AVIZ RESPINS LA CONDUCEREA SIF TRANSILVANIA ASF ignoră experienţa de un sfert de veac a lui Mihai Fercală

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 octombrie 2016

ASF ignoră experienţa de un sfert de veac a lui Mihai Fercală

Argument şubred al Autorităţii: ASF susţine că Mihai Fercală nu a dovedit cunoaşterea activităţii SIF Transilvania

Fercală a respirat SIF Transilvania timp de un sfert de veac

ASF a invocat alte două argumente, dar acesta este de neimaginat

Fercală acuză ASF de atitudine ostilă şi spune că îi va solicita daune morale, pentru prejudicii de imagine

Fercală: "Este o răzbunare personală a lui Mişu Negriţoiu"

----------

Actualizare 17:16

Deşi ostilitatea faţă de Mihai Fercală în piaţă se menţine de mulţi ani, concretizată şi în procese în instanţă, totuşi, proporţia opiniilor revoltate faţă de tratatmentul pe care i l-a aplicat ASF este de 55% în opiniile exprimate pe site-ul BURSA, la ora 17.00.

(A.A.)

------------

Autoritatea de Supraveghere Financiară nu l-a avizat pe Mihai Fercală, în cadrul Directoratului SIF3 Transilvania, reuşind, astfel, ce nu au reuşit, în 25 de ani de activitate, diverse grupuri de acţionari care i-au contestat conducerea.

Argumentaţia ASF are, însă, o fisură. Unul dintre motivele respingerii lui Mihai Fercală este faptul că acesta nu a făcut dovada cunoaşterii în profunzime a activităţii desfăşurate la nivelul SIF Transilvania, astfel încât să poată prezenta o strategie care să corespundă cu profilul de risc al societăţii.

Uluitor! ASF ne spune că Mihai Fercală nu ştie despre SIF Transilvania, după 25 de ani de activitate! Păi ASF nici măcar nu are cum să verifice ce ştie Mihai Fercală despre SIF Transilvania, pentru simplul motiv că acesta este acolo de când lumea şi Pământul, dinainte să se înfiinţeze ASF, şi chiar predecesoarea sa - CNVM. Mihai Fercală respiră SIF Transilvania, ASF, nu!

Fercală este cel mai longeviv şef de SIF, adesea supranumit, în mod peiorativ, "dinozaur". El a fost criticat şi răs-criticat, a fost acuzat de management defectuos, dar, cum-necum, a rămas pe poziţie, până acum.

Dacă ASF a constatat că Mihai Fercală nu ştie cu ce se mănâncă SIF Transilvania, atunci am putea concluziona că, pur şi simplu, nu va agrea pe nimeni. Dar ASF i-a avizat, totuşi, pe ceilalţi membri din Directorat - Iulian Stan şi Marius Moldovan, mult mai tineri în activitate decât Fercală.

Nu este prima decizie controversată a ASF. Recent, Autoritatea nu l-a avizat nici pe Paul Prodan în conducerea BT Capital Partners, în condiţiile în care această informaţie circula dinainte pe piaţă, gurile rele punând decizia ASF pe seama relaţiei tensionate dintre acesta şi preşedintele instituţiei, Mişu Negriţoiu.

ASF mai aduce drept argumente pentru respingerea lui Fercală faptul că acesta nu a făcut dovada deţinerii unor cunoştinţe specifice funcţiei vizate şi a fost sancţionat de ASF de trei ori în decurs de doi ani.

Mihai Fercală ne-a spus că ASF nu l-a supus unui test de cunoştinţe, la interviul susţinut cu Valentin Ionescu, Florentina Boboc şi Cătălina Sava. "M-au întrebat care este titlul tezei mele de doctorat şi cam atât", ne-a declarat domnul Fercală, adăugând: "Este o răzbunare personală a lui Mişu Negriţoiu (n.r. preşedintele ASF), supărat pe faptul că am îndrăznit să contest sancţiunile aplicate de ASF. Dar ce era să fac? Să fiu acuzat de acţionari că nu apăr patrimoniul societăţii, pentru faptul că nu mi-am permis să le contest deciziile? Singurul lucru pe care îl poate invoca ASF, pentru respingerea mea, sunt amenzile pe care mi le-a aplicat, însă acestea sunt contestate. Ce se va întâmpla dacă voi câştiga în instanţă? Cine îmi va repara imaginea?"

În plus, Mihai Fercală se întreabă: "Pe ei (n.r. reprezentanţii ASF) cine i-a testat ca să stabilească dacă au capacitatea să mă testeze pe mine? Este cel mai mare afront adus imaginii mele şi lucrurile nu vor rămâne aşa".

Mihai Fercală ne-a transmis că sancţiunile aplicate de ASF asupra sa şi a Directoratului SIF3 au venit în urma conflictelor existente în ultimii trei ani între managementul SIF Transilvania şi unii acţionari, în speţă grupul Frăţilă.

Domnia sa ne-a spus: "Toate sancţiunile contravenţionale aplicate de ASF sunt contestate la instanţele competente, urmând a fi soluţionate conform legii. În plus, în urma revocării domnului Radu Toia, de către Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania din calitatea de membru al Directoratului, atitudinea ASF s-a înăsprit în relaţia cu managementul SIF Transilvania, domnul Toia fiind fost director în ASF.

Consider că atitudinea ostilă adoptată de conducerea ASF faţă de top managementul SIF Transilvania este efectul contestării unor decizii ale ASF, în instanţele de contencios administrativ, cât şi faptul că ASF, fiind atacat la rândul sau de grupul Frăţilă (pe care l-a sancţionat în mod repetat pentru acţiunile sale îndreptate împotriva SIF Transilvania), a încercat a arăta că îşi realizează corect atribuţiile de supraveghere şi ca atare a început să sancţioneze în mod repetat managemntul SIF Transilvania, spre satisfacţia acelei grupări şi în dezavantajul marii mase de acţionari ai SIF Transilvania".

Mihai Fercală spune că a fost sancţionat pentru că a refuzat să publice datele personale -CNP, adresă, număr de acţiuni deţinute de acţionarii care au cerut convocarea AGA la SIF Transilvania pentru revocarea unui administrator în persoana lui Frăţilă Constantin, deşi în conformitate cu prevederile art. din legea 297/2004, SIF Transilvania a transmis la ASF toate datele solicitate, dar ASF - deşi obligat conform legii - a refuzat să publice datele cerute a fi publicate de SIF Transilvania: "Practic am fost sancţionat pentru că am refuzat să încalc prevederile legii nr. 677/2001 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, aşa cum prevede şi Decizia ICCJ nr. 37/07 decembrie 2015".

Domnul Fercală a mai adăugat: "De asemenea, deşi echipele de control ale ASF au constatat de trei ori la rând că procedurile de organizare AGA au fost corecte, inclusiv în ce priveşte formularul de procură, la presiunea exercitată de grupul Frăţilă asupra ASF, aceasta din urmă , pentru a da satisfacţie acestei grupări, fără a face o verificare şi a întocmi un act de constatare, a sancţionat în mod nejustificat managementul societăţii".

Mihai Fercală mai precizează că, pentru publicarea cu întârziere a unui raport curent legat de o decizie a unei instanţe pentru suspendarea convocării AGA, în ianuarie 2016, fără a fi notificată SIF Transilvania cu decizia adoptată de instanţa, decizia fiind luată fără citarea părţilor, a fost sancţionat, în mod individual, ca Preşedinte al Directoratului: "Raportul a fost făcut abia când avocaţii mi-au adus la cunoştinţă decizia instanţei.

Menţionez că toate aceste sancţiuni au fost atacate în instanţele competente, ele fiind în curs de judecată, nefiind pronunţate încă soluţii pe fondul problematicii, deci nu sunt definitive".

Mihai Fercală a mai declarat: "Aprecierea pe care o face ASF la adresa subsemnatului este calomnioasă, revanşardă şi îmi aduce imense prejudicii de imagine, încălcând prevederile art.7 alin(1), neexistând motive obiective şi demonstrabile care să determine îndoieli rezonabile asupra bunei reputaţii şi a integrităţii subsemnatului, pentru ultimii 10 ani de activitate, în contradicţie totală cu prevederile alin (2), literele (a-d), alin (3) litera a-e).

Printr-o astfel de decizie, fără probe concludente, bazată pe dorinţa de răzbunare a conducerii ASF pentru curajul de a le contesta unele decizii injuste şi ilegale, mi se aduce un foarte grav prejudiciu de imagine, se ignoră studiile şi specializările deţinute, titlurile ştiinţifice deţinute, se ignoră performanţele societăţilor administrate în mod direct de subsemnatul în ultimii 25 de ani.

ASF trece cu vederea performanţele SIF Transilvania sub conducerea subsemnatului, în fiecare exerciţiu finaciar, calificarea profesională a subsemnatului, experienţă dobândită în administrarea eficientă a SIF Transilvania şi FPP Transilvania în decursul a 25 de ani, numeroasele premii acordate subsemnatului de instituţiile pieţei de capital, faptul că nu am fost sancţionat contravenţional până la declanşarea atacului asupra societăţii de către gruparea ostilă Frăţilă, în ultimii trei ani, că am administrat foarte corect activele societăţii, că nu am fost implicat în falimentări de societăţi, că întreaga activitate de conducere a avut în vedere numai interesele marii mase de acţionari ai SIF Transilvania, că s-a realizat un profit substanţial în fiecare exerciţiu financiar şi s-au acordat dividende cu o rentabilitate deosebită în piaţa de capital din România, că am apărat cu înverşunare integritatea patrimoniului SIF Transilvania, acţiune care a atras ostilitatea unor grupări contestatare, grupări aflate în anchete penale şi civile pentru daunele aduse SIF Transilvania".

Mihai Fercală informează acţionarii că va contesta această decizie a ASF şi că se va adresa instanţelor de judecată competente pentru a i se repara prejudiciile morale şi materiale produse prin această decizie, pentru respectarea dreptului fundamental la imagine, inclusiv va solicita daune morale corespunzătoare.

La finalul anului trecut, un grup de acţionari, cu deţineri cumulate de 8%, din care fac parte Constantin Frăţilă, Radu Toia, fonduri Certinvest şi Broadhurst, a cerut convocarea Adunării Generale pentru schimbarea conducerii, acuzând managementul defectuos al SIF3.

Ulterior, instanţa a suspendat cererea grupului de acţionari, deşi conducerea SIF3 apucase să convoace AGA, pentru 15/16 februarie 2016. După decizia Tribunalului, Directoratul şi Consiliul de Supraveghere al SIF3 Transilvania au decis să revoce convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.

La Adunarea Generală din aprilie, acţionarii SIF Transilvania au respins revocarea Consiliului de Supraveghere, alături de toate punctele solicitate de un grup de acţionari, şi le-a aprobat pe cele propuse de Directoratul SIF3.

Opinia Cititorului ( 72 )

  1. Si totusi Fercala este un Pacalitor. A inventat o participare activa la Miscarea Muncitoreasca din Brasov cand de fapt a fost un prost care a incurcat cifrele. S-a invirtit de un SIF pe care il conduce anapoda si care a rezistat intrucat actionariatul era farimitat. Faptul ca este de 25 de ani nu inseamna ca are idee despre ce inseaman sa faci ca manager de fond - stie doar cum sa isi sustina interesele. Profesional are mari probleme cu intelegerea fenomenelor economice.

    1. Nu este vorba de Fercala aici, persoana super controversata in piata de capita.Este vorba de un principiu! Cineva iti vrea raul, te vrea afara din piata, astazi este cel mai simplu."Unge" niste personaje din ASF, vin aia in control, iti dau amenzi abuzive, dupa care tot aia, te resping dintr-o functie de conducere, nu conteaza unde esti; BVB, SIF.uri, fonduri de pensii, SAI,societati de brokeraj!

      Pentru ce te resping:"nu ai buna reputatie ca ai luat amenzi de la ASF" Asta este cel mai mare abuz in serviciu, atata vreme cat nu exista o grila, intr-un regulament, privind criteriile pe care trebuie sa le indeplinesti ca sa fi avizat sau nu. Astazi ORICINE, poate dupa sase luni, noua luni, daca este luat in vizor de ASF sa fie exclus din orice functie ca nu are "buna reputatie" ca a luat amenzi de la ASF pe niste chestiuni puerile de genul:"nu s.a publicat, nu s.au prevazut in normele interne,etc" sau ceva ce deja devine LEGE in ASF:"procedurile interne si-au dovedit caracterul inadecvat" 

      Desi orice proceduri faci, le trimiti la ASF, dar au doar caracter de informare, nu-ti spun cum sa faci sau unde ai gresit: ei nu-si asuma ca BNR niste norme unitare, de ce? Ca sa poata sa faca abuzuri unde vor, cand vor, cu cine vor!

      "DRAGA ASF" da-ti norme clare ca BNR-ul, daca descoperiti ilegalitati cereti si ocupati-va ca toti aia sa intre in puscarie!Dar nu puteti sa dati amenzi de doi lei ca "procedura interna si-a dovedit caracterul inadecvat" cata vreme acea procedura a ajuns pe masa ta si n-ai luat atitudine, dupa care sa excluzi oameni cu experienta ca "n-au buna reputatie" si au dovedit cunostinte slabe in domeniul pietei de capital! Este cel mai mare abuz in serviciu al functionarilor ASF de cand este piata de capital.DNA se aude la voi??? Make, poti te rog sa ceri public la ASF care sunt criteriile, scoringul intern pe care o persoana trebuie sa-l indeplineasca ca sa fie avizata intr-o functie in piata de capital, oricare ar fi aia? Cum te evalueaza daca ai sau nu buna reputatie, cunostinte,etc? Hai te rog MAKE! Cere-le asta public sa vedem ce-ti dau! 

      In contextul controverselor din SIF Transilvania, pozitia neta in favoarea corectitudinii adoptata de Bursa este exemplara, dovredind ca percepe nuantele si pericolelul lipsei de principialitate.

      Rar se face asta in restul presei noastre, as zice ca niciodata. 

      Sa spui despre domnul Fercala intelepciunea cu necunosterea riscului e ca si cum i-ai reprosa contelui Dracula faptul ca nu e convingator pentru a fi angajat Sa presteze servicii de Hallowen...Adica Franklin Templeton in infinita imaginatie PE care o are nu intelege de CE ASF a aprobat reintoarcerea la RAS in Mai 2015, imediat dupa listarea la Londra si obligativitatea de a implementa din nou IFRS cu 1 ianuarie 2015 hotarata la 28 decembrie, scriind in prospect ANYHOW...ASFaproba recent prospect ASF si PE 600 de pagini nu afli cine e GOLDMAN SACHS INTERNATIONAL. E o exploatare aurifera, o fabrics de ambreiaje sau e cu adevarat lucrarea divina. De CE nu puneti pe domnii Fercala si Mobius fata in fata Sa state ce stiu...In 25 de ani daca eram portar la SIF Transilvania nu va permiteam sa-mi spuneti ca nu stiu sa inteleg problemele companiei. Sunteti decat niste marionete frustrate , incapabile sa inteleaga blamajul prin care singuri se expun opiniei publice cu astfel de aprecieri...

      Da. Ei numiti critica.

      Dracula si portarul haha, corect.

      Ma "lupt" cu CNVM/ASF de peste 20 de ani, nu-l agreez de loc pe Dl. Fercala, dar sunt perfect de acord cu ce afirma dl. anonim si ma alatur rugamintii sale adresata ziarului Bursa, de a solicita ASF sa faca publice metodele, criterii si/sau scoringurile pe baza carora evalueaza competentele PROFESIONALE al persoanelor ce necesita autorizare.

      In vita lui FERCALA nu va sti sa conduca o companie private! a MULS de la SIF cat a fost lasat ! Cred totusi ca va raspunde.

      Sunt putini care au castigat in aceasta tara macar 1% din cat au incasat acesti dinozauri in peste 20 de ani.

      Am intrebat la ASF, inca de ieri. Nu am inclus raspunsul in articol pentru ca trimite la Regulament. ASF ne-a transmis: "Evaluarea si aprobarea membrilor structurilor de conducere ale entitatilor reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiara se realizeaza in baza Regulamentului ASF nr. 14/2015, regulament care stabileste criteriile si procedurile aplicabile de catre ASF pentru evaluarea, aprobarea/notificarea persoanelor propuse in structurile de conducere si pentru exercitarea functiilor-cheie in cadrul entitAtilor reglementate de ASF".

      Subscriu./////////

      Asa se intampla cand statul se baga. Sifurile aratau altfel daca erau investitorii care luau deciziile. Nu exista nici un Fercala astazi...si ceilalti care au sifonat la maxim.....

    Omul pare f bun. Asf o sa piarda. Sa incaseze cat mai multi bani pe daune morale, imaginea e sterfelita.

    Astept vesti noi. 

    1. e un comunist incompetent sustinut de sistem...si care nu vrea sa plece de la ciolan decat cu voia celui de sus...

      Zi mai nea , cum e cu fercalici, pare foarte bun ? Nu zau , la ce ?

      LIKE !!!!!!!!!

      ((((((((((( 

      SI dupa aceea Sa vedem care e cu reputatia mai buna...Stiu ca doamna Gheorghe e pe afara, da dottore Mobius ce-a patit ca beam de nemioritic a putut accesa oferta pe siiteurile BCR si Erste. Azi au corectat siteul German al Erste:-)

      esti tigan?

    BURSA.RO ÎL SUSȚINE PE FERCALĂ

    V-a dat și vouă ” dividende ” ? 

    1. Concluzie toanta.

      Cum ti-a rasarit asa ceva in minte?

      Stimate cititor de BURSA.RO, articolul de aici nu este un text original, el este reprodus din ziarul tiparit BURSA.

      Aia de la ziar sint vinovati, noi astia de la site n-avem treaba cu Fercala, nici nu-l cunoastem. 

    Eu cred ca Valentin Ionescu se visează Codruța Kovesi. Nu îl plac pe Fercala, dar modul discreționar și absolut părtinitor prin care se avizeaza/resping candidații îmi animteste de cătușele DNA, de spectacolul grotesc la care am asistat și care ne-a discreditat pe noi, ca popor, mai mult decât orice altceva.

    Mi se pare absolut fireasca poziția Bursa și ar trebui sa ne-o însușim cu toții, dacă nu vrem sa "mosim" nașterea unui monstru: aparatul de interviu al lui Negritoiu&javrele. 

    1. stai sa vezi cand o sa-l audieze pe ceocea....sa vezi atunci ... dar din pacate nu cred ca mai apuca ceocea o astfel de avizare. Noroc de Doros ca au un cap limpede si mai e si prieten bun foarte bun cu I.....

    In mintea lui ar mai fi ramas 2-3 mandate.Din categoria oameni de nimic, ce nu au catusi de pitin simtul realitatii si al ratiunii.24 de ani, la fel ca Ceausescu.Trebuia sa fi facut singur pasul in laterala, ca doar SIF 3 nu este mosia lui.

    1. Probabil ai vrut sa spui putin, dar el e obisnuit cu mult si cu multi bani, ca si ceilalti sefi de SIF-uri.Valabil si pentru SIF 2 si 5.Cuzman va asteapta la cafea.

      Un nenorocit ce nu se lasa dus !

    Rusine misu negritoiu!Dl. Fercala spre deosebire de dvs.a fost ales,nu a fost numit politic.RUSINE!

    1. Da.

      Ai perfecta dreptate.

      ))))))))))) 

    Acest pensionar va reusi sa sperie o tara intreaga. Sa moara de necaz si Isarescu si toti magistratii din aceasta tara. Sa vedeti pensie, fratilor. cand se vor pensiona actualii sefi de la SIF-uri (2,3 si 5). Cred ca cei de la Casa de Pensii vor avea dureri de cap cand vor redacta deciziile de pensionare.

    Fercala este doar una dintre victimele Reg. ASF 14/2015. Vor mai fi si alte "victime" printre conducatorii institutiilor din piata de capital, pentru ca regulamentul este prost, iar ASF-ul il interpreteza dupa bunul plac; cine ar putea sa-i contrazica, atata vreme cat ei reglementeza si tot ei "judeca" respectarea regulamentelor?

    Fercala nu are competenta necesara conducerii unei firme in economia privata. Oricat de mica ar fi aceasta. Scoaterea lui de la SIF trebuia sa se intample inca de acum 15 ani. Omul este total depasit. Toate ideile lui vin din economia planificata in care s-a format. Tot portofoliul SIF3 in care ei sunt majoritari este o ruina.

    1. Auzi ...economie planificata....

      Pai...domn manager..tocmai ca in capitalism...trebuie sa recurgem la o economie cu adevarat planificata...Pe timpul comunistilor nu era nevoie de planificare...deoarece totul se facea cu voia lui m"tatucu....." 

      Uite ce se intampla in tarile in care se lucreaza neplanificat,...fara strategii si se lucra alandala ca la noi in Romania.....Vin uni la putere...nu fac nimic ...vin alti si tot asa...se ingroapa aceasta tara

      Asa ca mai pune mana pe carte...si vezi cum lucreaza...Germania ..Suedia ce planificari riguroase au pe termen mediu si lung. 

      "vin uni la putere" .invata bai sa scrii si apoi fa pe moralistul bai pacalici far de servici

    asf sa publice rezultatele controalelor si sanctiunile din ultimii 10 ani. asf este condus de niste incompetenti !

    1. DA...ai dreptate...sa inceapa cu ultimul de la SIF2.

      Exclus....s-a dat ordin pe unitate ...Acoperiti SIF2!

    Evident, ma inscriu in tabara celor care sustin ca Fercala nu este cel mai bun conducator de SIF si ca SIF3 ar merita mai mult.

    In sa discutand strict despre argumentul ASF, ca nu le-a parut ca ar cunosate activitatea SIF 3 omul care l-a condus - bine, prost - vreme de 25 de ani sub supravegherea lor, nu ati putea gandi mai simplu ca de fapt ASF habar nu are despre SIFul ala si activitatea lui, iar in contextul asta, ei sa fie indreptatiti sa creada ca un om care nu stie ce isi imagineaza ei ca inseamna administrarea unei companii, greseste??... 

    Fercala e un escroc si un incompetent.Probabil s-au saturat si cei de la ASF de potlogariile lui si au pus piciorul in prag.chiar nu va aduceti aminte cand actionarii au votat demitera lui ? Si el a oprit curentul si dupa o ora a anuntat ca "numai 49,15%"au votat pentru revocare! Q.E.D.

    1. Se preteaza profesionisti asa capabili la furt de voturi?

      Avizul negativ ASF poate fi tradus in termeni de "competenta", subiect care permite controverse fara sfirsit, cit timp nu stabilim criteriile definitorii "competentei" si nu doar despre Fercala, ci despre oricine.

      Problema pe care o semnaleaza articolul este formularea absurda, care, de fapt, nu se refera la competenta: "nu a dovedit cunoaşterea activităţii SIF Transilvania". 

      Pai, fratilor, Fercala a lipsit de la serviciu? 

      De la adversarii lui, inteleg ca a fost, tot timpul, prea prezent. 

      In cazul ca au dreptate, rasare alta intrebare: este ASF un corp de medici psihiatrii? 

      Pentru ca numai medicii psihiatrii sint abilitati profesional sa constate, la un pacient, absenta cunstintei propriilor gesturi. 

      Omul a condus SIF Transilvania un sfert de veac, nu poate sa nu-i cunoasca activitatea, decit daca nu-i in toate mintile.

      Ultima data cind l-am intilnit, Fercala era coerent. 

    legatura indirecta. ce facem la sif 2 cu actiunea de consolidare respinsa de asf.au fost 2 agea pe aceasta tema.au fost cheltuieli.sif2 sa spuna cit sine le suporta acum.e mare pacat ca dl ciorcila presedintele unei badci de top tlv a putut sa stea sista in continuare la masa ca membru ca sif2 cu niste idioti si analfabeti care nu sint in stare de nimic.nu aveau voie sa dea drumul la aceasta operatiune pina nu aveau un accord preliminar al asf. dar asa e cind votezi in ca pe ce iti propune ;meseriasul; CEOCEA.

    1. SIF 2,3,5; toti trei sunt din acelasi aluat.Inteleg faptul ca trebuie sa plece, dar banii si puterea nu ii lasa

      nu cred ca ciorcila are nevoie de bani si putere la sif2 cind el le are la tlv. pentru restul sint de accord.e foame mare.dar vine vremea.

      ba are.vezi cum sif2 afacut o mare investitie si acumparat oruina de hotel in cluj care se numeste sportul.sigur ca sif2 a facut si alte investitii profitabile gen plantatii de affine etc.astia sint manageri astea sint investitiile.

      SIF 1. 2,3,4,5; toti trei sunt din acelasi aluat.Inteleg faptul ca trebuie sa plece, dar banii si puterea nu ii lasa.(acasa)

      ((((((((((((((())))))))))))))) 

      esti in eroare.nu ciorcila e problema ci radu Octavian.pai daca fercala nu indeplineste criteriile de buna reputatie si bun management radu Octavian le are.adica a bagat n firme in insolventa z firme in faliment sicreditori au ramas cu buza umflata.bomboana pe coliva a fost si collaborator al fostei securitati dovedit de cnas si publicat in monitorul official.dar de unde sa stie asf asta.sa mai cerceteze.

      Daca ai opinii atat de ferme inseamna ca te bazezi pe fapte reale, motiv pentru care te rog sa ne dai si noua, ignorantilor, exemple concrete si similare de acorduri preliminare din partea ASF / CNVM.

      SC Agribusiness Capital SA-

      Total active=12.487.906 lei 

      Pirdere 2015=(696.744) 

      SC Tesatoriile Reunite SA- 

      Total active=17.881.542 lei 

      Pirdere 2015=(475.743) 

      SC Asset Invest SA- 

      Total active=

      SC Asset Invest SA-

      Total active=3.754.022 lei 

      Pierdere 2015=(27.098)lei 

      SC Real Estate Asset SA- 

      Total active=67.634.803 lei 

      Pierdere 2015=(668.216)lei 

      SC Opportunity Capital SA- 

      Total active=21.206.465 lei 

      Pierdere 2015=(1.056.114)lei 

      SC Hotel Sport SA- 

      Total active=27.796.936 lei 

      Pierdere 2015=(124.425)lei 

      SC Agroland Capital SA- 

      Total active=112.186 lei 

      Pierdere 2015=(10.025)lei 

      (((((((((( ((( ))))))))))))))) 

      SC Agribusiness Capital SA-compania a intrat in proces de lichidare voluntara in baza hot. AGA din 22.04.2016 (in curs de derulare)

      SC Opportunity Capital SA-compania a primit suma de 4.005.000 lei in martie 2016 de la SIF 2 -varsamant in baza hot. AGA din 17.08.2015 

      -compania a intrat in proces de lichidare voluntara in baza hot. AGA din 22.04.2016 (in curs de derulare) 

      SC Real Estate Asset SA-spre sfarsitul anului 2016 este posibil sa se initieze procedura de desfiintare prin lichidare voluntara. 

      -in baza hot. AGA din 31.05.2015 compania si-a schimbat forma de administrare din CA in Administrator unic. 

      Sau claudiu doros ?

      Daca nu cunosti, TACI!!! Dl. ROC (Radu O) este cel care a reusit sa aduca un suflu nou in SIF2 el a fost cel care a regandit functionarea societatii si a impins-o spre profit si modernizare infiintand centre de profit personal prin societatile nou create dupa modelul grupului falimentar pe care l-a condus. A adus oameni noi si pregatiti cu experienta vasta in foste intreprinderi cu capital de stat si care acum se ocupa direct de marile proiecte investitionale ale SIF in noua orientare. El a reusit sa impuna o noua viziune si un nou trend investitional in sensul ca banii trebuie investiti in proiectele recomandate chiar cu riscul ca unele sa nu aiba succes, generand astfel un antrenament specific riscului investitional totul sub deviiza "conteaza ce vrea actionarii importanti" ca ceilalti nu prea stiu ce vor. "Noi suntem aici fiindca stim exact ce vrem" . Cu experienta operatiunilor din Cipru (vezi inclusiv OB), a reusit sa lpuna in opera noile proiecte investitionale care sunt profitabile si vor deveni in curand foarte profitabile.. Numai niste carcotasi ca voi refuza sa vada scoringul investitiilor efectuate.

      Dl. Doros este untehnician desavarsit si cu foarte multa experienta in piata de capital. Este si un mare investitor in SIF2 si unul din cei care se lupta din greu pentru a mentine SIF2 in zona de profit. este singurul care a reusit contrabalanseze toate devierile si a redus cheltuielile nejustiifcate efectuate cu mese, cazari, deplasari nejustificate si inventate; folosirea cardurilor societatii pentru achizitionarea de jucarii; deplasitile cu familia pentru cumparaturile de craciun sau paste la Viena, Londra, etc. achizitiile de tablouri la preturi exorbitante, sponsorizarile de serate mizicale si alte tipuri de sponsorizari; a inchis robinetul pentru sponsorizarea doctoratelor si a altor titluri, a blocat cheltuielile de protocol pentru expeditii de partid de genul celor din China...si multe, multe altele... E singur, lupta singur pentru binele actionarilor.

      Aici te contrazic.

      Azi am recitit raportul consiliului de administratie si cheltuielile de administrare au crescut in 2015 fata de 2014. 

      Ele sunt publice.

      Numai ca mai trebuie citite din cand in cand. 

      DA...asa este...pacat insa ca nimeni nu incearca sa vada dincolo de aceste raportari facute de cei care cheltuie.

      Stiai ca auditorul SIF2 a angajat rude ale membrilor CA si ca are deja 5 contracte la SIF si ca pe langa toate mai beneficiaza si de o serie de contracte speciale de "onsultanta" cu teme foarte interesante contra actionari sau ca toate verificarile ocolesc cu precizie chirurgicala tocmai elementele sensibile? Numai dl. Doros a reusit sa se lupte cu aceasta masinarie si sa impuna masuri de limitare a cheltuielilor nejustiifcate. Cu topate acestea...nu poate face totul singur fiindca nu poate sa-l supere pe marele boss din umbra. 

      Cine e marele bos ?

      La cine te referi ?

      ((((((((( 

      ...e tot cu H dar nu e acel H...!!!

      Gata.

      E Hrebe ?

      (((((((((( 

      ...esti smecher...dar nu tine....

      Nu e singur..e si I.Postolache

    Stimate domnule Bagley,

    daca lucrati cu firme precum BCR SI ERSTE GROUP patiti penibilitati ca acestea:

    Siteul BCR in limba engleza prezinta prospectul in limba Romans, deci imposibil de citit de catre un investitor mioritic; siteul German ERSTE de PE care aveti un link care face referire la siteul BCR este nefunctional si CAPITALUL SOCIAL A FOST MODIFICAT IN ULTIMII 5 ANI, incalcand fraza din prospect la pagina 229, care spune Copypaste: "NU AU EXISTAT MODIFICARI ALE CAPITALULUI SOCIAL AL SOCIETATII IN ULTIMII 5 ANI"... 

    1. Fiti concis; la care BCR va referiti, cel de la Bucuresti sau cel de la Chisinau? 

      E vorba de BCR Frankfurt

    Experienta in ce?

    1. Eu conduc BURSA de 26 de ani.

      In ce am experienta? 

    Asta da frecala! 

    Acum mi-a picat fisa: Fercala nu a dovedit cunoaşterea activităţii SIF Transilvania, dar Lucian Anghel dovedeste cunoasterea activitatii BVB?!

    Parerea mea este ca, de fapt, ASF este cel care nu dovedeste cunoasterea activitatii pietei de capital. 

    1. Parca acum vii de acasa.

      ((((((((((( 

      Nu ies din casa, niciodata.

    Am si niste intrebari...cei care au facut evaluarea lui Fercala si a celorlalti care au fost admisi sau respinsi... ce companii din piata au manageriat si ce performante au avut.

    Au ajuns la ASF ca urmare a desemnarii lor de catre cei care au lucrat in piata de capital reala sau au fost numiti pe baza de algoritm. E posibil ca un simplu functionar, dependent de lefa si care nu s-a remarcat in activitatea curenta de zi cu zi din piata sa se pronunte cu privire la competenta unor persoane care se confunda cu instoria piteti de capital? Ce ii recomanda pe evaluatori in raport cu c/v-ul real al evaluatilor... 

    1. Niste idioti. Se umple de bani fercalezu daca cere daune morale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb