"INAR" şi-a obligat administratorii să încheie asigurări de răspundere profesională

Ovidiu VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 septembrie 2010

Acţionarii companiei "INAR" Braşov au revocat săptămâna trecută trei dintre membrii Consiliului de Administraţie al societăţii, după ce anterior ceilalţi doi demisionaseră din funcţii. În aceeaşi şedinţă, însă, acţionarii i-au reales pe cei cinci, obligându-i pe aceştia să încheie câte o asigurare de răspundere profesională în valoare de 5.000 de euro.

Firma braşoveană "INAR", singurul institut de cercetare în domeniul autovehiculelor rutiere din România, a încheiat anul trecut cu pierderi de 392.971 de lei, după ce în anii anteriori reuşise să obţină profituri satisfăcătoare. Cifra de afaceri a societăţii braşovene a scăzut cu 40%, de la 1,011 milioane de lei la 603.145 lei. Veniturile companiei s-au înjumătăţit anul trecut, de la 1,255 milioane de lei la 605.581 de lei, în condiţiile în care cheltuielile s-au redus cu doar o treime, de la 1,213 milioane de lei la 992.819 lei.

Potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti, pe parcursul anului 2009 societatea a fost influenţată de mai mulţi factori, cum ar fi scăderea drastică a comenzilor de la agenţii economici cu care societatea avea legături tradiţionale, datorată încetării sau restrângerii activităţii acestora, diminuarea substanţială a fondurilor alocate de Planul Naţional de CDI, interesul scăzut al agenţilor economici pentru cofinanţarea lucrărilor de cercetare-dezvoltare, majorările succesive ale preţurilor la utilităţi, precum şi vechimea utilajelor.

Cifra de afaceri derulată în domeniul cercetării s-a înjumătăţit anul trecut în totalul afacerilor companiei, crescând semnificativ cea obţinută din redevenţe şi chirii. Compania braşoveană este controlată de stat, prin Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului, care deţine 57,10% din titluri, SIF Transilvania - 38,99%, restul acţiunilor fiind deţinute de actuali şi foşti angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb