Cehia. Mai mult: în loc să se retragă, ele ar fi intervenit direct. Ar fi emis avertismente politice, ar fi intimidat autorităţile. Şi în cele din urmă, ar fi ieşit cu tancurile pe străzi şi ar fi schimbat guverne.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Rulajul scade la doar 22 milioane de lei

BVB Rulajul scade la doar 22 milioane de lei

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 6 martie 2018

Volumul înregistrat în prima zi de tranzacţionare a săptămânii a fost de 22,3 milioane de lei (4,78 milioane de euro), sub cel din şedinţa de vineri, de 28 de milioane de lei, în contextul în care, pe piaţa "deal" nu a avut loc niciun...

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo