Influenţa unor figuri controversate din online, precum Andrew Tate, contribuie la amplificarea misoginiei şi sexismului în sălile de clasă din Marea Britanie, potrivit unui nou studiu publicat de sindicatul profesorilor NASUWT, relatează Sky News, care afimă cele ce urmează. Cercetarea scoate la iveală o deteriorare a comportamentului elevilor, în special în rândul băieţilor, pe fondul consumului de conţinut din social media.
Mai mulţi profesori au raportat că elevii de sex masculin manifestă atitudini discriminatorii faţă de femei. O profesoară a declarat că băieţi de doar 10 ani au refuzat să vorbească cu ea "pentru că este femeie". Alţi cadre didactice au descris un comportament ostil şi replici dispreţuitoare faţă de personalul feminin, comportamente atribuite direct influenţei clipurilor cu Andrew Tate.
Într-un caz, un profesor a explicat că elevii unei şcoli de băieţi şi-au schimbat radical modul în care interacţionează cu femeile şi chiar cu bărbaţii pe care nu îi consideră "suficient de masculini".
Sondajul a fost realizat în rândul a peste 5.800 de profesori, iar aproape 60% dintre respondenţi consideră că reţelele sociale au avut un impact negativ asupra comportamentului elevilor. Concluziile studiului au fost prezentate la conferinţa anuală a sindicatului NASUWT, organizată în acest weekend la Liverpool.
O moţiune ce urmează a fi dezbătută propune ca sindicatul să colaboreze mai activ cu profesorii pentru a evalua riscurile pe care le implică pentru tineri mişcările de extremă dreaptă şi discursurile populiste din mediul online.
Îngrijorările legate de influenţele toxice asupra băieţilor au ajuns şi la nivel guvernamental. Premierul britanic Sir Keir Starmer a organizat recent o întâlnire cu realizatorii serialului Netflix Adolescence, care abordează tema culturii "incel" - o subcultură asociată cu misoginismul şi excluziunea socială. Discuţiile s-au axat pe modalităţi de a preveni atragerea tinerilor într-un "vârtej de ură şi misoginie".
La rândul său, Kemi Badenoch, liderul opoziţiei conservatoare, a vorbit public despre moartea vărului său adolescent, care s-a sinucis după ce a fost expus la conţinut dăunător pe internet. Conservatorii cer interzicerea telefoanelor mobile în şcoli, ca măsură de protecţie împotriva efectelor negative ale reţelelor sociale, potrivit sursei citate.
Patrick Roach, secretarul general al NASUWT, a atras atenţia că profesorii nu pot gestiona singuri aceste probleme complexe şi solicită o implicare mai amplă din partea autorităţilor. Potrivit sindicatului, este nevoie de acţiuni concrete şi coordonate pentru a combate misoginia şi influenţele extremiste care pătrund în mediul educaţional.
1. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 19.04.2025, 17:05)
...
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.04.2025, 17:10)
Dacă așa cum (mi) se pare, și textul pe care-l comentați e scris de un robot, n-ați prea nimerit-o.
Altfel, de ce ne-ar surprinde că-n teoriile fluidității s-ar cristaliza clase ce se consideră altfel din diverse puncte de vedere.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.04.2025, 17:34)
retelele sociale vor deveni vinovatul de serviciu , vom anula alegeri din cauza lor si ne vom salva de prostie , suntem prosti din cauza retelelor sociale .
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.04.2025, 18:44)
Globalismul și egalitatea între sexe dispar încet dar sigur … Se revine la normalitate bărbatul sa fie bărbat și femeia femeie .