REUTERS: "Evaluările acţiunilor asiatice au ajuns la cel mai redus nivel din martie 2020"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 iulie 2022

"Evaluările acţiunilor asiatice au ajuns la cel mai redus nivel din martie 2020"

Evaluările acţiunilor asiatice au coborât în iunie pentru a treia lună la rând şi au atins cel mai scăzut nivel de la începutul pandemiei, în condiţiile căderii pieţelor din cauza îngrijorărilor legate de intrarea într-o recesiune globală, conform Reuters.

Raportul forward Price-to-Earnings pentru următoarele douăsprezece luni ale indicelui MSCI Asia-Pacific se situa la nivelul de 12,1 la sfârşitul lunii trecute, cea mai redusă evaluare a regiunii din martie 2020, conform datelor Refinitiv.

Manishi Raychaudhuri, strateg de acţiuni din zona Asia-Pacific la BNP Paribas, a spus: "Îngrijorările privind reducerea câştigurilor şi creşterea costului capitalului au dus la scăderea evaluărilor, cu toate că suntem de părere că estimările câştigurilor sunt aproape de atingerea minimului".

Analiştii au redus estimările privind câştigurile pentru următoarele douăsprezece luni ale indicelui MSCI Asia-Pacific cu 2,97% în iunie, comparativ cu o creştere de 0,85% în mai, conform Reuters.

Raporturile P/E ale acţiunilor din Coreea de Sud, Hong Kong şi Taiwan se situau la sfârşitul lunii trecute la 8,48, 9,94 şi, respectiv, 10,02, cele mai scăzute din regiune. Pentru acţiunile chineze, raportul P/E a crescut la 10,08, de la 9,38 în urmă cu o lună, pe măsură ce restricţiile COVID-19 s-au relaxat.

Echipa de la Nomura a scris într-un raport din această săptămână: "Spre deosebire de restul economiei globale de la care ne aşteptăm să încetinească în 2023, economia Chinei/câştigurile corporative vor avea probabil o redresare, ajutată de un sprijin mai mare acordat sub forma politicilor fiscale/monetare".

Indicele Compozit Shanghai a câştigat cu 6,66% luna trecută, în contrast cu scăderile abrupte ale indicelui MSCI Asia-Pacific şi ale indicelui MSCI World, de 6,78%, respectiv 8,44%.

Raportul P/E pentru acţiunile indiene, thailandeze şi malaeziene se situau la 18,02, 14,54 şi, respectiv, 13,71, scrie Reuters.

"Faptul că estimările câştigurilor companiilor din Asia au fost deja ajustate în jos şi, prin urmare, probabil vor rămâne relativ stabile în comparaţie cu ale companiilor din DM (n.r. pieţele dezvoltate), ne convinge că evaluările ce «par ieftine» sunt de fapt ieftine", a spus Raychaudhuri de la BNP Paribas, conform agenţiei de ştiri.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb