ZIARUL BURSA

14 octombrie 2016
Ediţia din 19.10.2024
"Am dat manualul BVB în revizie şi vom face toate modificările necesare"

UPDATE/JUNIOR ACHIEVEMENT ROMÂNIA:  "Am dat manualul BVB în revizie şi vom face toate modificările necesare"

ADINA ARDELEANU, ADI IACOBPiaţa de Capital / 14 octombrie 2016

JA: "Regretăm că un demers pe care îl doream un pas inainte pentru programele JA în România a creat un asemenea feedback" 

----------

"Am dat manualul BVB în revizie şi vom face evident toate modificările necesare, acolo unde este cazul. Vom comunica şi cu autorul (BVB) pentru lămurirea situaţiilor legate de conţinut care au fost semnalate de dumeavoastră", ne-a transmis Ştefania Popp, CEO JA Romania.

-----------

"Manualul" de educaţie financiară pentru liceeni -"Bursa şi Investiţiile" re-lansat de Bursa de Valori Bucureşti şi Junior Achievement România este, pur şi simplu, o bătaie de joc.

ASF ignoră experienţa de un sfert de veac a lui Mihai Fercală

AVIZ RESPINS LA CONDUCEREA SIF TRANSILVANIA ASF ignoră experienţa de un sfert de veac a lui Mihai Fercală

A.A.Piaţa de Capital / 14 octombrie 2016

Actualizare 17:16

Deşi ostilitatea faţă de Mihai Fercală în piaţă se menţine de mulţi ani, concretizată şi în procese în instanţă, totuşi, proporţia opiniilor revoltate faţă de tratatmentul pe care i l-a aplicat ASF este de 55% în opiniile exprimate pe site-ul BURSA, la ora 17.00.

-----------

Autoritatea de Supraveghere Financiară nu l-a avizat pe Mihai Fercală, în cadrul Directoratului SIF3 Transilvania, reuşind, astfel, ce nu au reuşit, în 25 de ani de activitate, diverse grupuri de acţionari care i-au contestat conducerea.

Preţul ofertei FP de vânzare acţiuni Petrom - 0,21 lei

Preţul ofertei FP de vânzare acţiuni Petrom - 0,21 lei

Ionuţ VladPiaţa de Capital / 14 octombrie 2016

Preţul final al ofertei publice secundare a Fondului Proprietatea (FP) cu privire la vânzarea parţială a acţiunilor deţinute în OMV Petrom (SNP), a fost stabilit la 0,21 RON per acţiune, şi de 7,7 USD per GDR, se precizează într-un comunicat publicat pe site-un BVB.

Cîţu: "Economia nu se poate deteriora dacă vom avea bănci sănătoase"

ULTIMELE SPASME PE LEGEA CONVERSIEI? Cîţu: "Economia nu se poate deteriora dacă vom avea bănci sănătoase"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 14 octombrie 2016

Actualizare 13:05 Gheorghe Piperea: "Dacă legea conversiei va fi aprobată, eventuala pierdere de acum se va transforma în câştig pentru bănci"

Dacă legea conversiei va fi aprobată, debitorii vor deveni capabili să îşi achite ratele, acum şi în următorii 15-25 de ani, aşadar eventuala pierdere de acum se va transform în câştig pentru bănci, susţine avocatul Gheorghe Piperea pe contul său de Facebook.

Actualizare 10:40 Lucian Isar: "Plata datoriei şi un client robust este de preferat pentru o bancă comercială care vrea să continue afacerile în România"

O resetare a cursului permite în cele mai multe cazuri plata datoriei, care împreună cu un client robust sunt de preferat pentru o banca comercială care vrea să continue afacerile în ţară noastră, a precizat Lucian Isar pe blogul personal.

Victor Ponta

Victor Ponta şi Dan Şova, audiaţi în dosarul ,,Turceni -Rovinari''

G.F.Anticorupţie / 14 octombrie 2016

Actualizare 09:15 Instanţa a admis audierea Alinei Gorghiu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cerea unui dintre inculpaţii din dosarul "Turceni-Rovinari" privind audierea preşedintelui PNL Alina Gorghiu, informează Antena3.ro.

---------

Fostul premier Victor Ponta şi senatorul Dan Şova vor ajunge, din nou, în faţa instanţei pentru a fi audiaţi în dosarul Turceni-Rovinari. La ultimul termen, Şova a refuzat să fie audiat de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, susţinând că se prevalează de dreptul la tăcere, iar Victor Ponta a cerut o amânare, Realitatea.net.

Relu Fenechiu

Relu Fenechiu recunoaşte acuzaţia de trafic de influenţă

Luciana BănicăAnticorupţie / 14 octombrie 2016

Actualizare 15:10

Procurorii anticorupţie au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei având ca obiect recunoaşterea faptelor de către fostul deputat Relu Fenechiu, cercetat în stare de arest preventiv pentru trafic de influenţă în formă continuată şi spălare de bani, se arată într-un comunicat al DNA.

Zăngănit de arme şi trompete de război

CORNEL CODIŢĂEditorial / 14 octombrie 2016

CORNEL CODIŢĂ

Înaintea porţilor aurite ale fiecărei mari civilizaţii, gata să le deschidă, stă furtuna unui război, după cum războiul este cel care veghează la căpătîiul măreţiei sale, atunci cînd e pregătită să ia drumul, cel de fără întoarcere, al risipirii în uitare şi neant.

"Îmi propun să vin cu proiectele pe care le-am început şi care pot fi continuate, nu cu un program de guvernare"

DACIAN CIOLOŞ: "Îmi propun să vin cu proiectele pe care le-am început şi care pot fi continuate, nu cu un program de guvernare"

George ForcoşPolitică / 14 octombrie 2016

Actualizare 12:10 Dragnea: "Guvernarea, un tren politic pentru tehnocraţi"

Guvernarea a reprezentat doar un tren politic pentru tehnocraţi în care se urcă acum cu toţii, a afirmat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, astăzi, pe contul său de socializare.

Actualizare 11:45 Alina Gorghiu (PNL): "E corectă şi aşteptată decizia lui Dacian Cioloş de a-şi continua proiectele începute"

-----

Premierul României, Dacian Cioloş, a declarat, joi seară, că îşi propune ca în perioada imediat următoare să prezinte partidelor o platformă cu proiectele începute de actualul guvern, dar că nu va prezenta un program de guvernare.

Atac cu rachete în Antalya

Atac cu rachete în Antalya

V.L.Internaţional / 14 octombrie 2016

Două rachete au fost trase asupra unei companii de pescuit din sudul Turciei, în Antalya, fără să provoace victime, a anunţat agenţia Dogan, citată de Digi24.ro.

Consiliul Concurenţei va analiza proiectul de Hotărâre de Guvern privind tarifele RCA

PENTRU A NU SE CREA DISCRIMINĂRI PE PIAŢĂ Consiliul Concurenţei va analiza proiectul de Hotărâre de Guvern privind tarifele RCA

Bănci-Asigurări / 14 octombrie 2016

Actualizare 20:10 Transportatorii cer Guvernului măsuri urgente pentru aplicarea Ordonanţei RCA

Patronatele din transporturile rutiere (UNTRR, FORT, APTE 2002, APULUM, ARTRI) solicită Guvernului măsuri urgente pentru aplicarea Ordonanţei privind RCA, astfel încât începând din 20 octombrie aceasta să producă efectele necesare deblocării pieţei asigurărilor prin aplicarea tarifelor de primă maximale pentru următoarele şase luni.

----------

Consiliul Concurenţei va analiza proiectul de Hotărâre de Guvern privind plafonarea tarifelor RCA, însă nu pentru a verifica dacă sunt corecte calculele, ci pentru a se încredinţa că mecanismul astfel stabilit nu va crea discriminări pe piaţă, au declarat reprezentanţii instituţiei.

"Ne exprimăm dezamăgirea faţă de proiectul privind metodologia de calcul a preţurilor medicamentelor"

APMGR: "Ne exprimăm dezamăgirea faţă de proiectul privind metodologia de calcul a preţurilor medicamentelor"

George ForcoşCompanii / 14 octombrie 2016

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) îşi exprimă dezamăgirea faţă de proiectul de Hotărâre de Guvern privind metodologia de calcul a preţurilor medicamentelor lansată în consultare publică şi solicită Ministerului Sănătăţii organizarea unei dezbateri ample cu toate părţile implicate, se precizează într-un comunicat trimis Redacţiei.

Samsung aşteaptă pierderi suplimentare de trei miliarde de dolari de pe urma eşecului Note 7

Samsung aşteaptă pierderi suplimentare de trei miliarde de dolari de pe urma eşecului Note 7

I.V.Internaţional / 14 octombrie 2016

Actualizare 13:20 Analiză Saxo Bank: "Investitorii instituţionali sunt foarte precauţi în ceea ce priveşte Samsung"

Investitorii instituţionali sunt foarte precauţi în ceea ce priveşte Samsung, ca urmare a ncesităţii stopării producţiei de telefoane Galaxy Note 7, se precizează într-o analiză realizată de Saxo Bank.

--------

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a estimat vineri că încetarea producţiei de telefoane Galaxy Note 7 îi va reduce profitul operaţional cu o sumă suplimentară de 3 miliarde de dolari în următoarele două trimestre, transmite Reuters.

Demolare, nu renovare!?!

EURO 2020 Demolare, nu renovare!?!

D.N.Sport / 14 octombrie 2016

Lansarea logo-ului oficial al "Oraşului-Gazdă Bucureşti" pentru turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 va avea loc mâine în cadrul unui eveniment ce se va desfăşura la Arena Naţională.

"«Revoluţia Inteligentă» a stocării electricităţii - o posibilă mare provocare mondială"

CORESPONDENŢĂ DIN ISTANBUL/IONEL BLĂNCULESCU: "«Revoluţia Inteligentă» a stocării electricităţii - o posibilă mare provocare mondială"

EMILIA OLESCUCompanii / 14 octombrie 2016

Marea provocare mondială pentru următoarea perioadă este posibil să fie o "Revoluţie Inteligentă" în domeniul stocării energiei electrice, ne-a spus analistul economic Ionel Blănculescu, menţionând: "Asistăm din plin la a patra Revoluţie Industrială - Revoluţia Digitală -, care va induce în economia şi societatea globală efecte greu de imaginat astăzi, aş spune pozitive, dacă nu ţinem cont de şomajul în masă, care va reprezenta urmarea.

E.ON nu-şi vinde reţeaua de electricitate

E.ON nu-şi vinde reţeaua de electricitate

A.V.Internaţional / 14 octombrie 2016

E.ON SE, cel mai mare producător german de utilităţi, a informat, ieri, că reţeaua de electricitate pe care o deţine este parte a afacerii sale de bază, dezminţind astfel informaţiile din presă referitoare la o separare cel puţin parţială a acestei divizii, conform Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Centrul Capitalei va fi reconfigurat

Centrul Capitalei va fi reconfigurat

Companii / 14 octombrie 2016

Consilierii generali ai Primăriei Capitalei, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru 19 proiecte care vizează amenajarea mai multor parcări subterane, piaţete şi bulevarde din centrul...

The Middleman, un nou model de agenţie imobiliară

The Middleman, un nou model de agenţie imobiliară

Companii / 14 octombrie 2016 /

Reporter: În ce constau mai exact serviciile oferite de compania dumneavoastră clienţilor?

Alexandru Boff: The Middleman este un model inovator de agenţie imobiliară, care îşi propune să eficientizeze procesul de închiriere.

Am...

Caterpillar: "Dronele sunt viitorul în construcţii"

Caterpillar: "Dronele sunt viitorul în construcţii"

Companii / 14 octombrie 2016 /

Jucătorii de top din sectorul utilajelor grele pariază pe utilizarea dronelor ca modalitate de îmbunătăţire a productivităţii şantierelor de construcţii, respectiv pe transformarea acestora în "şantiere inteligente".

Gigantul american...

The Mark - Griviţa Tower, un nou ansamblu de birouri

The Mark - Griviţa Tower, un nou ansamblu de birouri

Companii / 14 octombrie 2016 /

Un nou ansamblu de clădiri de birouri urmează să fie construit în apropierea Gării de Nord din Capitală.

Lucrările de realizare a noului complex de birouri, The Mark - Griviţa Tower, se află la debut, acestea urmând să fie gata în anul 2019.

Consatntin Piliuţă - "Autoprotret"

PLASAMENTE ALTERNATIVE Autoportret de colecţionar

MARIUS TIŢAInvestiţii Personale / 14 octombrie 2016

Autoportretul lui Spiru Vergulescu, vândut la Artmark, este emblematic. Mică, 25 pe 40 cm, ulei pe pânză, pictura îl reprezintă pe artist în tinereţe, dar suficient de matur pentru tonuri gri în păr şi expresie cel puţin gânditoare, totul într-o...

MACRO NEWSLETTER 14 octombrie 2016

MACRO NEWSLETTER 14 octombrie 2016

Internaţional / 14 octombrie 2016

Preţurile de consum din Germania şi-au accelerat creşterea anuală în septembrie 2016, până la 0,7%, de la 0,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o stagnare în luna anterioară.

Toshiba, trimisă în judecată de investitori

Toshiba, trimisă în judecată de investitori

A.I.Companii / 14 octombrie 2016 /

Un grup de investitori, în principal instituţii străine, a dat în judecată Toshiba Corp. la un tribunal din Tokyo, cerând daune în valoare de 16,7 miliarde yeni (162,3 millioane dolari), ca urmare a scandalului de contabilitate în valoare de 1,3...

CONFERINŢA "MANAGEMENTUL DESTINAŢIILOR: ONLINE ŞI OFFLINE".

Una din zece căutări turistice pe Google se referă la Braşov

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 14 octombrie 2016 /

Una din zece căutări pe Google referitoare la turismul din România face trimitere la judeţul Braşov, a anunţat, ieri, la Braşov, Ana Sipciu, industry manager Google România în cadrul conferinţei "Managementul Destinaţiilor: Online şi...

Indicii şi lichiditatea au continuat să scadă

BVB Indicii şi lichiditatea au continuat să scadă

ANDREI STANPiaţa de Capital / 14 octombrie 2016

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în depreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 21,05 milioane de lei (4,67 milioane euro), mai mic decât...

REVISTA PRESEI 14.10.2016

Willy HomnerRevista Presei / 14 octombrie 2016

ADEVARUL 

Presa din Rusia pregăteşte populaţia de Al Treilea Război Mondial

Actualitatea internaţională este prezentată în aşa fel la televiziunile ruseşti încât ai impresia că Al Treilea Război Mondial a început deja, comentează AFP. La...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo