Mediul poate fi protejat prin fapte concrete, doar vorbele nu sunt suficiente. Aproape 30.000 de elevi, profesori şi studenţi din toată ţara au pus umărul pentru o natură mai curată şi mai multă responsabilitate de mediu, în programul Eco Provocarea, ediţia XI. Cele mai bune echipe din categoriile plantări şi economie circulară (reciclare, igienizare şi târguri de economie circulară), la toate categoriile de vârstă, vor primi premii în valoare de 140.000 de lei (28.000 de euro). Ediţia XI a acestui concurs, care s-a derulat pe toată perioada anului şcolar 2021-2022, s-a încheiat cu o serie de rezultate remarcabile, realizate în exclusivitate de elevi, studenţi şi profesori, înscrişi la cele trei categorii: Eco Provocarea Juniori, Eco Provocarea Liceeni şi Eco Provocarea Studenţi, din toate zonele României: Timiş, Bacău, Bistriţa, Arad, Sălaj, Prahova, Sibiu, Mehedinţi, Satu Mare, Bihor sau Galaţi. Tiberiu Andrei, manager Eco Provocarea a declarat: "Suntem încântaţi că am reuşit şi în ediţia Eco Provocarea din acest an şcolar să închegăm echipe atât de implicate, din şcoli generale, licee şi chiar din asociaţii studenţeşti. Eco ambasadorii noştri, adică acei copii şi adulţi conştienţi de impactul pe care îl avem asupra mediului, au organizat în comunităţile lor acţiuni concrete de reciclare, igienizare, de economie circulară sau de plantări, prin care au demonstrat că dezvoltarea durabilă mai primeşte o şansă şi datorită Eco Provocarea". Profesor Simona Stoica, Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrunn, Arad, care a coordonat echipa de Târguri de Economie Circulară din cadrul Eco Provocarea Liceeni a spus la rândul său:
"Am reuşit, împreună cu eco-ambasadorii, să implicăm un număr de 16 clase cărora le-am prezentat conceptul şi care au înţeles, cu siguranţă că nu avem o Planeta B şi trebuie să o îngrijim pe aceasta, în aşa fel încât să reducem Amprenta de Carbon pentru noi, dar şi pentru generaţiile care urmează. I-am implicat şi pe cei mici în activitatea de colectare şi donare de jucării şi hăinuţe pentru cei mai puţini norocoşi. Suntem fericiţi că noi, cei de la Târgul de Economie Circulară, am reuşit să colaborăm şi cu cei mai mici pentru a le sădi în suflete sămânţa dulce a facerii de bine. Aceste bunuri le-am donat copilaşilor din şcoala noastră, copilaşi care s-au bucurat enorm".
Organizatorii au prezentat şi câteva rezultate ale Concursului Naţional Eco Provocarea: 151.829 de kg de deşeuri diferite salvate de la groapa de gunoi şi trimise spre reciclare; 53264 de puieţi plantaţi; 1623 de saci de deşeuri extrase din areale naturale; 47139 de obiecte utilizate reintroduse în circuitul economic; 26.215 elevi au participat la ateliere de formare şi conştientizare în probleme de mediu; 2.798 de elevi, studenţi şi profesori, eco ambasadorii Eco Provocarea, adică aceia care s-au implicat direct, activ şi au organizat în comunităţile lor, pe tot parcursul anului şcolar, activităţi practice de mediu.