PENTRU TRECEREA LA STATUTUL DE PIAŢĂ EMERGENTĂ Valentin Ionescu, ASF: BVB are o singură companie care îndeplineşte criteriile MSCI

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 martie 2016

Obiectivul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) este să ajute piaţa de capital să treacă la statutul de piaţă emergentă, potrivit lui Valentin Ionescu, director de strategie şi stabilitate financiară la ASF.

Domnia sa a spus, ieri, în faţa investitorilor străini, la Londra, că Bursa de Valori Bucureşti nu îndeplineşte criteriul legat de mărimea companiilor şi lichiditate impus de agenţia de rating MSCI.

Anul trecut, MSCI nu a inclus BVB pe lista scurtă în vederea promovării la statutul de piaţă emergentă, anunţând că numai Bursa din Pakistan va intra în monitorizare.

Potrivit criteriilor MSCI, pentru a primi statutul de piaţă emergentă, BVB are nevoie de cel puţin trei companii care să aibă capitalizarea peste 1,26 miliarde de dolari, să aibă free-float-ul peste 630 milioane de dolari şi să aibă o lichiditate de peste 15%.

"În prezent, numai o companie îndeplineşte criteriile, dar avem şi câţiva candidaţi", a spus Valentin Ionescu. Potrivit prezentării acestuia, ţara noastră îndeplineşte criteriile MSCI privind dezvoltarea economică, deschiderea pentru investiţii străine, eficienţa cadrului operaţional şi stabilitatea cadrului instituţional.

Într-un interviu recent pentru ziarul BURSA, Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, a trasmis că rezolvarea problemei trecerii la statutul de piaţă emergentă este în întregime în mâinile Guvernului, adăugând că Hidroelectrica este o listare de o importanţă crucială ca să fie realizată.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. SSIF-corespund?

    daca valentin ionescu (fost consilier al mariei vlas si implicit la FNI si FNA) a ajuns director de strategie si stabilitate financiara la ASF totul este bine asezat! pe butuci.

    1. Confundati persoana

      eu vorbesc numai in cunostinta de cauza. d'aia nu semnez "anonim"

      daca este fostul sef al BVB, imi cer public scuze!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb