Dunapack Packaging îşi modernizează fabrica din Sfântu Gheorghe

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 23 mai 2019

Dunapack Packaging, divizie a Dunapack Rambox ce este parte a grupului austriac Prinzhorn, a finalizat prima etapă de modernizare a fabricii sale de ambalaje de carton ondulat din Sfântu Gheorge, judeţul Covasna, potrivit unui comunicat transmis Redacţiei.

Modernizarea include extinderea capacităţii de stocare a depozitelor cu peste 4.000 de metri patraţi şi utilarea cu echipamente de prelucrare a cartonului şi de lipit, în timp ce sistemul de preluare şi ambalare a fost automatizat în totalitate, arată compania.

Compania mai are în plan înlocuirea unui utilaj de prelucrare a cartonului, investiţiile urmând a fi finalizate în primul trimestru al anului următor.

Totodată, societatea menţionează că va atinge în ţara noastră o capacitate de producţie de peste 300 milioane de metri pătraţi/an începând cu vara acestui an, după începerea activităţii de producţie la fabrica din Bolintin-Deal, în luna iunie, care în prezent este aflată în construcţie începând cu luna octombrie a anului trecut. La Bolintin vor fi produse 180 milioane de metri pătraţi/an.

Investiţia în noua fabrică de la Bolintin se ridică la 45 milioane de euro şi va crea 150 de noi locuri de muncă, având scopul de a reduce timpul de reacţie şi livrare în zona capitalei.

Conform lui Cristian Ofiţeru, directorul viitoarei fabrici, la nivel de grup există un plan de dezvoltare pe următorii 20 de ani care presupune o dublare a capacităţii de producţie de ambalaje în ţara noastră în termen de zece ani.

La rândul său, Alexander Enzenberg, directorul general al diviziei Packaging a Dunapack afirmă: "După o prezenţă de mai bine de 20 de ani pe piaţa din România suntem mândri de echipa noastră. Fabrica din Sfântu Gheorghe a funcţionat întotdeauna ca un pivot la nivel naţional iar procesele de extindere şi modernizare îi vor consolida şi asigura această poziţie, pe o perioadă lungă de timp".

Stanislav Razpopov, director regional al zonei de sud al Dunapack Packaging adaugă: "Această investiţie ne asigură încrederea pentru continuarea cu succes a operaţiunilor pe piaţa din România, o piaţă foarte importantă pentru companie".

În prezent, divizia Dunapack Packaging este reprezentată de 20 de fabrici de ambalaje de carton ondulat în 10 ţări.

Grupul Prinzhorn are o cifră de afaceri anuală de 1,6 miliarde de euro, situându-se pe locul al treilea în Europa pe piaţa ambalajelor şi producţiei de hârtie şi carton, iar anul trecut, fabrica din Covasna a Dunapack a atins cifra de afaceri de 140 milioane de lei şi un profit net de 3,5 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Suntem autorizati si atestati 17025 pentru domeniile de masurare;mase,forte,lungimi,pr esiuni,temperaturi,fizico-chim ice si electrice.daca sunteti interesati de serviciile noastre va rugam sa ne contactati.Tlf,0742175576.Mult umim anticipat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb