ZIARUL BURSA

26 august 2022
Ediţia din 19.10.2024
Sorin Grindeanu, sub asediul protestelor, dar cu degetul în sus

Sorin Grindeanu, sub asediul protestelor, dar cu degetul în sus

George MarinescuPolitică / 26 august 2022

Angajaţii din cadrul companiilor de stat din portofoliul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii i-au stricat finalul de sezon estival vicepremierului Sorin Grindeanu. Sindicatul Unit Tarom a declanşat un conflict deschis de muncă, ce are toate şansele să se transforme în grevă, din cauza inflexibilităţii conducerii companiei aeriene şi a reprezentanţilor statului în Consiliul de Administraţie privind aprobarea ca procentul alocat salarizării în bugetul companiei să fie mărit de la 11% la 35% atât cât solicită angajaţii.

Piaţa IoT pentru clădiri a depăşit nivelul anterior pandemiei

STUDIU MEMOORI RESEARCH: Piaţa IoT pentru clădiri a depăşit nivelul anterior pandemiei

ALINA VASIESCUCompanii / 26 august 2022

De la 47,07 miliarde de dolari în 2021, piaţa de profil va ajunge la 92,88 miliarde de dolari în 2027, conform Memoori Research 

Piaţa Internetului Lucrurilor pentru clădiri (Building Internet of Things - BioT) a înregistrat o redresare importantă după pandemie, crescând cu 21% în anul 2021, arată un studiu al companiei Memoori Research, care menţionează că domeniul a depăşit nivelul din 2019, trecând de 47 de miliarde de dolari.

Piaţa globală a mobilierului pentru dormitor va trece de 176 de miliarde de dolari în 2027

POTRIVIT INDUSTRY RESEARCH Piaţa globală a mobilierului pentru dormitor va trece de 176 de miliarde de dolari în 2027

ALINA VASIESCUCompanii / 26 august 2022

Domeniul va înregistra o creştere anuală compusă de 3,9% în intervalul 2021-2027 

Piaţa mondială a mobilierului pentru dormitor a însumat 135 de miliarde de dolari în 2020 şi este aşteptată să ajungă la 176,1 miliarde de dolari până la sfârşitul anului 2027, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 3,9% în perioada 2021-2027, arată o analiză Industry Research.

În sfîrşit o veste bună

Cornel CodiţăEditorial / 26 august 2022

Cornel Codiţă

Cum era de aşteptat, ea vine din Franţa. Gata, s-a dus! Cine s-a dus? Vremea abundenţei! Vizionarul Macron a spus-o deschis, în faţă, "ştii, colea, verde, româneşte!" Vezi vorba lu Jupîn Dumitrache.

Bank of Cyprus a scăpat de creditele neperformante de la noi

TRANZACŢIE DE 147 MILIOANE EURO, CEA MAI MARE DIN DOMENIU, ÎN 2022 Bank of Cyprus a scăpat de creditele neperformante de la noi

E.O.Bănci-Asigurări / 26 august 2022

Bank of Cyprus a finalizat vânzarea unui portofoliu de creanţe neperformante garantate şi a unor imobile recuperate situate în România, în valoare nominală totală de aproximativ 147 de milioane de euro, către o entitate din grupul APS, după cum au anuntat Reff & Asociaţii şi Deloitte România, care au asistat tranzacţia. Aceasta a fost semnată în luna mai 2022 şi a fost finalizată în data de 24 august 2022, după ce a fost analizată de Consiliul Concurenţei.

Punct termic dezafectat, transformat în centru de zi

Punct termic dezafectat, transformat în centru de zi

ANA FELEACompanii / 26 august 2022

Un fost punct termic dezafectat din centrul municipiului Buzău a devenit centru de zi pentru persoanele adulte cu dizabilităţi. Iniţativa aparţine asociaţiilor de sprijin a adulţilor cu dizabilităţi care au cerut Primăriei Buzău un spaţiu pentru miile de beneficiari care nu aveau un loc al lor pentru socializare şi terapie.

Sursă foto: Facebook / Petre Daea

Investiţie de peste 43 milioane euro - liceele agricole se digitalizează

O.D.Miscellanea / 26 august 2022

Liceele agricole autohtone se pregătesc pentru trecere în secolul XXI. Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a avut o întâlnire de lucru cu o echipă de specialişti de la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID), condusă de ministrul Sebastian-Ioan Burduja, ce a avut drept scop realizarea unui parteneriat care să poată contribui la digitalizarea învăţământului liceal agricol din ţara noastră.

Sursă foto: Facebook / ProEtnica - Festival Intercultural Sighişoara

ProEtnica Sighişoara găzduieşte sute de reprezentanţi ai celor 20 de minorităţi naţionale

O.D.Miscellanea / 26 august 2022

Dialogul cultural reprezintă o şansă pentru înţelegerea între oameni, indiferent de etnia acestora. Peste 600 de reprezentanţi ai celor 20 de minorităţi naţionale din România sunt aşteptaţi să participe la ediţia a XVIII-a a Festivalului Intercultural ProEtnica de la Sighişoara, care va avea loc până duminică, în organizarea Asociaţiei Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret (IBZ).

Sursă foto: Facebook.com / David Popovici

Acţiune caritabilă: echipamentul lui Popovici "construieşte" o casă

O.D.Sport / 26 august 2022

Marii campioni se fac remarcaţi şi prin acţiunile lor din afara arenelor sportive. David Popovici nu face excepţie. În mai puţin de o lună, peste 40.000 euro au fost strânşi în cadrul campaniei demarate de Hope and Homes for Children alături de campionul mondial la nataţie, David Popovici. A fost nevoie de circa 2650 de donaţii pentru ca acest lucru să fie posibil.

Chiar vrea Rusia să câştige repede în Ucraina?

OPINII Chiar vrea Rusia să câştige repede în Ucraina?

CRISTIAN DOGARUInternaţional / 26 august 2022

Se pune întrebarea dacă Rusia chiar vrea să câştige repede în Ucraina. Dacă e să ne luăm după propaganda de război, ar vrea dar nu poate. Doar s-a făcut de râs în jurul Kievului, se chinuie în Donbas, ameninţă lumea cu dezastrul nuclear de la Zaporoje ca să capituleze mai repede ucrainienii etc.

Ritmul de creştere a indicelui S&P 500 încetineşte

Ritmul de creştere a indicelui S&P 500 încetineşte

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 26 august 2022

Jim Paulsen, Leuthold Group: "Acţiunile sunt gata să urce din nou, pe măsură ce inflaţia scade şi riscurile de recesiune se reduc"  

Goldman Sachs: "Evaluările acţiunilor nu sunt sincronizate cu profiturile companiilor" Toată atenţia pieţelor este îndreptată către discursul preşedintelui Fed, aşteptat astăzi la simpozionul de la Jackson Hole

Raliul din ultimele două luni al indicelui bursier american S&P 500 a dat primele semne de slăbiciune în ultimele zile, înaintea simpozionului economic de la Jackson Hole, aşteptat de pieţe pentru discursul lui Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale, care va da indicaţii privind traiectoria politcii monetare a băncii centrale americane.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 26 August 2022

MACRO NEWSLETTER 26 August 2022

Macroeconomie / 26 august 2022

Încrederea mediului de afaceri din Germania a scăzut uşor în august 2022, până la 88,5 puncte, cea mai redusă valoare din iunie 2020, de la 88,7 puncte în luna anterioară, în condiţiile în care indicele aşteptărilor pentru următoarele 6 luni a...

Scăderi uşoare pentru indici

BVB Scăderi uşoare pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 26 august 2022

Rulajul este din ce în ce mai mic  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi marginale în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în contrast cu aprecierile din pieţele europene. Indicel BET, ce reflectă dinamica celor mai lichide...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo