"Nike" se bazează pe pieţele emergente

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 septembrie 2010

Vânzările brandului Nike în China, a doua piaţă de desfacere pentru compania americană, au crescut cu 11% în primul trimestru fiscal. Pe pieţele emergente, inclusiv ţările din Asia, Africa şi America de Sud, vânzările au sporit cu 30%, la 591 milioane de dolari.

Vânzările brandului Nike în China, a doua piaţă de desfacere pentru compania americană, au crescut cu 11% în primul trimestru fiscal. Pe pieţele emergente, inclusiv ţările din Asia, Africa şi America de Sud, vânzările au sporit cu 30%, la 591 milioane de dolari.

Comenzile din China au crescut cu 25% în primul trimestru fiscal

Profitul companiei a sporit cu aproape 9%

"Nike" Inc., cel mai mare producător mondial de încălţăminte sport, şi-a majorat cu 8,9% profitul în primul trimestru fis­cal, ca urmare a redresării cererii de echipament sportiv.

"Nike" a raportat un profit de 559 milioane de dolari sau 1,14 dolari/titlu pentru trimestrul încheiat în 31 august, faţă de 513 milioane de dolari ori 1,04 dolari/acţiune în intervalul similar din 2009. Analiştii anticipau un câştig de un dolar pe titlu.

Vânzările companiei americane au sporit cu 7,8%, la 5,18 miliarde dolari.

"Nike" a anunţat că, în perioada de raportare, comenzile de încălţăminte sport pe care le-a primit din China au crescut cu 25%, depăşind oricare altă regiune în care activează. În America de Nord, creşterea a fost de 15%, iar în Europa de Vest, aceste comenzi au scăzut cu 7%. Şi în Japonia au scăzut comenzile "Nike": -8%.

Comenzile totale de echipament sportiv, primite de "Nike" în trimestrul menţionat, care vor fi livrate în perioa­da septembrie - ianuarie, au crescut cu 10%, la 7,1 miliarde dolari.

"Nike" realizează 65% din cifra vânzărilor în afara Americii de Nord, iar directorul executiv al companiei, Mark Parker, se bazează pe China şi pe pieţele emergente pentru creşterea veniturilor în următorii cinci ani.

China a contribuit cu 460 de milioane de dolari la vânzările de produse purtând marca "Nike" în primul trimestru fiscal, res­pectiv aproape 9% din totalul vânzărilor. America de Nord a adus 1,9 miliarde de dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb