KNOC controlează 64% din "Dana Petroleum"

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 27 septembrie 2010

KNOC are nevoie să primească acceptul a 75 de procente din acţionari înainte de a putea delista "Dana Petroleum" de la London Stock Exchange.

KNOC are nevoie să primească acceptul a 75 de procente din acţionari înainte de a putea delista "Dana Petroleum" de la London Stock Exchange.

Compania petrolieră de stat "Korea National Oil Corporation" (KNOC) a anunţat, vineri, că a ajuns să controleze o participaţie majoritară de 64% din compania petrolieră britanică "Dana Petroleum", iar oferta sa de preluare în valoare de 1,8 lire pe acţiune este în prezent una necondiţionată, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

KNOC, care la data de 20 august a lansat o ofertă ostilă de preluare în valoare de 1,87 miliarde lire sterline (2,91 miliarde dolari) pentru preluarea "Dana Petroleum", a precizat că oferta sa a obţinut sprijinul deţinătorilor a 64,26% din acţiunile companiei britanice. De asemenea, KNOC a mai anunţat că a renunţat la clauza iniţială care prevedea obţinerea unei rate de acceptare de 90 de procente.

KNOC are nevoie să primească acceptul a 75 de procente din acţionari înainte de a putea delista "Dana Petroleum" de la London Stock Exchange şi un nivel de 90 de procente înainte de a putea demara procesul de eliminare a acţionarilor minoritari.

"Korea National Oil Corporation" are de gând să cheltuiască în acest an aproximativ şase miliarde de dolari pentru achiziţii şi proiecte pentru a-şi dubla producţia până în 2012, pe măsură ce Coreea de Sud (al patrulea importator de petrol din Asia) concurează cu China şi India pentu resurse minerale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb