SIF "Oltenia" a ieşit din acţionariatul "Socep"

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 septembrie 2010

SIF "Oltenia" (SIF5) a vândut, vineri, acţiunile pe care le deţinea la operatorul portuar "Socep" Constanţa (SOCP), reprezentând 10,2% din titluri, pentru 13,8 milioane lei (3,2 milioane euro).

Titlurile au fost cedate printr-o tranzacţie specială (peste 35 milioane de acţiuni), urmată de vânzarea a 413 acţiuni în piaţă.

"Cele mai multe acţiuni le-am vândut prin deal, iar ce mai aveam le-am dat direct în piaţă. Am zis să vindem tot ce aveam şi să ieşim din acţionariat", a declarat Tudor Ciurezu, vicepreşedintele CA al SIF Oltenia, citat de Mediafax.

El nu a anunţat numele cumpărătorului, precizând doar că nu a cedat titlurile către cei mai mari acţionari ai "Socep", oamenii de afaceri Ion şi Nicolae Duşu. Potrivit celor mai recente raportări, cei doi veri deţin indirect 34,52% din acţiunile Socep, cea mai mare participaţie, de 31,58%, fiind prin intermediul companiei Grupul DD Constanţa.

Titlurile au fost cedate în jurul orei 10:20, la un preţ de 0,396 lei/titlu, res­pectiv cu 14,78% peste ultima cotaţie de joi, de 0,345 lei.

Ieşirea SIF "Oltenia" din acţionariatul "Socep" a venit la numai o zi după ce compania din Constanţa a anunţat că societatea de investiţii financiare şi-a majorat participaţia la 10,2%. La finalul lunii august, SIF "Oltenia" deţinea 10% din titlurile "Socep".

Acţiunile "Socep" au înregistrat în ultimele patru şedinţe evoluţii spectaculoase, iar joi au închis în creştere cu 15%, limita maximă de variaţie admisă într-o sesiune pentru majoritatea titlurilor. Astfel, titlurile companiei au crescut cumulat, cu 50%, în ultimele patru şedinţe bursiere.

În acţionariatul companiei se mai regăseşte o persoană fizică, Stere Samara, care are 10,51% din titluri, şi compania de administrare a inves­tiţiilor Artio Global Management, fos­ta Julius Baer Investment Management, cu 3,82%.

După realizarea tranzacţiei negociate de vineri titlurile "Socep" au crescut puternic pe piaţa principală, astfel că în jurul orei 12:10 erau cotate la 0,385 lei, preţ cu 11,6% peste referinţă. Evoluţia a venit pe primul rulaj din piaţă, de 963.000 de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb