STUDIU MEMOORI RESEARCH: Piaţa IoT pentru clădiri a depăşit nivelul anterior pandemiei

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii / 26 august 2022

Piaţa IoT pentru clădiri a depăşit nivelul anterior pandemiei

De la 47,07 miliarde de dolari în 2021, piaţa de profil va ajunge la 92,88 miliarde de dolari în 2027, conform Memoori Research

Piaţa Internetului Lucrurilor pentru clădiri (Building Internet of Things - BioT) a înregistrat o redresare importantă după pandemie, crescând cu 21% în anul 2021, arată un studiu al companiei Memoori Research, care menţionează că domeniul a depăşit nivelul din 2019, trecând de 47 de miliarde de dolari.

Raportul Memoori Research, citat de securityworldmarket.com, notează că, în opinia analiştilor, piaţa de profil va continua să aibă o creştere anuală compusă (CAGR) de 12%, urcând de la 47,07 miliarde de dolari în 2021 la 92,88 miliarde de dolari în 2027.

Potrivit analizei, numărul de dispozitive IoT conectate instalate în clădirile comerciale inteligente vor consemna o creştere anuală compusă solidă, de 11,1%, în perioada menţionată, ajungând de la aproximativ 1,264 miliarde de dolari în 2021 la peste 2,5 miliarde până în 2027.

Piaţa BIoT evoluează, iar dacă în anii anteriori se concentra pe furnizarea de dispozitive, senzori şi conectivitate, acum pare că asistăm la o tranziţie către aplicaţii bazate mai mult pe rezultate şi pe analize.

Conform sursei citate, cercetătorii au descoperit că există o evoluţie a industriei către consolidarea valorii datelor generate de BIoT printr-o integrare îmbunătăţită a sistemelor, spre deosebire de sistemele limitate anterioare. Pentru realizarea acestui lucru în clădiri, se pune un accent tot mai sporit pe o arhitectură a sistemelor orizontale stratificate, care este independentă de tehnologie, prin utilizarea standardelor şi a protocoalelor deschise.

Totodată, există o orientare tot mai mare a industriei către integrarea reţelelor, a sistemelor, senzorilor, dispozitivelor şi software-ului bazat pe cloud pentru a oferi o arhitectură robustă şi sigură. Potrivit analizei, este necesară asigurarea că toate componentele pot comunica între ele şi pot acţiona ca un întreg, nu ca sisteme izolate.

Memoori Research: Pandemia a validat investiţiile BIoT

Analiza Memoori Research arată că pandemia a continuat să valideze investiţiile BIoT realizate de proprietarii şi operatorii de clădiri "cu gândire de viitor", demonstrând eficienţa soluţiilor BIoT existente. Spre exemplu, accesarea de la distanţă a reţelelor şi dispozitivelor sistemelor de monitorizare şi configurare s-a dovedit o provocare în timpul pandemiei pentru cei fără soluţii BIoT. În multe cazuri, acest lucru a dus la irosirea energiei destinate încălzirii clădirilor care erau goale în timpul lockdown-ului.

"În vreme ce gradul de ocupare a clădirilor de birouri a scăzut aproape de zero în unele ţări, consumul de energie din acestea s-a redus cu numai 10-15%", menţionează raportul, subliniind importanţa investiţiilor BIoT.

Memoori Research: Piaţa BioT, fragmentată

Peisajul competitiv pentru BIoT rămâne incredibil de complex şi variat, notează Memoori Research, menţionând: "Nivelul de fragmentare care continuă să fie observat pe piaţă poate acţiona ca o sursă de confuzie şi frustrare pentru cumpărători, mulţi furnizori de soluţii punctuale şi platforme concurând pentru atenţia clienţilor. Cu toate acestea, încep să apară furnizori importanţi de soluţii tip platformă, iar baza de utilizatori pare că se va uni în jurul unui număr limitat de furnizori de platforme. În situaţia dată, cei care nu pot menţine o bază de utilizatori durabilă vor fi forţaţi să fuzioneze sau să se retragă de pe piaţă".

Analiştii văd, de asemenea, un grad mai mare de colaborare între lumea IT (Information Technology) şi OT (Operational Technology). "Un număr tot mai mare de furnizori se unesc în jurul soluţiilor cloud furnizate de mari companii IT, precum Amazon şi Microsoft, iar acest lucru ar trebui să faciliteze dezvoltarea «platformei ecosistemului», în care schimbul de date, inovarea şi parteneriatul în lanţul de aprovizionare sunt simplificate prin instrumente şi mijloace comune de schimb de date", conchide analiza citată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. curand (* in maxim 10 ani) vom vedea articole despre evolutia pietei IoP (Internet of People).

    sa va numarati zilele atunci ca nu mai sunt multe ca oameni normali, cu drepturi si obligatii.  

    Mai bine in creierii muntilor in grota sau la Domnu' decat o vita controlata electronic !  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb