Sindicatele Portuare protestează, astăzi, la Constanţa

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 1 martie 2016

Sindicatele Portuare protestează, astăzi, la Constanţa

Comunitatea portuară solicită destituirea actualei conduceri a "Administraţiei Porturilor Maritime" Constanţa

Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare - organizaţia sindicală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate "Transporturi pe apă şi servicii conexe. Transporturi aeriene şi servicii conexe", afiliată Blocului Naţional Sindical, împreună cu Organizaţia Patronală "Operatorul Portuar" Constanţa, organizaţie care reprezintă interesele celor mai importanţi agenţi economici ce îşi desfăşoară activitatea în Portul Constanţa, membră a Federaţiei Române a Patronatelor din Domeniul Aero-Naval, cât şi a Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român - organizează astăzi o acţiune de protest, între orele 09.00 - 11.00, în faţa sediului Companiei Naţionale"Administraţia Porturilor Maritime" SA Constanţa, situat în Incinta Port Constanţa, zona Poarta 1, Clădirea "Gara Maritimă".

Un comunicat de presă al sindicatelor precizează: "Problemele cu impact major asupra dezvoltării economice a portului, ce au generat demararea acestei acţiuni sunt: Master Planul Portului Constanţa - un proiect lipsit de fundament tehnic şi economic, bazat pe date false şi necorelat cu strategiile de dezvoltare de la nivel naţional, starea precară a infrastructurii de transport naval, tarife majorate unilateral, arbitrar şi nefundamentat, neimplementarea procedurii de subconcesiune privind bunurile proprietate publică a statului, contracte de închiriere abuzive, nelegale şi deosebit de oneroase, repercusiunile viziunii economice a administraţiei asupra angajaţilor de pe platforma portuară, desemnarea şi funcţionarea nelegală a Consiliului de Administraţie.

Având în vedere disfuncţionalităţile constatate şi reclamate în mod constant de către comunitatea portuară, privind actul de administrare şi lipsa unei strategii viabile a activităţilor desfăşurate în perimetrul portuar, Organizaţia Patronală «Operatorul Portuar» Constanţa şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare solicită revocarea atât a mandatului administratorilor cât şi a întregii conduceri executive a Companiei Naţionale".

Organizaţia Patronală "Operatorul Portuar" Constanţa reuneşte 37 de companii care îşi desfăşoară activitatea pe domeniul portuar. În cadrul companiilor membre ale Organizaţiei Patronale îşi desfăşoară activitatea peste 6.000 salariaţi, ceea ce reprezintă mai bine de 60% din numărul total de persoane angajate pe domeniul portuar.

Companiile membre ale Organizaţiei Patronale, prin activitatea desfăşurată, contribuie cu peste 85% la veniturile Administraţiei Portului Constanţa (CN APM).

Contribuţia Organizaţiei Patronale la bugetul local prin activitatea desfăşurată este de peste 1 milion de euro în anul 2014. Contribuţia Organizaţiei Patronale la bugetul de stat este de aproximativ 19 milioane de euro în anul 2014.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb