ZIARUL BURSA

01 martie 2016
Ediţia din 15.08.2024
Una caldă, una rece - atât pentru clienţi, cât şi pentru bănci

LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ A TRECUT DE SENAT, CU PLAFON DE 150.000 EURO Una caldă, una rece - atât pentru clienţi, cât şi pentru bănci

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 1 martie 2016

Plafonul a fost propus de senatorul PSD Trifon Belacurencu, suspectat de ANI pentru fals în declaraţii  

Mult aşteptata dezbatere de ieri, din plenul Senatului, a adus atât veşti bune, cât şi veşti rele ambelor părţi implicate (bănci şi clienţi).

Legea a fost votată în unanimitate de Senat, iar noile reglementări, dacă vor trece şi de juriştii din Camera Deputaţilor, vor fi aplicate şi contractelor de credit în derulare, dar şi împrumuturilor luate prin Programul Prima Casă, modificările exprimate de sistemul bancar în acest sens fiind respinse de senatori.

Totuşi, una dintre propunerile făcute de bănci a fost votată de senatori - un plafon de 150.000 de euro la valoarea creditului din momentul contractării lui.

Amendamentul a fost propus de senatorul PSD Trifon Belacurencu, despre care presa a scris, în 2011, că ar fi făcut fals în declaraţia de interese.

CE a trimis o notificare cu privire la întreruperea plăţilor aferente POSDRU 2007 - 2013

MFE: CE a trimis o notificare cu privire la întreruperea plăţilor aferente POSDRU 2007 - 2013

A.L.Fonduri Europene / 1 martie 2016

Ministerul Fondurilor Europene a primit de la Comisia Europeană (Direcţia Generală Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune) o notificare cu privire la întreruperea termenului de plată pentru cererea intermediară transmisă în 31 decembrie 2015, care conţine cheltuieli efectuate de către beneficiari după luna august 2012, potrivit unui comunicat al MFE.

Dragoş Oltenescu, noul director general şi preşedinte al CA al FNGCIMM

Dragoş Oltenescu, noul director general şi preşedinte al CA al FNGCIMM

Andrei StanCompanii / 1 martie 2016

Funcţia de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) va fi preluată de Dragoş Oltenescu, începând cu 14 martie anul acesta, după ce mandatul Silviei Ciornei în această funcţie a expirat pe 24 februarie, potrivit unui comunicat de presă.

Primarul buzoian Boşcodeală, condamnat definitiv la trei ani cu suspendare în dosarul Gloria

Primarul buzoian Boşcodeală, condamnat definitiv la trei ani cu suspendare în dosarul Gloria

S.A.Anticorupţie / 1 martie 2016

Magistraţii Curţii de Apel Braşov l-au condamnat astăzi pe primarul municipiului Buzăului, Constantin Boşcodeală, în dosarul "Gloria" la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi un termen de încercare de cinci ani, precum şi la pedeapsa complementară a interzicerii ocupării funcţiei de primar pe o perioadă de cinci ani, potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, judecătorul Răzvan Cosmin Dicu.

Asiguraţii Astra, lăsaţi în voia sorţii de un "nonsens legislativ"

PETRE BARACBănci-Asigurări / 1 martie 2016

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) nu mai poate să deschidă dosare de daună clienţilor companiei Astra Asigurări pentru evenimentele produse după data de 4 martie 2016, având în vedere că au trecut cele trei luni prevăzute de lege de la data pronunţării în instanţă privind deschiderea procedurii falimentului asigurătorului, după cum a anunţat, ieri, FGA, într-un comunicat de presă.

"Bucureştiul este ca un om care nu mai poate respira"

CJ ILFOV PROPUNE INVESTIŢII DE 7 MILIARDE EURO, PÂNĂ ÎN 2030 "Bucureştiul este ca un om care nu mai poate respira"

A consemnat EMILIA OLESCU Politică / 1 martie 2016

Bucureştiul este ca un om care nu mai poate respira, consideră Marian Petrache, preşedintele CJ Ilfov. Domnia sa ne-a spus: "Toată lumea vede că Bucureştiul este închis, este ca un om care nu mai poate respira, din cauza aglomeraţiei, a smogului etc. Dacă, acum, nu se iau măsuri şi nu se spune stop, nu se aplică o strategie care să permită oraşului o dezvoltare armonioasă, atunci mai târziu va fi mult prea târziu".

BRC: O treime din posturile din retail-ul britanic vor fi eliminate până în 2025

BRC: O treime din posturile din retail-ul britanic vor fi eliminate până în 2025

ALINA VASIESCUInternaţional / 1 martie 2016

Retailerii din Marea Britanie preconizează că 900.000 de posturi din sectorul retail din ţară - o treime din totalul curent - vor dispărea până în 2025, în condiţiile în care tehnologia şi creşterea salariului minim remodelează industria de profil din ţară, potrivit British Retail Consortium (BRC), care menţionează că astfel vor fi închise mii de magazine în deceniul următor.

Deflaţie, din nou, în zona euro

Deflaţie, din nou, în zona euro

V.R. Jurnal de criză / 1 martie 2016

Inflaţia anuală din zona euro a revenit în teritoriu negativ, în februarie, conform estimărilor preliminare ale Eurostat, ceea ce amplifică presiunile asupra Băncii Centrale Europene (BCE) în vederea relaxării, din nou, a politicii monetare.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Starbucks intră pe piaţa din Italia

ALINA VASIESCUInternaţional / 1 martie 2016

"Starbucks" Corp., cel mai mare lanţ de cafenele din lume, va deschide, la începutul anului viitor, prima sa unitate din Italia, la Milano, în parteneriat cu dezvoltatorul local "Percassi".

"Carrefour" preia 36 de hipermarketuri din Spania

ALINA VASIESCUInternaţional / 1 martie 2016

"Carrefour" SA, cel mai mare grup francez de distribuţie, a semnat un acord cu grupul "Eroski" pentru achiziţia a 36 de hipermarketuri din Spania, a opt galerii comerciale şi a 22 de staţii de alimentare adiacente magazinelor.

China reduce nivelul rezervelor minime obligatorii

China reduce nivelul rezervelor minime obligatorii

ALINA VASIESCUInternaţional / 1 martie 2016

Banca centrală a Chinei a anunţat o nouă reducere a nivelului rezervelor minime obligatorii pentru marile bănci comerciale, cea de-a cincea din ultimele 12 luni, în dorinţa de stimulare a creditării şi de a impulsiona o economie care încetineşte,...

MACRO NEWSLETTER 1 Martie 2016

MACRO NEWSLETTER 1 Martie 2016

Internaţional / 1 martie 2016

Preţurile de consum din Belgia şi-au temperat creşterea anuală în februarie 2016, până la 1,4%, de la 1,7% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,1%.

Despre intelectualii Dreptei

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 1 martie 2016

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Filozoful danez Soren Keirkegaard face, la un moment dat, o distincţie între modul de viaţă estetic, centrat pe plăcere, şi modul de viaţă etic, centrat pe imperativele morale.

Cu creditul la psihiatru

CRISTIAN DOGARU Piaţa de Capital / 1 martie 2016

"Financial Melancholia: Mental Health and Indebtedness" este titlul unui studiu realizat de trei universitari londonezi - Will Davies, Johnna Montgomerie şi Sara Wallin - asupra mutaţiilor apărute în procesul de acumulare a datoriilor...

REVISTA PRESEI 01.03.2016

Willy HomnerRevista Presei / 1 martie 2016

ADEVARUL

Uniunea Europeană se sfărâmă ca Turnul Babel

Criza refugiaţilor şi problemele interne din statele membre ale blocului comunitar pun în pericol Uniunea Europeană, care riscă să se prăbuşească asemenea Turnului Babel din Biblie. Într-o...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 01.03.2016

V.R.Revista Presei / 1 martie 2016

FINANCIAL TIMES

Barclays îşi vinde divizia din Africa, din cauza pierderilor

Barclays a anunţat că plănuieşte să-şi vândă subsidiara din Africa, în condiţiile în care noul director executiv al băncii britanice reorientează activitatea...

REVISTA PRESEI 01.04.2016

Willy HomnerRevista Presei / 1 martie 2016

ADEVARUL 

Ucraina se pregăteşte să rupă relaţiile diplomatice cu Rusia

Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului de la Kiev a aprobat decizia de rupere a relaţiilor diplomatice cu Rusia, a anunţat deputatul ucrainean Volodimir Parasiuk.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo