Săptămână de foc pentru conducerea PSD

A.S.
Ziarul BURSA #Politică / 6 martie 2018

Săptămână de foc pentru conducerea PSD

Gabriela Firea: "Consider că este o sinucidere politică faptul că în PSD sunt frământări care nu au nicio motivaţie clară"

Dragnea: "Preşedintele executiv, secretarul general şi vicepreşedinţii PSD vor fi aleşi la Congres"

Dragnea: "Probabil că trebuie să cer susţinere şi prin Asia"

Partidul Social Democrat a început săptămâna în fierbere, Liviu Dragnea, liderul partidului, anunţând, ieri, că, preşedintele executiv PSD, secretarul general şi vicepreşedinţii vor fi aleşi la Congresul din 10 martie, dar că pentru el însuşi nu va cere un vot de reconfirmare.

Liviu Dragnea a explicat, ieri, că vor fi câte doi vicepreşedinţi pentru fiecare regiune, un bărbat şi o femeie, astfel că vor fi în total opt bărbaţi şi opt femei în aceste funcţii. Alegerea vicepreşedinţilor pe regiuni a adus multe nemulţumiri în PSD, întrucât liderii s-au considerat nedreptăţiţi.

Întrebat dacă simte că există în partid o tabără împotriva lui, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că s-a săturat să se tot vorbească despre asta, amintind că toate organizaţiile judeţene ale PSD au dat rezoluţii că îl susţin. Ironic, Liviu Dragnea a declarat că, dacă nici Congresul nu va fi suficient să demonstreze că are susţinere, atunci poate va cere sprijin în Asia.

Surse politice susţin că, deşi Liviu Dragnea vrea să lase impresia că este linişte în PSD, totuşi, conducerea partidului este în fierbere, fiind nemulţumită de anumite decizii ale liderului PSD.

Sursele afirmă că Ecaterina Andronescu sau Marian Oprişan, cei care nu sunt în tabăra lui Dragnea, iau în calcul să candideze pentru funcţia de preşedinte executiv. De altfel, Ecaterina Andronescu a lansat, la Realitatea Tv, un avertisment către şeful său de partid: "Cred că este păgubos şi pentru Liviu Dragnea să îi înlăture pe cei incomozi".

Şi Claudiu Manda, şeful Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI, era în cărţi pentru funcţia de preşedinte executiv PSD, dar a picat în dizgraţia liderului PSD, după ce a spus public că George Maior, fostul şef SRI, a afirmat că Dragnea venea la petrecerile SRI. În acest moment, favorit pentru funcţia de preşedinte executiv este Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi ministru al Apărării.

Surse apropiate situaţiei susţin că miza Congresului din 10 martie ar fi ca Liviu Dragnea să scape de vicepreşedinţii de partid care nu îi mai sunt loiali, printre aceştia numărându-se Mihai Tudose, Ionuţ Vulpescu, Nicolae Bănicioiu, Gheorghe Şimon, Georgian Pop sau Doina Pană. Nicolae Bănicioiu şi Ionuţ Vulpescu sunt foşti miniştri în guvernarea Ponta şi au rămas foarte apropiaţi de Mihai Tudose, iar Georgian Pop este suspectat de Dragnea că ar fi prea apropiat de serviciile de informaţii.

Funcţiile de vicepreşedinţi ai PSD ar urma să fie ocupate de Lia Olguţa Vasilescu, Paul Stănescu, Rovana Plumb, Mihai Fifor, Şerban Nicolae sau Marcel Ciolacu.

Gabriela Firea: "PSD, la un pas de sinucidere politică"

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a dezminţit, ieri, informaţia potrivit căreia ar face parte dintr-o tabără care doreşte să destabilizeze partidul şi să-l detroneze de la conducerea PSD pe Liviu Dragnea. Domnia sa a spus: "Vreau să vă spun că am curajul politic ca, atunci când consider că lucrurile nu se desfăşoară de o manieră corectă, să-mi spun punctul de vedere în cadrul CEx sau în cadrul Biroului Naţional. Nu m-am ascuns niciodată după jurnalişti, după ştiripesurse şi nu am testat apele în partid şi nici în rândul opiniei publice cu astfel de declaraţii. (...) Consider că este o sinucidere politică faptul că în PSD sunt frământări care nu au nicio motivaţie clară. Nemulţumiri sunt, supărări sunt, poate unele le-am exprimat, iar altele le-am păstrat pentru mine. Dar de aici, până la a organiza un puci, este cale lungă".

Tudose: "O să avem o întâlnire cu preşedinţii de organizaţii şi vom stabili cine va reprezenta zona"

Fostul premier Mihai Tudose a declarat, ieri, întrebat dacă va candida pentru vreo funcţie la Congresul PSD, că va fi o întâlnire cu preşedinţii de organizaţii, iar aceştia vor stabili cine va reprezenta zona. El a mai spus: "După ce a devenit oficială discuţia despre alegeri şi s-a votat că vor fi alegeri, o să avem o întâlnire cu preşedinţii de organizaţii de pe zonă şi vom stabili cine va reprezenta zona".

De asemenea, el a spus că modificarea Statutului partidului poate fi de bun augur, iar faptul că nu mai e un război în toată ţara, va duce la alegeri mult mai liniştite: "Poate fi de bun augur, da. În primul rând, că nu mai e un război în toată ţara. Vor fi alegerile, cred eu, mult mai liniştite. Adică, şase judeţe sunt în stare să pice de acord cu cine să-i reprezinte".

Întrebat dacă Liviu Dragnea are nevoie de un vot de reconfirmare a funcţiei, Tudose a spus: "Nu, nu a fost problemă. Nu există noţiunea asta de vot de încredere, în primul rând".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Nu cere ajutor in Asia , e mai aproape Madagascar

    1. La Mare, la Soare fetele-s goale!

      Cei care au plecat in vacanta nu e bine sa ii deranzeze. 

    e impotriva mea!

    Cine crede ca nu iese cum vrea domnul Dragnea inseamna ca e in faza copilariei. 

    Nicolae Serban trebuie ales neaparat intr-o functie de conducere pentru ca se pricepe cel mai bine la condus in beneficiul infractorilor (doar a fost soferul unui celebru interlop). Omul este bun pentru partidul asta si il reprezinta in totalitate.

    Juma de sala vor fi taranushi mei de la Turnu Gaurele, Slatina, Caracl, traiasca asistatii social si anlfabetii patriei.

    bogatie si putere...psd

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb