China reduce nivelul rezervelor minime obligatorii

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 martie 2016

China reduce nivelul rezervelor minime obligatorii

Banca centrală a Chinei a anunţat o nouă reducere a nivelului rezervelor minime obligatorii pentru marile bănci comerciale, cea de-a cincea din ultimele 12 luni, în dorinţa de stimulare a creditării şi de a impulsiona o economie care încetineşte, transmite Reuters, conform Agerpres.

Banca Poporului din China (PBOC) a informat că a decis să reducă nivelul rezervelor minime obligatorii pentru marile bănci cu 50 de puncte de bază, până la 17%. Reducerea intră în vigoare astăzi, potrivit PBOC.

Precedenta reducere a fost adoptată în 23 octombrie, când PBOC a anunţat că dobânda de referinţă pentru creditele pe un an va fi redusă cu 25 puncte de bază, la 4,35%. În cazul nivelului dobânzii de referinţă pentru depozitele pe un an, aceasta va fi redusă, tot cu 25 de puncte de bază, la 1,50%.

Rezervele minime obligatorii sunt depozitele pe care băncile comerciale trebuie să le constituie la banca centrală şi pe care nu le pot împrumuta. Prin majorarea acestor rezerve se poate frâna volumul noilor credite pe care băncile le acordă şi se reduce astfel creşterea masei monetare. În sens invers, o reducere a nivelului rezervelor ajută la eliberarea de lichidităţi şi le permite băncilor să acorde mai multe credite.

Ritmul de creştere a economiei chineze a încetinit la 6,9% în 2015, cel mai slab ritm înregistrat de China după avansul de 3,9% raportat în 1990, a anunţat, luna trecută, Guvernul de la Beijing, confirmând încetinirea celei de-a doua economii mondiale.

Autorităţile de la Beijing şi-au propus să atingă o creştere economică mai mică, dar mai durabilă, ca urmare a eforturilor de reechilibrare a economiei spre consumul intern, inovaţie şi servicii, în detrimentul industriilor grele şi al investiţiilor umflate de îndatorare şi exporturi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb