SIBEX Scădere consistentă pentru cotaţia futures a Dow Jones

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 octombrie 2016

În prima jumătate a penultimei şedinţe a săptămânii, participanţii de pe piaţa Sibex au tranzacţionat în mod surprinzător, doar derivatele pe inicele Dow Jones care, după multă vreme, au fost preferate de participanţi în dauna celor pe aur. De altfel, după şapte ore şi jumătate de la deschidere metalul nobil nici nu era prezent în statistica zilei, fapt la fel de neaşteptat, cu atât mai mult cu cât, evoluţia sa recentă a fost una prielnică speculaţiilor. La nivelul volumului, şedinţa erau una ceva mai generoasă, conform datelor de la ora 17.30 consemnându-se 39 de contracte futures cu o valoare de aproape 700.000 de lei.

Pentru derivatul pe indicele Dow Jones cu scadenţa decembrie se înregistrau 37 de contracte. Cotaţia acestuia era estimată la 17.890 de puncte, în scădere cu 320 puncte faţă de "start of day price"[1] (18.210 puncte). Pentru scadenţa martie 2017, simbolul DEDJIA 17C era cotat la 17.872 de puncte, în urma unei scăderi de 429 de puncte raportat la "start of day price" (18.301 puncte). Raportat la cotaţia de miercuri, DEDJIIA 16C înregistra o pierdere de 129 puncte. Scăderile ample reflectau evoluţia de la NYSE unde cel mai cunoscut indice din lume a coborât i la cel mai mic nivel din iulie încoace în condiţiile în care investitorii nu au fost mulţumiţi de datele economice din China dar nici de politica monetară preconizată de FED.

Pe ATS-ul administrat de bursa sibiană nu se înregistrau tranzacţii consistente, fiind rulate doar 275 de acţiuni[2] dintre care 175 de titluri, Remat Maramureş, la un preţ de 2 lei/acţiune, în minus u 1,76% şi 100 de acţiuni Albapan, la 0,23 lei/titlu, în staţionare.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. REMM la 2 lei?? sibiu,,, bursa muribunda,actionar SIF3=FERCALA..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb