ZIARUL BURSA

01 iulie 2022
Ediţia din 18.09.2024
Piaţa de capital - insuficient dezvoltată pentru nevoile economiei noastre

Piaţa de capital - insuficient dezvoltată pentru nevoile economiei noastre

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 1 iulie 2022

Piaţa de capital este insuficient dezvoltată pentru nevoile economiei ţării noastre - în condiţiile în care fondurile Pilon II reclamă că bursa devine prea mică pentru nevoile lor, Fondul Proprietatea vrea o listare duală pentru Hidroelectrica, iar guvernanţii sunt prea puţin implicaţi în dezvoltarea pieţei -, este una dintre principalele concluzii ale conferinţei "Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război", organizată de ziarul BURSA.

BRD Pensii, în centrul unui scandal de delapidare cu prejudiciu de peste 4 milioane euro

BRD Pensii, în centrul unui scandal de delapidare cu prejudiciu de peste 4 milioane euro

M.G.Bănci-Asigurări / 1 iulie 2022

BRD Pensii, unul din cei şapte administratori de fonduri de pensii private din România, este în centrul unui anchete penale de delapidare în care prejudiciul se ridică la peste 4 milioane de euro. Suspecţii sunt angajaţi ai fondului şi mai multe persoane din conducere, iar bănuiala este că aceştia au facilitat, în ultimii 3 ani, peste 700 de transferuri ilegale prin care s-au scurs efectiv banii, fonduri proprii ale administratorului, în conturile suspecţilor.

Euro a ajuns mai slab decât francul elveţian

Euro a ajuns mai slab decât francul elveţian

CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 1 iulie 2022

Ieri, în jurul orei 15, raportul euro/franc elveţian se tranzacţiona în jurul valorii de 0,995, motiv de supărare pentru puţinii debitori în franci care au mai rămas în România după programele de restructurare derulate de bănci ori ajungerea la maturitate a vechilor împrumuturi.

"Măsurile fiscale decise de coaliţie nu fac decât să anunţe alte viitoare majorări de taxe şi impozite"

AURELIAN DOCHIA, ECONOMIST: "Măsurile fiscale decise de coaliţie nu fac decât să anunţe alte viitoare majorări de taxe şi impozite"

M.G.Macroeconomie / 1 iulie 2022

Liderii coaliţiei au decis, la mijlocul săptămânii, măsurile fiscale ce vor fi introduse în noul Cod Fiscal, cel mai probabil în aplicare de la 1 ianuarie 2023. Măsurile includ deduceri pentru tineri şi familiile cu veniturile mici, creşterea accizelor la alcool şi tutun, creşteri de TVA în HoReCa şi la băuturile cu zahăr. De asemenea, va creşte impozitul pe câştigurile din jocurile de noroc.

Sursa foto: ccir.ro

Industria românească - afectată de criza globală a semiconductorilor

GEORGE MARINESCUMiscellanea / 1 iulie 2022

Întreruperile din lanţurile de aprovizionare au cauzat o scădere de 4 miliarde euro a cifrei de afaceri în industria auto, în anul 2021 Industria fotovoltaică - timpi de livrare majoraţi considerabil din cauza lipsei semiconductorilor Piaţa microcipurilor va depăşi în următoarea decadă un trilion de dolari 

Războiul din Ucraina şi sancţiunile impuse Federaţiei Ruse au agravat criza globală privind lipsa semiconductorilor şi a metalelor rare necesare echipamentelor din aproape toate ramurile industriale, au susţinut participanţii la dezbaterea "Securizarea lanţurilor de aprovizionare cu semiconductori şi metale rare la nivelul Uniunii Europene", organizată, ieri, de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

Acţionarii Gazprom resping plata dividendelor pentru 2021

Acţionarii Gazprom resping plata dividendelor pentru 2021

A.V.Internaţional / 1 iulie 2022

Reuters: Este pentru prima oară după 1998 când gigantul rus al gazelor naturale decide să nu aloce dividende Titlurile Gazprom se prăbuşesc, Bursa din Moscova le suspendă de la trazacţionare 

Acţionarii Gazprom au decis ieri, în cadrul Adunării Generale Anuale, ca producătorul rus de gaze naturale să nu plătească dividende pentru anul 2021, potrivit anunţului făcut de acesta, transmite Interfax.

Stejarii, meci eveniment cu Italia

RUGBY Stejarii, meci eveniment cu Italia

O.D.Sport / 1 iulie 2022

Echipa naţională de rugby, va evolua, astăzi, împotriva Italiei, într-un meci test eveniment. Pentru Stejari acesta este un moment al adevărului înainte de startul pregătirilor pentru turneul final al Cupei Mondiale.

Încrederea mediului de afaceri din România s-a deteriorat din nou, în iunie

Încrederea mediului de afaceri din România s-a deteriorat din nou, în iunie

M.G.Macroeconomie / 1 iulie 2022

Economia zonei euro rămâne sub presiune şi riscă să intre în recesiune  

Indicatorul de încredere a mediului de afaceri din România, publicat în fiecare lună de Comisia Europeană (Economic Sentiment Indicator - ESI), a înregistrat o nouă scădere în luna iunie, semnalând o încetinire a ritmului de creştere economică, potrivit datelor publicate ieri.

Trebuie să ne reuşească demondializarea ...(IV)

Trebuie să ne reuşească demondializarea ...(IV)

Gheorghe PipereaMacroeconomie / 1 iulie 2022

Gheorghe Piperea

Capitalismul de pradă este şi cauza crizelor economice repetate şi a penuriei. Cine deţine resursele, poate controla economia şi societatea, prin frică, sărăcire, privaţiune energetică, înfometare şi război şi, uneori, prin recompense *.

Ofertă de vară: "Vacanţă la muzeu"

Ofertă de vară: "Vacanţă la muzeu"

O.D.Cultură / 1 iulie 2022

Vacanţa nu înseamnă doar mare sau munte ci se poate desfăşura plăcut şi în mediul citadin. Muzeul Naţional de Artă al României va organiza, în lunile iulie şi august, sub genericul "Vacanţa la muzeu", o serie de programe educative dedicate publicului de toate vârstele, majoritatea urmând a se desfăşura în spaţiul expoziţiei "Nostalgie. Amintire. Regăsire. Peisajul european şi ruina".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 1 iulie 2022

MACRO NEWSLETTER 1 iulie 2022

Macroeconomie / 1 iulie 2022

Preţurile de consum din Belgia şi-au accelerat creşterea anuală şi în iunie 2022, până la 9,6%, de la 9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,9%, după un avans de 0,8% în luna anterioară.

Indicii fac un pas în spate

BVB Indicii fac un pas în spate

M.G.Piaţa de Capital / 1 iulie 2022

Rulajul zilei s-a ridicat la puţin peste 48 de milioane de lei  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-au depreciat în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-un context general nefavorabil activelor riscante în pieţele europene şi...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo