GCCC a adresat o scrisoare deschisă preşedinţilor PNL şi PSD

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 octombrie 2016

GCCC a adresat o scrisoare deschisă preşedinţilor PNL şi PSD

Grupul Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC) a adresat o scrisoare deschisă preşedinţilor Partidului Social Democrat (PSD) şi Partidul Naţional Liberal (PNL) prin care solicită politicienilor adoptarea Legii conversiei în forma solicitată de către reprezentanţii Grupului. Redăm mai jos textul integral al documentului.

"Scrisoare deschisă

Din partea Grupului Clienţilor cu Credite în CHF

Către preşedinţii celor două partide majoritare, Partidul Social Democrat (PSD) şi Partidul Naţional Liberal (PNL)

Stimată doamnă Preşedinte Alina Gorghiu, stimate domnule Preşedinte Liviu Dragnea,

Ne aflăm într-un moment extrem de important pentru noi, cetăţenii români care am picat în capcana practicilor comerciale înşelătoare ale băncilor care au acordat credite în franci elveţieni (CHF). Suntem în punctul în care, prin autoritatea dumneavoastră, nedreptatea suferită de noi timp de 10 ani de zile poate fi înlaturată iar demnitatea noastră de cetăţeni ai României poate fi redată.

Deşi am avut câţiva (foarte puţini) temerari alături de noi în lupta aceasta (precum domnul profesor Gheorghe Piperea sau asociaţiile de protecţie şi consiliere a consumatorilor de servicii financiare AURSF, Parakletos, ACCBAR), nu ne-am fi aflat în acest punct important fără ajutorul unor reprezentanţi ai clasei politice. Doamna Ana Birchall, deputat PSD, este unul dintre aceştia, fiind în ultimii doi ani mereu dispusă să lupte pentru cauza noastră, a împrumutaţilor în CHF. La fel domnul deputat PNL Daniel Cătălin Zamfir, care a dus lupta debitorilor în CHF şi pentru proiectul Legii Dării în Plată, susţinut de colegii care au semnat proiectul de lege. Doi deputaţi, din partide diferite, la care am găsit înţelegere, suport, sprijin, deschidere, dialog. Chiar dacă au existat şi momente în care opiniile noastre au fost diferite, de-a lungul timpului aceşti doi politicieni, oameni în primul rând, ne-au demonstrat tot suportul şi buna intenţie faţă de rezolvarea situaţiei noastre. şi aceasta este atitudinea pe care cetăţenii o aşteaptă de la reprezentanţii lor în Parlamentul României.

Stimată doamnă Preşedinte Alina Gorghiu, stimate domnule Preşedinte Liviu Dragnea, ne aflam într-un moment extrem de important şi pentru partidele pe care le conduceţi. Este momentul adevărului, momentul în care noi, debitorii în CHF, vom afla daca ne putem considera protejaţi şi reprezentaţi de partidele pe care le conduceţi.

După ce am aşteptat timp de doi ani o soluţionare a problemei noastre de către reprezentanţii noştri din Parlamentul României, zilele trecute am trecut prin momente frustrante în care discuţiile din Comisiile Camerei Deputaţilor pe tema Legii Conversiei au fost oprite pentru evenimente care nu au avut loc în fapt, momente în care am avut promisiunea partidelor pe care le conduceţi că legea va intra la vot şi totuşi, acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult, când în sfârşit legea este discutată în Comisiile Camerei Deputaţilor, sunt introduse amendamente care nu fac decât sa prelungeasca abuzul la care am fost supuşi de sistemul bancar.

Este uşor de înţeles că încrederea în promisiunile de rezolvare a problemelor noastre este zdruncinata, iar rabdarea noastra a ajuns la sfârşit.

Vom gira cu încredere, pentru o ultimă oară, promisiunile dumneavoastra în calitate de lideri al partidelor majoritare din România. Acelea de a soluţiona definitiv problema noastră, în forma solicitată de către reprezentanţii Grupului Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC). Aşa cum ne-aţi lansat invitaţia zilele acestea, vom îndrazni, înca o data, sa avem încredere în promisiunile dumneavoastră, doamna Gorghiu, domnule Dragnea - încredere că nu vom constata dupa şedinţa de marţi, 18 octombrie, ca rezolvarea problemei noastre a fost, din nou, amânată. Încredere că vieţile cetăţenilor României, ale copiilor lor, ale familiilor lor, sunt mai presus de moţiuni de cenzură, disensiuni între partide pe alte subiecte sau jocuri politice.

Noi vom fi pe baricade, pregatiţi sa recunoaştem public ca aţi făcut un efort zilele acestea şi v-aţi ţinut de promisiune. Şi că ne-aţi salvat familiile prin acest gest.

Pentru noi este acum ori niciodată. Iar daca nu va fi acum, ne rezervăm dreptul sa nu mai credem în coincidenţe, erori de procedură sau lacune de comunicare, ci în buna-ştiinţă a fiecarei acţiuni a partidelor dumneavoastră şi vă garantăm că vom sancţiona public ambele formaţiuni politice, prin toate mijloacele care ne stau la îndemâna.

Stimată doamnă Preşedinte Alina Gorghiu, stimate domnule Preşedinte Liviu Dragnea, soarta familiilor noastre sta în acţiunile de săptămâna viitoare ale membrilor PNL şi PSD. Nu va jucaţi cu vieţile noastre!

Cu stimă,

Grupul Clienţilor cu Credite în CHF - GCCC, prin coordonatorii

Cristian Dan

Adriana Necula

Anca Spanu

Ion Robu

Dorin Tănase"

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Dacă nu acum, ATUNCI CIND?

    Subscriu. Mulțumesc anticipat și politicienilor care au decis sa aibă curaj sa fie ei înșiși. Știu ca mulți nu au avut pana acum aceasta putere. Acum oamenii va sunt alături. Și vor rămâne conectați.

    1. Da un mesaj clar si de bun simt!

    Buna scrisoarea.

    Aceeasi epistola de milogeala o trimiteau si prin martie ca sa "fie salvati" de darea in plata. Urlau toti si Zamfurt, fonful Robu, Alin "Basna" Iacob, Dan, toti urlau ca darea in plata le da inapoi tineretea, libertate, dorinta de viata....

    Excelent demersul.Încă exista speranta

    1. Duceti tara de rapa.Mai grav e ca sunteti si bagati in seama de politruci

      Prin aceasta lege trebuie înghețat cursul de la data acordării și sa existe posibilitatea recuperării banilor plătiți abuziv! Clienții romani păgubiți de bănci prin creditele în CHF, au și alta opinie fata de acest grup , parlamentarii sa se gândească de 100 de ori înainte de a da legea!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb