Putin: "Ucraina şi binele poporului ucrainean nu sunt obiectivul Occidentului şi al NATO"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 iulie 2022

Putin: "Ucraina şi binele poporului ucrainean nu sunt obiectivul Occidentului şi al NATO"

Preşedintele rus Vladimir Putin denunţă "ambiţiile imperiale" ale NATO, care încearcă, potrivit lui, să-şi afirme "hegemonia" prin conflictul ucrainean, relatează AFP.

"Apelul către Ucraina de a continua luptele şi de a refuza negocierile nu face decât să confirme ipoteza noastră că Ucraina şi binele poporului ucrainean nu sunt obiectivul Occidentului şi al NATO, ci un mijloc de a-şi apăra propriile lor interese", a spus Putin, într-o conferinţă de presă la Aşgabad, capitala turkmenă, adăugând: "Ţările lidere din NATO doresc (...) să-şi afirme hegemonia, ambiţiile lor imperiale".

Alianţa Atlantică şi, "înainte de toate, Statele Unite au nevoie de mult timp să aibă un inamic extern în jurul căruia să-şi unească aliaţii", potrivit preşedintelui rus, care a menţionat: "Iranul nu a fost bun pentru asta. Le-am dat această şansă, şansa de a reuni toată lumea în jurul lor".

Rusia nu vede "nicio problemă" într-o eventuală aderare a Finlandei şi Suediei la NATO, a dat asigurări Vladimir Putin după recentul summit NATO.

"Nu avem probleme cu Suedia şi Finlanda, aşa cum avem cu Ucraina", a mai Putin, conform Agerpres, adăugând: "Dacă Finlanda şi Suedia doresc aceasta, să adere. Este problema lor, pot adera la ce doresc".

Cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, a calificat ieri drept "ridicolă" acuzaţia preşedintelui rus Vladimir Putin, care a estimat că NATO are "ambiţii imperialiste", potrivit AFP.

"Sincer, este destul de ridicol. NATO este o alianţă de apărare. Ea nu este o ameninţare pentru nimeni. Mai degrabă Putin este cel care a făcut din imperialism scopul politicii sale, afirmând că ţările vecine Rusiei făceau parte din ţara sa. Asta chiar este imperialism şi asta nu poate fi denumit altfel".

Armata rusă anunţă retragerea trupelor sale din Insula Şerpilor

Armata rusă şi-a anunţat ieri retragerea din Insula Şerpilor, un punct strategic în Marea Neagră cucerit de Moscova încă din primele zile ale invaziei sale în Ucraina, informează AFP.

"La 30 iunie, în semn de bunăvoinţă, forţele armate ruse, care şi-au îndeplinit obiectivele stabilite în Insula Şerpilor, şi-au retras garnizoana de aici", a transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, dând asigurări că acest gest ar trebui să faciliteze exporturile de cereale din Ucraina.

"Rusia nu se opune eforturilor ONU pentru crearea unui culoar umanitar care să permită exportul producţiei de cereale din Ucraina", a adăugat Konaşenkov, menţionând: "Această decizie nu va mai permite Kievului să facă speculaţii asupra unei crize alimentare iminente spunând că este imposibil de a exporta cereale din cauza controlului total exercitat de Rusia asupra nord-vestului Mării Negre".

În schimb, comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, Valeri Zalujnîi, a declarat că ruşii au fost constrânşi să se retragă de pe Insula Şerpilor, întrucât "nu au mai putut să reziste focului artileriei", potrivit Ukrinform şi AFP.

"Vreau să le mulţumesc apărătorilor regiunii Odesa care au făcut maximum pentru eliberarea acestui teritoriu de importanţă strategică", a afirmat Zalujnîi pe contul său de Telegram.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat încetarea relaţiilor diplomatice cu Siria, după ce regimul de la Damasc a recunoscut independenţa republicilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk, susţinute de Moscova din 2014, potrivit AFP.

"Nu vor mai exista relaţii între Ucraina şi Siria", a spus Zelenski într-un videoclip postat pe Telegram, afirmând că "presiunea pentru sancţiuni" împotriva Damascului, aliatul Rusiei, "va fi şi mai mare", notează Agerpres.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Binele unei țări îl definește poporul, nu un agresor extern

    La fel ca in cazul unui copil: el știe cel mai bine ce vrea să facă cu viața lui. 

    Nu stiu cum dar mesajele lui Putin par mai aproape de realitate decat gargara occidentului , ca ne place sau nu , asa pare .

    1. Par, dar nu sunt.

      Si tu pari inteligent, dar nu esti din moment ce crezi in vorbe contrazise de realitate si nu in fapte ancorate in realitate.

      ...

    A adus Rusia la nivelul anului 1700, pe trend descrescător.

    Asa se întâmplă când alegi conducători securisti. 

    Nu au viziune politică si sint egocentristi.

    1. POATE NU MURIM IN 5 ANI,desi la ce inarmare vad,cred ca e posibil sa fim sacrificati noi,polonezii,ca de obicei si vom vedea cine pierde si cine nu!

      Europa piede f mult,intr-un an se vor prabusii fabrici ca piesele de la domino,iar tiparnitele cred se se vor mai potoli,cred ca se va ajunge la un troc,iar rolul dolarului sau euro va scadea mult! 

      ca exemplu,pt ce sa vinzi gaze in eur daca nu ai ce cumpara cu acei bani,sau cumperi de mai putin decat valoarea eur sau$ pe care ii ai in cont e o pierdere,mai bine lasi petrolul in pamant decat hartii in seif! 

      din cauza asta e supraaprecierea rublei,primesti eur,usd si nu ai ce cumpara,oligarhii care sugeau valuta pt iahturi si vile de lux nu mai cumpara ca le sunt confiscate,iar rusia trebuie sa plateasca petrolistii in ruble,deci e cerere de ruble si exces de dolari si eur,care din cauza sanctiunilor trebuie sa-i pastrezi nu sa cumperi de ei! 

      mare lucru de nu va solicita plata gazelor in aur,semiconductori,utilaj petrolier,daca nu,inchide robinetul de tot!

      Rusia n-are nevoie de nimic pentru că a intrat în incapacitate de plată, iar rubla nu mai este con vertibilă.

      Au obiectiv acum să fure tehnologie ca securiștii lui ceașcă. 

      Ăsta da progres! 

      Rusnacul de rând se va bucura de viață în jurul samovarului, cam ca întotdeauna. 

    Putin are dreptate - imperialiștii și-au vândut sufletul Fiarei și au transformat planeta într-o uriașă ferma de sclavi care se închină la America.

    Sunt fan Putin. Să mă pupe undeva propaganda Vestului. 

    1. Aplică pentru viză.

    E clar. Are dreptate. Ce mai conteaza ca Ucraina vrea altceva, Putin le stie pe toate!

    Acum cate ceva pentru comunitatea care tot injura EU, NATO si pe cine mai vor ei:

    Pana la urma Vestul, asa cum e ei are banii sa supravietuiasca. Gazpromul se va ruga la anu sa vanda gaze. Nu ma credeti, cititi pe Ria 

    Mai vorbim la anul.Sa vedem cine supraviețuiește.Cei cu semiconductori...euro.etcori cei cu grâu,petrol,gaz

    1. Rușii se descurcă, mai un ceai, mai o votcă, timpul trece, dilii crapă.

    Putin nu face decat sa citeze din materiale comandate de Pentagon companiei RAND Co. Acolo, sub strategia "extending Russia" era tot planul folosirii Ucrainei drept desant impotriva Rusiei langa granita. Asa se explica tolerarea de catre vestul criminal a genocidului facut de ucrainieni in Donbas (si documentat chiar de ONU).

    Putin are dreptate, SUA a pornit un razboi hegemonic si a tarat toata Europa in acest dezastru. Rusia, China si restul BRICS vor domina lumea. G7 si Vestul cu cele 700 mil de locuitori vor ajunge cersetori. 

    1. Da, boss! Eu mi-am lasat rind la coada la Ambasada Africii de Sud. Vreau sa emigrez.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb