ZIARUL BURSA

08 iulie 2022
Ediţia din 18.09.2024
Ilustraţie de MAKE

Devalizarea fondurilor de pensii, sub scutul ASF

Radu SovianiPiaţa de Capital / 8 iulie 2022

Radu Soviani

În intervenţiile mele anterioare am avertizat că acea complicitate severă dintre ASF şi frauda de la City Insurance (pe care a favorizat-o, prin înţelegere cu acţionarii şi prin lipsa de supraveghere) transmite un semnal mult mai puternic privind viitoarele fraude din sectoarele pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară "le supraveghează". Care afectează aproape 8 milioane de viitori pensionari.

România - pe locul al patrulea în Europa, în privinţa intenţiilor de investiţie în 2023

STUDIU EY: România - pe locul al patrulea în Europa, în privinţa intenţiilor de investiţie în 2023

A.V.Macroeconomie / 8 iulie 2022

EY: Investitorii în România, în majoritate, au în vedere oportunităţile din lanţurile de aprovizionare şi sectorul logistic 

România se situează pe locul al patrulea la nivel european în privinţa intenţiilor de investiţie în anul următor, după Portugalia, Marea Britanie şi Lituania, fie că este vorba de înfiinţarea de noi afaceri sau de extinderea celor existente, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner EY Romania & Moldova, Chief Operating Officer - Central, Eastern and Southeastern Europe & Central Asia.

Deglobalizarea şi destinul provincial al Europei

Cornel CodiţăEditorial / 8 iulie 2022

Cornel Codiţă

Încet-încet, lumea începe să fie confruntată cu consecinţele de adîncime ale războiului purtat pe teritoriul Ucrainei, cu faptul că ele merg mult dincolo de miza politică afişată, se extind pe zone geopolitice şi secţiuni de timp care depăşeşc geografia şi istoria Europei.

Ucraina acuză Rusia că a atacat din nou Insula Şerpilor

Ucraina acuză Rusia că a atacat din nou Insula Şerpilor

V.R.Internaţional / 8 iulie 2022

Forţele ruse au atacat din nou, ieri, Insula Şerpilor din Marea Neagră, fiind afectat un chei ca urmare a impactului a două rachete, a anunţat purtătorul de cuvânt al administraţiei militare ucrainene din Odesa (sud), Serghei Bratciuk, pe contul său de Telegram, transmite EFE.

Portul Constanţa - blocat de mărfuri ucrainene

Portul Constanţa - blocat de mărfuri ucrainene

GEORGE MARINESCUMiscellanea / 8 iulie 2022

Fluxul de mărfuri în Portul Constanţa s-a triplat de la începutul conflictului din Ucraina Containerele cu mărfuri ucrainene zac de cinci luni în terminalul Constanţa Sud-Agigea Proceduri vamale complicate pentru transportatorii mărfurilor din Ucraina Companiile din ţara noastră se află aproape în imposibilitatea de a-şi exporta mărfurile prin Portul Constanţa  

Portul Constanţa este blocat în aceste momente pentru activitatea de import-export a companiilor din ţara noastră, din cauza fluxului crescut de mărfuri din şi înspre Ucraina, situaţie care va continua pe termen scurt, până când investiţiile demarate de statul român şi de unii operatori din acest domeniu vor fi finalizare, au afirmat participanţii la dezbaterea Constanţa Grains&Intermodal Hub, organizată ieri, în Capitală, de revista Tranzit.

"Încercăm să fim proactivi şi să vedem cum putem, încet-încet, să nu mai depindem 100% de China"

MIHAI BĂLAN, DIRECTORUL EXECUTIV AL ASOCIAŢIEI ROMÂNE A INDUSTRIEI FOTOVOLTAICE: "Încercăm să fim proactivi şi să vedem cum putem, încet-încet, să nu mai depindem 100% de China"

M.G.Miscellanea / 8 iulie 2022

Industria fotovoltaică din România vrea să dezvolte un lanţ valoric local şi să reducă dependenţa de importurile de panouri din China, a declarat, ieri, Mihai Bălan, director executiv la Asociaţia Română a Industriei Fotovoltaice (RPIA), în cadrul unei conferinţe de specialitate. Potrivit acestuia, există la nivel european o ambiţie pentru dezvoltarea producţiei de panouri fotovoltaice în Uniunea Europeană.

Recesiunea loveşte în industria jocurilor video

Recesiunea loveşte în industria jocurilor video

Andrei IacomiMiscellanea / 8 iulie 2022

Ampere Analysis: Piaţa globală de jocuri video şi servicii se va contracta cu 1,2% în acest an, până la 188 miliarde de dolari Industria a crescut cu 26% din 2019 până în 2021, potrivit Ampere Analysis 

Vânzările de jocuri video vor scădea în 2022, pentru prima dată în ultimii ani, în condiţiile în care industria care a avut o expansiune puternică în timpul pandemiei Covid se confruntă cu perspectiva sumbră a unei recesiuni, potrivit CNBC.

Ce preţ mai pune piaţa pe dobânda BNR?

OPINII Ce preţ mai pune piaţa pe dobânda BNR?

CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 8 iulie 2022

Am urmărit oscilaţiile Robor după anunţul de majorare a dobânzii de politică monetară a BNR. O creştere de un punct procentual, de la 3,75% la 4,75% ar fi trebuit să mişte serios piaţa interbancară, mai ales că era o ajustare mai mare decât estimările analiştilor, deci un mini-şoc.

"Nu putem exclude o recesiune globală în 2023"

KRISTALINA GEORGIEVA, DIRECTORUL FMI: "Nu putem exclude o recesiune globală în 2023"

M.G.Macroeconomie / 8 iulie 2022

"O creştere economică mai lentă ar putea fi preţul necesar de plătit, ţinând cont de necesitatea urgentă şi presantă de a reface stabilitatea preţurilor", a declarat Georgieva 

Perspectivele economiei globale "s-au înrăutăţit semnificativ" din luna aprilie şi nu se poate exclude o posibilă recesiune globală în 2023, ţinând cont de riscurile tot mai ridicate, a declarat, ieri, Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), potrivit Reuters.

Programa încărcată şi birocraţia, printre nemulţumirile profesorilor

Programa încărcată şi birocraţia, printre nemulţumirile profesorilor

O.D.Miscellanea / 8 iulie 2022

Cadrele didactice au mult mai multe nemulţumiri legate de locul de muncă decât cele legate de salarizare. Programă încărcată sau inadaptată, obligaţii birocratice, sprijin scăzut de la nivelul Ministerului Educaţiei şi insuficiente dotări digitale pentru şcoli sunt probleme indicate de către profesori ca principale obstacolele în calea performanţei, relevă un sondaj World Vision.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Indicii fac timid un pas în faţă

BVB Indicii fac timid un pas în faţă

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 8 iulie 2022

Tranzacţii de numai 42,5 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului 

Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri uşoare în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-un context general pozitiv pentru acţiunile...

MACRO NEWSLETTER 8 iulie 2022

MACRO NEWSLETTER 8 iulie 2022

Macroeconomie / 8 iulie 2022

Producţia industrială din Germania a crescut sub aşteptări în luna mai 2022, cu o rată lunară de 0,2%, după un avans de 1,3% în luna precedentă, iar scăderea anuală s-a temperat până la 1,5%, de la 2,5%.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo