Investiţiile străine directe şi oportunităţile de afaceri în India

Ziarul BURSA #Internaţional #Turism / 1 iulie 2022

Investiţiile străine directe şi oportunităţile de afaceri în India

"India devine un centru major de creştere economică. Anul trecut am depăşit un nou record de investiţii străine directe (ISD) în India. Astăzi lumea realizează că India înseamnă oportunităţi de afaceri. Astăzi, tinerii noştri demonstrează că pot conduce lumea. Aşadar, astăzi lumea priveşte India, tinerii Indiei şi produsele Indiei cu un nou respect şi o nouă încredere" - PM Modi.

Investiţiile străine directe şi oportunităţile de afaceri în India

Motor esenţial al creşterii economice, investiţiile străine directe (ISD) au fost o resursă financiară majoră pentru dezvoltarea economică a Indiei. Companiile străine investesc în India pentru a profita de salariile relativ mai mici si de privilegiile speciale de investiţii oferite de către Guvern, scutirile de taxe etc. Regimul de politică favorabil al guvernului indian şi mediul de afaceri robust au oferit asigurări pentru capitalul străin să continue să circule în ţară. Demersurile întreprinse de Guvern în ultimii opt ani au dat roade, după cum reiese din volumele tot mai mari de fluxuri de investiţii străine directe primite în ţară, stabilind noi recorduri.

Guvernul îşi revizuieşte politica în mod continuu şi face modificări semnificative când este nevoie, pentru a se asigura că India rămâne o destinaţie atractivă şi prietenoasă investitorilor.

Guvernul a pus în aplicare o politică liberală şi transparentă pentru investiţiile străine directe (ISD), în care majoritatea sectoarelor sunt deschise investiţiilor automat. Pentru a liberaliza şi a simplifica şi mai mult politica investiţiilor străine directe, pentru a oferi uşurinţă în afaceri şi pentru a atrage investiţii, au fost întreprinse recent reforme în sectoare precum Extracţia Cărbunelui, Producţie, Digitalizare, Comerţ, Aviaţie civilă, Apărare, Asigurări şi Telecomunicaţii.

Investiţiile străine directe (ISD) sunt o sursă monetară importantă pentru dezvoltarea economică a Indiei. Liberalizarea economică a început în India în urma crizei din 1991 şi de atunci, ISD au crescut constant în ţară. India face parte astăzi din top 100 Club Ease of Doing Business, EoDB (Uşurinţa de a face afaceri) [Locul 63 în 2020].

Reguli de investiţii străine pe ruta automată în India

În cadrul rutei automate, nu este necesară nicio aprobare prealabilă de reglementare, este necesară doar depunerea online a unei cereri de către compania indiană la RBI (Reserve Bank of India) printr-o bancă autorizată.

Unele dintre documentele cheie/conformităţile necesare sunt:

-emiterea de instrumente de capital în termen de 180 de zile de la primirea investiţiilor străine;

-depunerea formularului de raportare prescris în termen de 30 de zile de la emiterea instrumentelor de capital către investitorii străini;

-depunerea unei declaraţii anuale asupra pasivelor şi activelor străine de către societatea în care s-a investit

Investiţiile străine directe şi oportunităţile de afaceri în India

Reguli privind investiţiile străine pe ruta guvernamentală

Pentru tranzacţii pe ruta guvernamentală este necesară aprobarea prealabilă a Guvernului Indiei, Ministerului Finanţelor, Comitetului pentru Promovarea Investiţiilor Străine (FIPB), sau departamentul competent pentru sectorul respectiv, prin portalul online de facilitare a investiţiilor străine.

Autoritatea competentă are nevoie de aproximativ 8 până la 10 săptămâni pentru a procesa propunerea completă şi a transmite aprobarea sau respingerea acesteia solicitantului.

Investiţiile străine directe permise prin ruta automată + ruta guvernamentală

Puţine sectoare precum cel bancar, de biotehnologie, de apărare, telecomunicaţii, sau agenţii de securitate privată sunt controlate de Guvern, investiţiile private în aceste sectoare sunt peste 49%.

Sectorul principal beneficiar al fluxului de acţiuni ISD în perioada exerciţiului fiscal 2021-2022 a fost cel de Software & Hardware. Acesta a ieşit pe primul loc cu o cotă de aproximativ 25%, urmat de sectorul serviciilor (12%) şi, respectiv, industria auto (12%).

Sectorul de producţie înregistrează, de asemenea, un impuls, investitorii globali preferând investiţiile în India. Un impuls major pentru economie, fluxul de acţiuni ISD în sectoarele de producţie a crescut cu 76% în anul financiar 2021-2022 (21,34 miliarde USD) comparativ cu perioada 2020-2021 (12,09 miliarde USD).

Investiţiile străine directe şi oportunităţile de afaceri în India

Fluxul de investiţii străine directe a crescut cu 23% după COVID-19 (martie 2020 până în martie 2022: 171,84 miliarde USD) în comparaţie cu fluxul de ISD raportat înainte de COVID-19 (februarie 2018 până în februarie 2020: 141,10 miliarde USD) în India. În cadrul sectorului "Software şi Hardware", principalele state beneficiare ale fluxului de capital ISD sunt Karnataka (53 %), Delhi (17 %) şi Maharashtra (17 %) în perioada exerciţiului financiar 2021-2022.

Investiţiile străine directe sunt interzise pe orice rută în domeniile de energie atomică, jocuri de noroc sau pariuri, Loterie (online, private, guvernamentale etc.), activităţi agricole sau plantaţii (deşi există multe excepţii precum horticultura, pescuitul, plantaţiile de ceai, piscicultura, animalele), zootehnie, locuinţe şi imobiliare (cu excepţia localităţilor, proiectelor comerciale), comerţ cu trabucuri, ţigări sau orice altă industrie a tutunului.

Investiţiile străine directe ale Indiei în România nu sunt foarte semnificative, dar de asemenea nici foarte mici şi sunt reprezentate de companii precum Wipro, Genpact, SunPharma (fostă Ranbaxy), Dr. Reddy's Labs, UCO Raymonds, Sunwave Pharma, Thakral Group (infrastructură IT), FERCO Group (produse forestiere şi din lemn), Prodigy (software IT), Prime Healthcare. Arcelor-Mittal a avut de asemenea investiţii considerabile din Europa către România. Investiţiile Indiei în România, se situează în jurul valorii de 1-1,5 miliarde de dolari.

Ambasada Indiei in Romania, Moldova si Albania, ofera suport si informatii tuturor persoanelor sau companiilor ce doresc sa investeasca in India.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb