REPORTER VIRTUAL: Cristian Burci ar urma să cumpere de la Raiffeisen creanţa deţinută în cazul Intact

V.B.
Media-Advertising #Media-Advertising / 10 decembrie 2014

Actualizare 13:31 Raiffeisen nu a primit nicio ofertă de cumpărare a creditului respectiv

Raiffeisen Bank nu a primit nicio ofertă de cumpărare a creditului vizând trustul de presă Intact, transmit reprezentanţii băncii, la solicitarea ziarului BURSA.

"Nu comentăm informaţii sau speculaţii despre tranzacţii în care ar fi implicaţi clienţii băncii. Ceea ce putem spune este că Raiffeisen Bank nu a primit nicio ofertă de cumpărare a creditului respectiv", este mesajul instituţiei.

---

Cristian Burci, patronul Adevărul Holding şi Prima TV, ar fi iniţiat demersurile pentru a cumpăra de la Raiffesen Bank creanţa deţinută de bancă în cazul trustului Intact, scrie site-ul ReporterVirtual.ro, citând surse anonime din piaţa media. Până în acest moment, informaţia nu a fost confirmată de niciuna dintre părţile implicate în tranzacţie.

Raiffeisen Bank este cea care a împrumutat grupul Intact pentru preluarea fostului Institut de Cercetări Alimentare (ICA). Condamnarea fondatorului Intact, Dan Voiculescu, la 10 ani de închisoare în acest caz a pus banca în situaţia de a-şi vedea banii pierduţi; statul a preluat întâietatea în executarea bunurilor Intact pentru recuperarea prejudiciului produs de afacerea ICA (circa 60 milioane euro), transmite Reporter Virtual.

Iniţial, banca a anunţat că ar putea ataca în instanţă decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB), prin care Fiscul primea dreptul de a confisca, libere de orice sarcină, bunuri, terenuri şi imobile aparţinând Grivco şi Intact Media Group şi pentru care banca avea garanţie ipotecară în contul unor credite ce însumează 46 milioane euro. Totuşi, după aceea, nu a mai apărut nicio informaţie credibilă despre un astfel de demers.

Între timp, a apărut ideea vânzării creanţei deţinute de Raiffeisen Bank în cazul Intact. La scurt timp, a început să circule un nume interesat de preluarea datoriei deţinute de Grivco&Intact la Raiffeisen: Cristian Burci, patronul Adevărul Holding şi al Prima TV, mai scrie Reporter Virtual, citând surse anonime dintre avocaţi. Sursele site-ului susţin că Burci negociază intens cu Raiffeisen şi ar fi ajuns chiar la un acord de principiu. În primă fază, după o acţiune în justiţie, Cristi Burci ar fi doar acţionar minoritar, iar ulterior, printr-o preluare forţată, ar putea deţine pachetul de control. Alt zvon, apărut în "Antene", arată că Burci ar fi preluat deja 40% dintre acţiunile Intact, patronul Prima TV pregătind deja o listă neagră cu jurnalişti care nu s-ar mai regăsi în planurile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb