Dragnea: "Nu am fost niciodată la o zi onomastică a lui Maior sau Coldea"

Ziarul BURSA #Politică / 6 martie 2018

Dragnea: "Nu am fost niciodată la o zi onomastică a lui Maior sau Coldea"

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, ieri, că va merge la audierea de la Comisia de anchetă a SRI cu tot ce ştie, nu cu "jumătăţi de adevăruri ca George Maior, nici cu minciuni ca alţii", iar la final se aşteaptă să se "întâmple nişte lucruri". Răspunzând unor întrebări, a spus că nu s-a văzut cu George Maior în acest sfârşit de săptămână şi nici nu a participat vrodată la vreo "onomastică a lui Maior sau Coldea".

"Ce am eu de spus, ceea ce ştiu, voi spune în Comisia SRI, nu voi merge acolo nici cu jumătăţi de adevăruri ca George Maior, nici cu minciuni ca alţii, voi spune ce ştiu pentru că am văzut că se conturează o istorie romanţată. Nimeni nu a făcut nimic, toţi au fost buni şi a venit de undeva din cer acest sistem pe care aproape toată lumea îl simte", a spus Liviu Dragnea, ieri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu George Maior în acest sfârşit de săptămână, Dragnea a negat: "Nu m-am întâlnit. Eu cu Maior am vorbit ultima dată la începutul anului trecut, la un hotel din Bucureşti şi am schimbat câteva cuvinte. N-am avut această onoare să mă întâlnesc cu el".

Acesta a afirmat că va merge la Comisia de anchetă a SRI şi va spune lucruri complet noi: "Aveţi răbdare că o să aflaţi de la mine lucruri la care nici nu v-aţi gândit, dar, după ce mă duc acolo, că eu vreau să fac o chestiune instituţională, nu fac can-can. Eu vreau ca, după ce vorbesc eu şi după ce se va încheia activitatea acestei comisii, să se întâmple nişte lucruri. Nu putem să stăm în continuare, să mergem pe bârfe şi nimeni să nu plătească, cu aşa ceva nu sunt de acord".

Întrebat dacă a participat la petreceri organizate de SRI, Dragnea a spus, citat de News.ro: "Nu am fost niciodată la o zi onomastică a lui Maior sau Coldea. Prea multe vorbe despre securişti".

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat, după audierea fostului şef al SRI, George Maior, că acesta a confirmat faptul că mai multe persoane din conducerea unităţilor de forţă din România, de la unităţi de parchet, unităţi de poliţie, unităţi de informaţii, de instanţă, conducerea partidelor politice şi persoane din Guvern au participat la petreceri sau evenimente oficiale în sediile SRI, printre care Laura Codruţa Kovesi, Liviu Dragnea, Victor Ponta şi judecătoarea Livia Stanciu.

Audierea lui Florian Coldea la Comisia SRI, amânată

Preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a anunţat, ieri, că audierea fostului prim-adjunct al directorului Serviciului, Florian Coldea, care ar fi trebuit să aibă loc marţi, se amână cu o săptămână, deoarece acesta a anunţat că este răcit.

În cadrul comisiei, au fost audiaţi până acum preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, fostul şef al SRI, actual ambasador în Statele Unite, George Maior, urmând ca Florian Coldea şi Traian Băsescu să fie şi ei invitaţi în faţa comisiei.

"Atât în ceea ce-l priveşte pe domnul Tăriceanu, cât şi pe domnii Coldea, Maior şi Băsescu, sunt aspecte de lămurit, în ceea ce-i priveşte pe domnii Coldea şi Maior - perioada cât au condus SRI, funcţionarea SRI, chestiunile interne, inclusiv elemente punctuale, discuţii avute, de intervenţii avute şi sigur că acest lucru ar trebui verifiat - dacă s-au întâmplat şi în ce context s-au întâmplat", declara Claudiu Manda în luna februarie.

Preşedintele Comisiei de control al SRI declara la finalul lunii octombrie 2017 că Florian Coldea este în prezent ofiţer în rezervă şi angajat cu contract civil la Academia Naţională de Informaţii, el precizând însă că nu este clar dacă Florian Coldea a îndeplinit toate criteriile pentru a fi cadru didactic la respectiva instituţie de învăţământ.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb