Rusia insistă că Ucraina plănuieşte să folosească "o bombă murdară"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 octombrie 2022

Rusia insistă că Ucraina plănuieşte să folosească "o bombă murdară"

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat ieri că Rusia are cunoştinţă despre planurile Ucrainei de a utiliza "o bombă murdară", reluând o acuzaţie nefondată făcută în mod repetat de Moscova în ultimele zile, relatează Reuters.

Exprimându-se la o reuniune cu şefii serviciilor de informaţii din mai multe foste republici sovietice, Putin a declarat că riscul de conflict în lume şi în regiune este ridicat şi că securitatea ar trebui sporită la obiectivele infrastructurii-cheie.

Separat, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declarase anterior că Moscova va continua "energic" să atragă atenţia comunităţii internaţionale asupra a ceea ce consideră că este ameninţarea cu detonarea unei "bombe murdare" cu contaminanţi radioactivi de către Ucraina, conform Reuters. Peskov a declarat în conferinţa sa zilnică de presă că Moscova doreşte să incite un răspuns activ din partea comunităţii internaţionale, notează Agerpres.

"Rusia dispune de informaţii potrivit cărora Ucraina pregăteşte un atac cu bombă murdară", a declarat Peskov, întrebat ce fel de măsuri va lua Moscova după ce "a prezentat dovezi" în reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, desfăşurat cu uşile închise marţi seara, că Ucraina ar intenţiona să detoneze o "bombă murdară", potrivit agenţiei de presă oficiale TASS.

"Noi avem informaţii care arată că Ucraina se pregăteşte să comită o diversiune teroristă", a insistat Peskov, adăugând că Federaţia Rusă "va continua viguros să-şi prezinte punctul de vedere în faţa comunităţii internaţionale pentru a o incita să ia măsuri active în ceea ce priveşte prevenirea unui astfel de comportament iresponsabil al regimului de la Kiev".

Formulând aceste acuzaţii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a prezentat vreo probă care să-i susţină afirmaţiile şi nici nu a dorit să comenteze rezultatele reuniunii Consiliului de Securitate al ONU, convocate de Rusia marţi seara pe tema presupusei "bombe murdare" a Kievului.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, i-a sunat miercuri pe omologii săi din China şi India pentru a le transmite avertismentul Moscovei, după o serie de convorbiri cu miniştrii apărării din NATO.

SUA, Europa şi NATO au calificat acuzaţia împotriva Ucrainei drept o invenţie a Rusiei, în timp ce guvernul ucrainean a avertizat că Rusia denunţă adesea astfel de probleme atunci când intenţionează să folosească ea însăşi arme interzise, cel mai adesea sub "steag fals" şi apoi să dea vina pe Kiev, notează agenţiile de presă internaţionale.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ZELENSKI , E IN STARE DE ORICE , NUMAI CA SA VADA TRUPELE NATO , INCAIERANDU-SE CORP LA CORP , PE VIATA SI PE MOARTE , CU RUSII !!!!!!!!!!!! CU BAIONETELE , CU CUTITELE , CU ORICE !!!!!!!!!!!! AR FI , SATISFACTIA LUI , SUPREMA !!!!!!!!!!!!!!! DUPA ZICALA : DACA PLANGE MAMA , SA PLANGA SI MA-TA !!!!!!!!!!!!!!!! NU MAI VORBESC , DE OBUZE SI DE RACHETE !!!!!!!!!!!!!!!!!! AR FI INCANTAT CA SA VADA TOATA EUROPA , CA ARATA CA UCRAINA , ACUM !!!!!!!!!!!!!! CE ??????? AL CREDETI BUN LA INIMA ?????????? VAI DE CAPUL NOSTRU , DACA AL CREDETI !!!!!!!!!!!!!!!! PE EL , AL DOARE INIMA DE EL , DE NEVASTA-SA , SI DE PITICII LUI !!!!!!!!!!!!!! EI SANT UCRAINA , SI NU RESTUL , DACA MA INTELEGETI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! CE , CREDETI CA AI E GREU SA DETONEZE CEVA , UNDEVA ????????? CAT MAI DEPARTE DE KIEV , UNDE E EL ACUM ??????????? SE GANDESTE DE PE ACUM , LA URMATORUL MANDAT DE PRESEDINTE AL UCRAINEI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ASTA CONTEAZA , IN PRIMUL RAND !!!!!!!!!!!!!! RESTUL ????????????? CANTITATE NEGLIJABILA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! L-AM CITIT EU , CINE ESTE !!!!!!!!!!!!!!! VORBA LUI ALEXANDRU LAPUSNEANU : '''''''' MOLDOVA , SANT EU !!!!!!!!!!!!!! UCRAINA , SANT EU !!!!!!!!!!!!! '''''''''. SA INNEBUNESTI , NU ALTA !!!!!!!!!!!!!!!!! NUMAI SANATOSI LA CAP , ARE SI UCRAINA ASTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Si eu care credeam ca te preocupa al 15-lea mandat al lui Putler si nu al 2-lea mandat a lui Zelenski:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb