TRANZACŢIE DE 147 MILIOANE EURO, CEA MAI MARE DIN DOMENIU, ÎN 2022 Bank of Cyprus a scăpat de creditele neperformante de la noi

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 august 2022

Bank of Cyprus a scăpat de creditele neperformante de la noi

Bank of Cyprus a finalizat vânzarea unui portofoliu de creanţe neperformante garantate şi a unor imobile recuperate situate în România, în valoare nominală totală de aproximativ 147 de milioane de euro, către o entitate din grupul APS, după cum au anuntat Reff & Asociaţii şi Deloitte România, care au asistat tranzacţia. Aceasta a fost semnată în luna mai 2022 şi a fost finalizată în data de 24 august 2022, după ce a fost analizată de Consiliul Concurenţei.

Vânzarea portofoliului rezidual de active neperformante deţinute de grupul cipriot în România a fost decisă în contextul încetării operaţiunilor Bank of Cyprus din ţara noastră, proces care a fost implementat, în mod gradual, pe parcursul ultimilor ani.

"Aceasta a fost ultima tranzacţie importantă care face parte din planul nostru de a ieşi de pe pieţele străine şi de a continua să ne concentrăm pe deservirea pieţei din ţara noastră de origine", a spus Ioannis Petrou, Manager Corporate Finance Solutions, Bank of Cyprus.

Pe tot parcursul proiectului, avocaţii de la Reff & Asociaţii | Deloitte Legal au asistat banca cu privire la toate aspectele juridice pe care le-a implicat procesul de vânzare, de la etapa preliminară de structurare juridică, la redactarea pachetului de documente de tranzacţie, pe parcursul negocierilor cu cumpărătorul, inclusiv în cadrul şedinţelor de semnare şi de finalizare a tranzacţiei, şi vor continua să ofere asistenţă juridică pentru îndeplinirea tuturor formalităţilor post-vânzare.

Complexitatea particulară a acestei tranzacţii derivă atât din caracterul eterogen al pachetului de active vândute, cât şi din incidenţa mai multor regimuri juridice (român, cipriot şi englez) şi formalităţile specifice care trebuie îndeplinite în fiecare jurisdicţie relevantă, explică sursele citate.

Andrei Burz-Pînzaru, Partener la Reff & Asociaţii | Deloitte Legal, a declarat: "Finalizarea acestei tranzacţii, care este, conform informaţiilor publice disponibile, cea mai mare tranzacţie de acest tip din piaţa creditelor neperformante din România în anul 2022, reprezintă un mare succes pentru echipa noastră, având în vedere gradul ridicat de complexitate a proiectului şi calendarul strâns de implementare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb