Lansarea logo-ului oficial al "Oraşului-Gazdă Bucureşti" pentru turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 va avea loc mâine în cadrul unui eveniment ce se va desfăşura la Arena Naţională. Practic se intră în linie dreaptă cu organizarea acestui turneu, iar pentru publicul larg încă nu este clar 100% dacă stadioanele (Ghencea, Giuleşti, Dinamo, Arcul de Triumf) care vor servi ca baze de antrenament pentru echipele care vor disputa meciuri la Bucureşti vor fi renovate aşa cum s-a tot discutat sau vor fi reconstruite de la zero, aşa cum a afirmat săptămâna aceasta managerul de proiect pentru Euro 2020, Florin Sari. Diferenţa dintre renovare şi reconstrucţie este uriaşă atât din punct de vedere finaciar cât şi din cel al duratei de desfăşurare a lucrărilor. Iniţial, în momentul depunerii candidaturii, costurile lucrărilor pentru modernizarea stadioanelor erau estimate la aproximativ 100.000.000 de euro. În direct, în cadrul unei emisiuni de sport, Florin Sari a declarat răspicat că toate cele patru stadioane vor fi ridicate de la zero, doar Arena Naţională, pe care se vor disputa meciuri oficiale va fi renovată: "Sunt proiecte pentru patru stadioane. Este vorba despre Giuleşti, Dinamo, Ghencea şi Arcul de Triumf. Stadioanele vor fi reconstruite de la zero. Vor fi moderne. La Giuleşti şi Arcul de Triumf lucrurile sunt foarte avansate şi aşteptăm să prindă avânt şi cei de la MAI şi MApN, proprietarii stadionului Dinamo şi Ghencea. Vom avea nişte construcţii noi, de la nivelul pământului. Noi nu punem plombe, se face de la 0. Ne dorim să fie aduse toate la un nivel foarte înalt. La Steaua sunt nişte sensibilităţi cu acea tribună oficială. E ca un bolovan în calea proiectului. Îmi doresc ca MApN să vadă valoarea acestui proiect şi să ajungă la o soluţie cu acea tribună oficială. E o lentoare a celor de acolo". Generos în declaraţii, Sari a afirmat că în ţară vor mai fi construite sau renovate, cu această ocazie, 400 de terenuri de fotbal!?!
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu a vorbit în urmă cu o săptămână despre stadiul lucrărilor, fără să spună răspicat dacă cele patru arene vor fi complet dărâmate: "Nu există îngrijorări din partea UEFA privind pregătirile pentru organizare, absolut deloc. Nu trebuie să daţi crezare zvonurilor. Aşteptăm ca în perioada următoare să se creeze acel comitet interministerial astfel încât să putem avansa cât mai mult. La stadionul de la Arcul de Triumf situaţia este foarte clară, la fel s-a clarificat şi situaţia la Rapid. Continuă să fie însă câteva probleme la stadioanele Steaua şi Dinamo în ceea ce înseamnă drepturile de proprietate, pentru că nu e foarte clar... adică ce construcţie se demolează şi care nu. În linie dreaptă au intrat acum Rapid şi Arcul de Triumf. Toată administraţia FRF lucrează, iar săptămâna viitoare vom avea vizita lui Davor Suker din partea Comitetului Executiv al UEFA pentru a prezenta noua identitate vizuală a acestei competiţii".
Sâmbătă, reprezentanţi ai forului continental (UEFA), Federaţiei Române de Fotbal, Guvernului şi Primăriei Municipiului Bucureşti vor lua parte la lansarea logo-ului "Oraşului-Gazdă Bucureşti" pentru turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020. Fiecare dintre oraşele gazdă ale turneului final (Amsterdam, Baku, Bilbao, Bruxelles, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma şi Sankt Petersburg) este reprezentat de câte un pod celebru, iar Capitala va avea ca simbol grafic pasajul Basarab. Pe Arena Naţională se vor disputa patru meciuri, trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală. Reprezentantele ţărilor gazdă, 13 la număr, nu se vor califica direct la Euro-2020.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.10.2016, 08:34)
Parlamentul ar trebui demolat...definitiv, pentru Euro şi pentru noi.