BVB Indicii şi lichiditatea au continuat să scadă

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 octombrie 2016

Indicii şi lichiditatea au continuat să scadă

Acţiunile "OMV Petrom" au coborât cu peste 4%, în ultima zi a ofertei de vânzare derulată de "Fondul Proprietatea"

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în depreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 21,05 milioane de lei (4,67 milioane euro), mai mic decât miercuri (5,87 milioane euro).

"Şedinţa de astăzi (ieri, n.r.) a adus scăderi generalizate la BVB, cea mai mare în cazul indicelui sectorului energetic, BET-NG. Acţiunile OMV Petrom (SNP), aflate în ultima zi a ofertei de vânzare derulată de Fondul Proprietatea, au fost cele care au stat la baza scăderii, după ce au închis şedinţa la -4,24%. Alte acţiuni cu scăderi mari au fost cele ale SIF Moldova (SIF2) şi SIF Transilvania (SIF3), -1,28% şi -1,20%. Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a scăzut până la doar 4,3 milioane de euro, la care s-au adăugat tranzacţii cu certificate în valoare de aproximativ 300 mii de euro", se arată în raportul zilnic întocmit de compania de brokeraj Prime Transaction.

O tranzacţie importantă, de 4,71 milioane de lei, a fost încheiată pe piaţa "AeRO", cu titluri "Flaros Bucureşti" (FLAO), la preţul unitar de 33,9 lei. Pachetul de 139.000 de acţiuni tranzacţionat ieri reprezintă 9,14% din companie.

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile SNP, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 3 milioane de lei. Cotaţia SNP a coborât cu 4,24%, preţul de închidere fiind de 0,226 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) au scăzut cu 0,62%, la 2,41 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,87 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 2,81 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,807 lei/unitate, în stagnare.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 1 milion de lei. Cotaţia SNG s-a depreciat cu 0,44%, ultimul preţ fiind de 22,8 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" s-a realizat o tranzacţie de 2 milioane de lei cu titluri "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO), la preţul unitar de 0,0876 lei, cotaţia emitentului crescând cu 1,15%.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a coborât cu 0,88%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,82%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,3%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,85%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,63%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb