ZIARUL BURSA

27 septembrie 2010
Ediţia din 15.08.2024
De fapt, Ţepeş a demisionat!

De fapt, Ţepeş a demisionat!

Florian GoldsteinPiaţa de Capital / 27 septembrie 2010

Minciunile "celui mai mare acţionar al Bursei de Valori Bucu­reş­ti", cum a fost numit de presă Daniel Ţepeş, au început cu următoarele fraze:

Nici măcar lighean

MAKEPiaţa de Capital / 27 septembrie 2010

Bursa bucureşteană zace în ultima grupă valorică a Europei, alături de bursa cipriotă şi cea din Liubliana, aşa că teribilele încleştări pentru obţinerea de func­ţii în instituţiile pieţei Bursei de Valori Bucureşti (BVB) sunt inexplicabile, nefiind justificate de importanţa pieţei. Ori de câte ori au loc alegeri, fie la conducerea Bursei, fie la cea a Depozitarului, fie la Asociaţia Brokerilor, se dezlănţuie o sarabandă a înţelegerilor, trădărilor şi intrigilor, de parcă s-ar hotărî acolo cine să conducă Galaxia.

Moldova ne ademeneşte investitorii cu facilităţi fiscale şi controale reduse

Cătălin Deacu Macroeconomie / 27 septembrie 2010

Republica Moldova vrea să devină una din principalele destinaţii de afaceri ale capitalului românesc. Deşi este criză, autorităţile de la Chişinău susţin că depun eforturi considerabile să asigure, peste Prut, un climat favorabil pentru investiţii. Pentru atragerea companiilor româneşti, Republica Moldova oferă controale reduse din partea autorităţilor şi facilităţi fiscale. De asemenea, oficialii basarabeni mizează pe cartea îmbunătăţirii relaţiilor politice bilaterale şi pe faptul că oamenii de afaceri români nu întâmpină probleme de adaptare pestru Prut, ţinând cont de trecutul comun.

Autoexecutare de stat

Autoexecutare de stat

Viviani MiricăMacroeconomie / 27 septembrie 2010

Statul a ajuns propriul său călău, aflat în situaţia hilară de a-şi executa bunurile. Este cazul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Murfatlar, a cărei colecţie de vinuri a fost scoasă, vinerea trecută, la licitaţie de Fiscul din Murfatlar. 9.120 de sticle de Pinot Noir, Cabernet Sauvignon şi Merlot, a câte 0,75 de litri fiecare, cu preţuri cuprinse între 50 şi 120 de lei (valoarea totală fiind de aproape 700.000 de lei - 167.000 euro), datând chiar şi din 1988, au fost scoase la vânzare.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Bursa are de astăzi un nou director general

Ştefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 27 septembrie 2010

Valentin Ionescu, unul dintre cei mai vechi brokeri autohtoni, preia de astăzi funcţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti, înlocuind-o pe Anca Dumitru, care va ră­mâne totuşi în executivul BVB, ca director general adjunct.

Leul s-a depreciat cu 1% în ultima lună

Leul s-a depreciat cu 1% în ultima lună

Izabela SîrbuInvestiţii Personale / 27 septembrie 2010

Persoanele care au preferat, luna trecută, să îşi păstreze banii "la ciorap" au înregistrat o depreciere uşoară a economiilor, de 1,04%, în intervalul 23 august - 23 septembrie, pe fondul aprecierii monedei euro în raport cu leul. Cursul...

PIAŢA VALUTARĂ Cursul a coborât la 4,2455 lei/euro

G.C.Bănci-Asigurări / 27 septembrie 2010 /

Leul s-a apreciat uşor, vineri, cu 0,54% faţă de euro, iar Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,2455 lei pentru moneda europeană, în scădere cu 2,32 bani comparativ cu joi, când euro a fost cotat la 4,2687 lei....

KNOC are nevoie să primească acceptul a 75 de procente din acţionari înainte de a putea delista "Dana Petroleum" de la London Stock Exchange.

KNOC controlează 64% din "Dana Petroleum"

A.G.Companii / 27 septembrie 2010

Compania petrolieră de stat "Korea National Oil Corporation" (KNOC) a anunţat, vineri, că a ajuns să controleze o participaţie majoritară de 64% din compania petrolieră britanică "Dana Petroleum", iar oferta sa de preluare în...

UDMR ia în calcul ieşirea de la guvernare

UDMR ia în calcul ieşirea de la guvernare

F.A.Politică / 27 septembrie 2010

Aflată la guvernare de mai bine de nouă luni alături de PDL, UMDR, condusă de vicepremierul Marko Bela, ia în calcul ieşirea de la guvernare, în perioada imediat următoare.

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sâmbătă, la...

Băsescu şi Boc renunţă la serviciile poliţiei

F.A.Politică / 27 septembrie 2010

După mitingul de vineri al sindicaliştilor din Poliţie, în care mai mulţi protestatari şi-au aruncat caschetele, fapt ce reprezintă, potrivit Codului Penal, o ofensă adusă însemnelor ţării, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc au...

Poliţist, substantiv

Cristian PîrvulescuEditorial / 27 septembrie 2010

Cristian Pîrvulescu

Mitingul sindical al poliţiştilor de vineri 24 septembrie, dar mai ales marşul acestora către Palatul Cotroceni, a provocat reacţia disproporţionată a preşedintelui.

Hidrocentrala de la Bicaz - punct şi de la capăt

Hidrocentrala de la Bicaz - punct şi de la capăt

ALINA TOMA VEREHACompanii / 27 septembrie 2010 /

Rar mi-a fost dat să văd un eveniment atât de emoţionant precum sărbătoarea celor 50 de ani de la darea în folosinţă a hidrocentralei Stejaru de la Bicaz, care a avut loc vineri la Piatra Neamţ.

Vânzările brandului Nike în China, a doua piaţă de desfacere pentru compania americană, au crescut cu 11% în primul trimestru fiscal. Pe pieţele emergente, inclusiv ţările din Asia, Africa şi America de Sud, vânzările au sporit cu 30%, la 591 milioane de dolari.

"Nike" se bazează pe pieţele emergente

Alina VasiescuInternaţional / 27 septembrie 2010

"Nike" Inc., cel mai mare producător mondial de încălţăminte sport, şi-a majorat cu 8,9% profitul în primul trimestru fis­cal, ca urmare a redresării cererii de echipament sportiv.

"Audi" investeşte 900 milioane euro în Ungaria

Alina VasiescuInternaţional / 27 septembrie 2010

Constructorul german de automobile de lux "Audi", divizie a grupului "Volkswagen" AG, va investi 900 de milioane de euro, până în 2013, pentru extinderea uzinei din Gyor (vestul Ungariei).

Compania urmăreşte ca, prin această...

"Oracle" vrea noi achiziţii

Alina VasiescuInternaţional / 27 septembrie 2010

"Oracle" Corp., al doilea producător mondial de software, care a realizat 65 de achiziţii în ultimii cinci ani, vrea să preia companii de pe segmentul semiconductorilor şi societăţi care produc programe specializate.

"Luând în calcul că anul 2010 este un an de criză, de scădere a puterii de cumpărare a consumatorilor, apreciem că vom atinge vânzări de 35 milioane de euro", a declarat Bogdan Grama, director comercial "Dole" România.

"Dole" deţine arie de distribuţie la nivel naţional

CORNELIA ANGELESCUCompanii / 27 septembrie 2010 /

În ritm alert, "Dole" România a creat patru centre de distribuţie, în Bucureşti (2), Cluj şi Iaşi, 1 terminal modern de fructe în portul Agigea (lângă Constanţa), unde sunt descărcate bananele de pe navele companiei mamă, provenind în...

La 31 decembrie 2009, lucrau în activitatea de cercetare-dezvoltare 42.420 persoane.

0,48% din PIB pentru cercetare-dezvoltare, în 2009

A.G.Macroeconomie / 27 septembrie 2010

Ţara noastră a cheltuit, anul trecut, 2,357 miliarde lei pentru activitatea de cercetare-dezvoltare în cele patru sectoare de performanţă, cheltuielile pentru acest domeniu reprezentând 0,48% din PIB, conform datelor centralizate de Institutul...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 27.09.2010

Alina VasiescuRevista Presei / 27 septembrie 2010

Financial Times

Bright Food negociază preluarea United Biscuits

Compania alimentară Bright Food din China poartă discuţii exclusive pentru achiziţia United Biscuits, în cadrul unei tranzacţii care ar da acesteia din urmă o valoare de...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo