CORESPONDENTA DE LA LONDRA / CRISTIAN BUŞU, MINISTERUL ENERGIEI: "Discutăm cu Fondul Proprietatea să vină cu un pachet de 5-10% la listarea Hidroelectrica"

ADINA ARDELEANU, Londra
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 martie 2016

Greg Konieczny: Există o şansă ca listarea să aibă loc, anul acesta

Listarea Hidroelectrica ar trebui să aibă loc în acest an, potrivit lui Cristian Buşu, secretar de stat în Ministerul Energiei, care a precizat totuşi că termenul depinde şi de problemele juridice ale companiei (ieşirea din insolvenţă, procesele cu traderii de energie).

"Mi-aş dori să listăm un pachet mai mare din Hidroelectrica, dar dacă am schimba acum procentul, ar însemna să întârziem oferta", a spus domnul Buşu, adăugând: "Voi discuta cu Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, să vină şi ei cu 5-10%, ca să listăm în total 20-25% din companie".

Greg Konieczny, managerul FP, a spus că există o şansă ca Hidroelectrica să se listeze, în acest an, şi ca societatea să iasă din insolvenţă până în iunie. Domnia sa a confirmat intenţiile ca FP să participe la IPO, prin vânzarea unei părţi din participaţia sa la producătorul de energie, "pentru a face tranzacţia mai atractivă pentru investitori".

Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, ne-a spus, într-un interviu recent, că este sigur că producătorul de energie va ieşi din această procedură la timp, până pe 20 iunie 2016.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă la data de 20.06.2012 din cauza acumulării unor datorii scadente într-o perioadă de până la un an de peste 2,6 miliarde lei şi mai vechi de un an de zile de 1,5 miliarde lei, aminteşte compania, potrivit administratorului judiciar. La data deschiderii procedurii, Hidroelectrica era parte în 11 contracte bilaterale încheiate cu traderii de energie, prin care energia era vândută sub costul de producţie şi la jumătate faţă de preţul pieţei, arată reprezentanţii poducătorului de energie,

În procedura de insolvenţă au fost denunţate de administratorul judiciar contractele dezavantajoase cu traderii de energie şi au fost renegociate 487 de contracte, în urma acestor măsuri Hidroelectrica ajungând să raporteze în anul 2013 un profit de 902 milioane lei, în anul 2014 un profit record de 1,157 miliarde lei şi în 2015 un profit de 1,104 miliarde lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Curge apa, produce curent electric, Statul ia mormanul.

    N-ar fi mai bine s-o administreze corect? Daca mai baga vre-o doua rinduri la racoare, sigur administratorii nu se vor mai baga unde nu le fierbe oala.

    Nenorocitii, nu se mai fac bine-n veci. A dat peste ei o boala incurabila. Mai bine i-ar lua dracul; cu cit mai repede cu atit mai bine! 

    1. greu de crezut ca se vindeca, au hotia-n sange ... fura cu price pret

      ca insvestitorii PE bursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb