Ucraina acuză Rusia că a atacat din nou Insula Şerpilor

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 iulie 2022

Ucraina acuză Rusia că a atacat din nou Insula Şerpilor

Forţele ruse au atacat din nou, ieri, Insula Şerpilor din Marea Neagră, fiind afectat un chei ca urmare a impactului a două rachete, a anunţat purtătorul de cuvânt al administraţiei militare ucrainene din Odesa (sud), Serghei Bratciuk, pe contul său de Telegram, transmite EFE.

Reuters informează că atacul rus s-a produs la scurt timp după ce trupele ucrainene au susţinut că au arborat steagul ţării pe insulă.

Andrii Iermak, şeful de personal al preşedintelui ucrainean, a postat ieri un video pe Telegram cu trei militari care arborează un drapel ucrainean uriaş pe insulă, notează Agerpres.

Agenţia de presă Interfax, care a citat Ministerul Apărării rus, a relatat că Rusia a lovit Insula Şerpilor în Marea Neagră. Ucraina a încercat să arboreze steagul ucrainean pe Insula Şerpilor, un avion rusesc a lovit insula, a relatat şi TASS, care a citat acelaşi minister.

Instalaţia de pe Insula Şerpilor a fost "semnificativ avariată", potrivit sursei, citată de agenţia Unian, care a mai informat că trupele ruse au lansat ieri dimineaţă un atac cu rachete în regiunea Odesa. Unian a relatat că forţele Moscovei au atacat insula şi în cursul zilei de miercuri şi că aveau ca obiectiv să îndepărteze drapelul Ucrainei.

La 30 iunie, Rusia a anunţat că, "drept gest de bunăvoinţă", şi-a retras trupele din Insula Şerpilor, care a fost capturată la 24 februarie, la începerea invaziei ruse în Ucraina. În schimb, Ucraina consideră că Moscova nu a mai putut să-şi urmărească strategia în zonă după pierderea mai multor nave de război.

Comisia Europeană avertizează în privinţa legăturilor Rusiei cu grupări extremiste din Europa

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, care este şi comisar pentru valori şi transparenţă, a avertizat miercuri cu privire la legăturile Rusiei cu grupări extremiste din Europa şi a lăudat iniţiativa comunitară împotriva amestecului străin, transmite EFE.

"'Trebuie să luăm măsuri rapide pentru a ne consolida democraţiile şi a face faţă vulnerabilităţilor", a subliniat Jourova, într-o intervenţie în plenul Parlamentului European.

Comisarul european a insistat că se ştie că grupările de extremă dreapta ruse au legături cu grupări europene şi că Rusia finanţează şi antrenează indivizi şi grupări de extremă dreapta în statele membre ale Uniunii Europene.

În plus, Jourova a apreciat că invazia rusă în Ucraina a oferit mişcărilor violente de extremă dreapta şansa de a crea "noi conexiuni retorice cu discursuri preexistente care divizează şi de a le exploata cu scopul de a exacerba sentimentele antieuropene".

Totodată, Jourova a declarat că războiul a avut un impact asupra extremei drepte şi a discursurilor sale de a atrage atenţia militanţilor, conform Agerpres.

"Invazia rusă nejustificată din Ucraina este un război împotriva democraţiei. Rusia a încercat ani la rând să destabilizeze Ucraina şi să priveze poporul (ucrainean) să aspire la democraţie. A dat greş şi acum a trecut la faza următoare cu această invazie brutală", a comentat comisarul european.

Ucraina a anunţat că anchetează peste 21.000 de cazuri de crime de război comise de Rusia de la startul ofensivei militare, informează bbc.com. Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat că zilnic a primit rapoarte cu privire la 200-300 de crime de război, iar multe procese vor avea loc "in absentia", însă trebuie să se facă dreptate şi de aceea întregul proces trebuie să continue.

Venediktova a mai spus că soldaţii ruşi care au ucis, au torturat sau au violat civili trebuie să înţeleagă faptul că este doar o chestiune de timp când vor ajunge în instanţă, conform news.ro. Venediktova a menţionat că unele dintre cazuri nu pot fi anchetate "corect şi eficient" din cauza problemelor de acces în unele zone şi la unii oameni.

În mai, Venediktova spunea că au fost identificaţi aproximativ 600 de suspecţi.

---------------

Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a criticat ieri "eşecul" Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în a împiedica războiul din Ucraina şi a acuzat Rusia că a impus în Consiliul de Securitate poziţia sa "coruptă moral", informează AFP.

Ardern, care critică de multă vreme dreptul la veto al celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU (China, SUA, Franţa, Regatul Unit şi Rusia), şi-a reînnoit apelul la o reformă a Naţiunilor Unite.

"Eşecul" ONU în legătură cu Ucraina este cauzat de dreptul la veto de care beneficiază Moscova, a subliniat Ardern în timpul unei conferinţe susţinute la Lowly Institute din Sydney, conform Agerpres.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Putin este un.mare nenorocit, ii mai dau 3 luni gunoiului....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb