Punct termic dezafectat, transformat în centru de zi

ANA FELEA
Ziarul BURSA #Companii / 26 august 2022

Punct termic dezafectat, transformat în centru de zi

Un fost punct termic dezafectat din centrul municipiului Buzău a devenit centru de zi pentru persoanele adulte cu dizabilităţi. Iniţativa aparţine asociaţiilor de sprijin a adulţilor cu dizabilităţi care au cerut Primăriei Buzău un spaţiu pentru miile de beneficiari care nu aveau un loc al lor pentru socializare şi terapie.

Centrul de zi a fost inaugurat în mai 2022. Primarul Constantin Toma a promis că şi alte puncte termice dezafectate vor fi amenajate în funcţie de necesităţile buzoienilor.

"Sunt convins că era un lucru necesar. Încercăm ca la toate aceste puncte termice pe care le avem în oraşul nostru să le dăm funcţiuni şi pe zona socială, şi pe zona economică şi pe zona de sănătate, care tot ajutor social înseamnă", a declarat primarul Constantin Toma, cu ocazia inaugurării centrului.

În centrul cu o capacitate de 25 de persoane se va pune accent pe socializare, dar şi pe şedinţele de terapie, mai exact kinetoterapie, ergoterapie şi dezvoltare personală.

"În cadrul centrului se vor acorda aceste servicii pe care le-am gândit noi în două etape. Probabil că vor fi persoane care nu pot sta opt ore, cât este programul de funcţionare al centrului. Şi atunci, în funcţie de programare, în funcţie de capacitatea fiecărui beneficiar de a rezista unei zile, poate să vină, aparţinătorul îl aduce, în funcţie de abilităţile pe care le are dezvoltă acele servicii şi de kinetoterapie şi de terapie. Aparţinătorul nu trebuie să stea în cadrul centrului, poate să meargă să-şi rezolve nişte probleme pe care în alte condiţii nu ar fi putut să le rezolve", a precizat Gabriela Antonescu, director DAS Buzău.

Centrul va dispune de şase angajaţi, printre care asistent medical, kinetoterapeut, psiholog. Investiţia pentru amenajarea centrului a fost de doar câteva mii de euro, banii fiind cheltuiţi pe curăţenie, renovarea spaţiului şi moblier.

(Articol preluat din Revista BURSA Construcţiilor)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb