China are mai mulţi miliardari în dolari decât Statele Unite

Ziarul BURSA #Internaţional / 14 octombrie 2016

China are mai mulţi miliardari decât Statele Unite, iar diferenţa a crescut faţă de anul trecut, potrivit unui top anual publicat de compania de publishing Hurun din Shanghai, comparat deseori cu topul Forbes din SUA, relatează BBC.

Magnatul imobiliar Wang Jianlin, proprietarul Daian Wanda, este în fruntea listei de 594 de miliardari chinezi, în timp ce numărul miliardarilor din Statele Unite este de 535.

Pe locul al doilea se află Jack Ma, proprietarul Alibaba, a cărui avere a crescut cu 41% comparativ cu anul trecut.

Topul miliardarilor realizat de Hurun este una dintre cele mai aşteptate şi corecte evaluări a averilor din China, fiind publicat în ultimii 18 ani.

La începutul acestui an, Hurun a publicat o listă separată, globală, care a arătat că numărul miliardarilor din China l-a depăşit pentru prima oară pe cel din Statele Unite, potrivit news.ro.

Cu toate acestea, niciunul dintre superbogaţii Chinei nu se află între cei mai bogaţi 20 de oameni din lume.

Wang Jianlin, cel mai bogat om din China, are o avere personală de 32,1 miliarde de dolari. Compania sa, Dalian Wanda, s-a aflat în centrul atenţiei în acest an, cu un număr de investiţii în cinematografia americană. Dalian a cumpărat Legendary Pictures, s-a implicat în lanţuri de cinematografe din SUA şi Marea Britanie şi a încheiat o alianţă cu Sony Pictures.

Jack Ma, fondatorul Alibaba, se află pe locul al doilea, cu o avere de 30,6 miliarde de dolari, iar Pony Ma, proprietarul grupului de Internet şi jocuri online Tencent, s-a plasat pe poziţia a treia, cu 24,6 miliarde de dolari.

Cea mai mare creştere a fost obţinută de omul de afaceri Yao Zhengua, proprietarul gupului de investiţii şi imobiliar Baoneng Group, a cărui avere a urcat cu 820%, la 17,2 miliarde de dolari, evoluţie care l-a propulsat pe locul 4.

Preşedintele Hurun, Rupert Hoogewerf, a declarat că ascensiunea lui Yao arată o schimbare în economia chineză, care se maturizează.

"Modelul de investiţii financiare al lui Yao reprezintă noul val de creare a averilor în China. Primii bani făcuţi în China acum 20 de ani au provenit din operaţiuni de trading, urmate de producţie, imobiliare, IT, iar în prezent este vorba despre folosirea pieţelor de capital pentru investiţii financiare", a explicat Hoogewerf.

Robin Li şi Melissa Ma, fondatorii motorului de căutare pe Internet Baidu, au o avere de 14,7 miliarde de dolari, ocupând locul opt în clasament, în timp ce fondatorul producătorului de smartphone-uri Xiaomi, Lei Jun, a ieşit din top 10, pe locul 14, din cauza intensificării concurenţei.

Majoritatea miliardarilor din China locuiesc la Beijing, capitala fiind urmată de Shenzhen, Shanghai şi Hangzhou.

La nivel global, topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume este condus de fondatorul Microsoft, Bill Gates, cu 75 de miliarde de dolari, urmat de fondatorul Zara, Amancio Ortega, şi legendarul investitor american Warren Buffett.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb