GAMBLING / REPREZENTANŢII LOTERIEI ROMÂNE: "Nicio legătură între schimbările de la Loterie şi semnarea contractului pentru terminalele loteristice"

Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 6 martie 2018

"Nicio legătură între schimbările de la Loterie şi semnarea contractului pentru terminalele loteristice"

Între multiplele schimbări care au avut loc anul trecut la vârful Companiei Naţionale Loteria Română (CNLR) şi semnarea controversatului contract de furnizare a unui număr de 2.181 de terminale loteris­tice, în valoare de 8 milioane de euro, nu este nicio legătură, ne-au precizat reprezentanţii societăţii de stat, răspunzând întrebărilor ziarului BURSA pe subiect. Aceştia au subliniat că deciziile cu privire la schimbările din conducerea companiei se iau la nivelul Consiliului de Admi­nistraţie, iar în ceea ce priveşte mişcările din cadrul Consiliului de Administraţie se pronunţă Adunarea Generală a Acţionarilor.

Reporter: Anul trecut a fost unul tumultuos pentru companie, ţinând cont că au avut loc mai multe schimbări la vârful CNLR. De ce a fost nevoie să se schimbe de atâtea ori directorul general şi de ce au fost făcute mai multe schimbări în Consiliul de Administraţie al companiei?

Loteria Română: Referitor la schimbările care au avut loc în cursul anului trecut la nivelul conducerii companiei, va comunicăm că prevederile art. 641 din OUG nr. 109 din 30 noiembrie 2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, arată că mandatele administratorilor provizorii sunt de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni. Deciziile cu privire la conducerea companiei se iau la nivelul Consiliului de Administraţie, iar în ceea ce priveşte Consiliul de Administraţie, la nivelul Adunării Generale a Acţionarilor.

Reporter: Tot în 2017, Loteria a încheiat un contract controversat de furnizare a unui număr de 2.181 de terminale loteristice, cu asocierea S&T România SRL - Safran Identity&Security, în valoare de circa 8 milioane de euro. Sorin Constantinescu, expert în combaterea criminalităţii economico-financiară în domeniul jocurilor de noroc şi fost consilier al Loteriei Române, a acuzat că echipamentele pe care Loteria Română le-a solicitat în cadrul acestei licitaţii au aceleaşi funcţii ca echipamentele deja existente în sediile companiei, instalate acum patru ani de firma Novomatic în cadrul contractului pentru aparatele VLT. Totodată, domnia sa a mai spus că valoarea contractului este nejustificat de mare.

Cum apreciaţi aceste afirmaţii?

Loteria Română: Loteria Română îşi menţine punctul de vedere comunicat la momentul respectiv, cu privire la acest subiect, inclusiv publicaţiei dumneavoastră (n.r. anul trecut, reprezentanţii CNLR ne-au transmis: "Afirmaţiile domnului Sorin Constantinescu dezinformează opinia publică şi sunt denigratoare cu privire la activitatea Loteriei Române, aducând grave prejudicii de imagine companiei. Loteria Română a făcut publice detalii cu privire la această achiziţie, care s-a desfăşurat conform legii, în condiţii de transparenţă. Loteria Română îşi rezervă dreptul de a se adresa justiţiei. Principala preocupare a managementului companiei al cărei unic acţionar este statul român este aceea de a creşte fondurile care au ca destinaţie bugetul consolidat de stat").

Reporter: S-a spus că schimbările de la vârful Loteriei au avut legătură cu semnarea acestui contract. Ce răspundeţi acestor acuzaţii?

Loteria Română: Nu există nicio legătură între "schimbările de la vârful Loteriei" şi semnarea contractului. Sunt doar speculaţii.

Reporter: Contractul a fost semnat vara trecută de Mihai Păduraru, un director general care a stat 10 zile în funcţie. De ce a avut un mandat atât de scurt domnul Păduraru?

Loteria Română: Încetarea mandatului domnului Mihai Păduraru a fost decizia Consiliului de Administraţie al Loteriei Române.

Reporter: Au fost semnate contractele subsecvente? Contractul se află în derulare?

Loteria Română: În data de 20.12.2017, a fost încheiat şi semnat primul şi cel mai mare contract subsecvent la acordul-cadru nr. 67/17.08.2017, în prezent acest contract fiind în derulare în cadrul companiei.

Reporter: Cum a evoluat activitatea Loteriei Române, anul trecut ?

Loteria Română: În anul 2017, Loteria Română a împlinit 111 ani de activitate, fiind una dintre cele mai longevive instituţii din România, cu o importantă tradiţie în organizarea de jocuri de noroc şi în susţinerea proiectelor de interes public naţional.

De 111 ani, Loteria Română funcţionează în scop social, susţine acţiuni sportive şi educative, finanţează acţiuni de promovare a culturii şi a valorilor româneşti şi sprijină proiecte umanitare. În prezent, 2% din încasările companiei merg către Fondul Naţional Cultural, iar cea mai mare parte din profitul net merge către bugetul de stat.

Loteria Română este membru activ al celor două mari asociaţii de profil The European Lotteries (Asociaţia Loteriilor Europene) şi World Lottery Association, organism mondial ce reuneşte loterii de stat din întreaga lume. Cele două asociaţii au drept scop principal facilitarea contactelor şi a schimbului de informaţii între membrii săi, studierea noilor tehnologii în domeniu şi angajarea de acţiuni comune, atât în zona legislativă, cât şi în ceea ce priveşte garantarea organizării de jocuri responsabile, de prevenire a fenomenului de dependenţă şi de promovare a misiunii sociale a loteriilor de stat.

Anul trecut, au fost acordate peste 6,6 milioane de câştiguri, în valoare totală de peste 209 milioane euro.

Reporter: Au fost făcuţi paşi pentru realizarea unui nou sistem loteristic, ţinând cont că cel actual are o vechime semnificativă?

Loteria Română: Dezvoltarea propriului sistem este şi în acest an prioritatea Loteriei Române. Compania respectă în totalitate graficul de implementare asumat.

Reporter: Câte agenţii LOTO are compania? A fost restrâns numărul acestora în ultima perioadă?

Loteria Română: În prezent, Loteria Română are peste 1900 de agenţii. Pentru acest an, Loteria Română şi-a propus să-şi extindă reţeaua mandatară cu un număr de 200 noi puncte de vânzare.

Reporter: Ce profil au clienţii Loteriei?

Loteria Română: Profilul jucătorului la loto arată astfel: bărbat, peste 40 de ani, venituri medii, studii medii. Acest profil variază, nesemnificativ însă, în funcţie de tipul de joc.

Reporter: Care este valoarea totală încasată anul trecut de Loterie din activitatea sa?

Loteria Română: În anul 2017, Loteria Română a avut încasări în valoare totală de peste 1,39 miliarde lei.

Reporter: Ce tipuri de jocuri organizează, acum, CNLR ?

Loteria Română: Portofoliul de produse satisface aşteptările majorităţii jucătorilor, pe lângă organizarea jocurilor tradiţionale Loteria Română fiind preocupată constant de diversificarea gamei de produse.

Jocul vedetă al Loteriei Române rămâne Loto 6/49, produs care a fost lansat în anul 1993 şi care numără, în prezent, cel mai mare număr de jucători, înregistrând şi cele mai importante premii.

Alte produse îndrăgite de amatorii de jocuri loto sunt Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc.

În ultima perioadă, Loteria Română a acordat şi continuă să acorde o atenţie deosebită diversificării gamei de produse de tip loz instant, prin lansarea de noi lozuri în plic, lozuri randalinate şi lozuri răzuibile.

Jocurile de videoloterie ocupă, de asemenea, un loc important în portofoliul de produse, datorită interesului manifestat de o categorie importantă de jucători.

În portofoliul de produse al Loteriei Române se regăseşte şi varianta modernă a celei mai vechi forme de loterie, loteria pasivă şi tradiţionalele pariuri mutuale Pronosport şi Prono_S, care se adresează celor pasionaţi de sport.

În acest an, Loteria Română urmează să-şi îmbogăţească portofoliul cu noi produse de tip loz instant: lozuri răzuibile, randalinate şi loz în plic. Recent, am lansat o nouă ediţie de loterie pasivă dedicată Sărbătorilor Pascale. Vor urma multe alte surprize care vor veni în întâmpinarea aşteptărilor jucătorilor noştri.

Reporter: În 25 mai va intra în vigoare Regulamentul privind protecţia datelor personale. S-a pregătit compania pentru implementarea acestei reglementări?

Loteria Română: Loteria Română a început demersurile pentru punerea în aplicare a cerinţelor noului Regulament.

Reporter: Ce programe de interes public dedicate prevenirii şi combaterii dependenţei de jocuri de noroc aveţi în derulare?

Loteria Română: Loteria Română acţionează ca o companie responsabilă, respectând principiile care stau la baza conceptului de joc responsabil. În politica de promovare şi comunicare a companiei ţinem cont de aspectele ce ţin de prevenirea şi combaterea dependenţei de jocuri de noroc.

Reporter: Ce noi contracte a încheiat CNLR?

Loteria Română: Pe lângă contractul subsecvent la care am făcut referire anterior, Loteria Română nu a încheiat, în ultima perioadă, alte contracte care să aibă drept obiect jocurile pe care le organizează.

Reporter: Vă mulţumesc!

Reprezentanţii CNLR ne-au spus că, printre activităţile Loteriei Române din 2017, se numără:

"- În vara lui 2017 şi în luna decembrie am organizat "CARAVANA LOTO", care a călătorit în toată ţara în căutare de jucători cu bilete loto la purtător, jucători care au fost premiaţi pe loc cu premii în bani;

- Anul trecut, Crosul Loteriei Române, prima competiţie de gen din ţară noastră, a ajuns la cea de-a XX-a ediţie, îndemnul adresat participanţilor la competiţie fiind acelaşi: "Aleargă pentru sănătatea ta!";

- În luna septembrie, am organizat prima ediţie a Cupei Loteriei Române La Mountain Bike, competiţie care s-a desfăşurat la Azuga".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb