Oscar 2016, toată lumea este mulţumită!

D.N.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 1 martie 2016

Oscar 2016, toată lumea este mulţumită!

Lumea filmului poate răsufla uşurată, Leonardo Di Caprio a primit, în cele din urmă, un premiu Oscar. Cu toate luminile pe actorul principal, trebuie spus că marele învingător al acestei ediţii este regizorul Alejandro Gonzalez Inarritu, care a reuşit performanţa de a câştiga pentru al doilea an la rând premiul pentru regie, după ce anul trecut a triumfat cu "Birdman". În acest context faptul că filmul regizat de al doilea şi în care a jucat primul nu a confirmat predicţiile caselor de pariuri şi nu a obţinut statueta nu a mai reprezentat o surpriză atât de mare. În discursul său, Leonardo Di Caprio a împletit mulţumirile cu mesajele ecologiste: "Mulţumesc Academiei, tuturor celor care au fost alături de mine. Le mulţumesc celorlalţi nominalizaţi din acest an pentru performanţa lor incredibilă. "Revenant" a fost rezultatul unei munci teribile, unui efort extraordinar. Îţi mulţumesc Tom Hardy, pentru prietenia pe care mi-ai arătat-o, pentru talentul tău. Acest film este despre relaţia dintre om şi lume. Schimbarea climatului ne va afecta pe toţi".

"Spotlight", regizat de Tom McCarthy, a câştigat premiul Oscar la categoria "Cel mai bun film", reprezentând surpriza plăcută a acestei gale, în viziunea multor critici de film. Pelicula prezintă povestea unei anchete jurnalistice, care încerca să descâlcească iţele scandalurilor de pedofilie din cadrul Bisericii Catolice din Statele Unite, realizată de reporterii cotidianului american Boston Globe. Regizorul Tom McCarthy consideră că acest film reprezintă o nouă ocazie pentru ca publicul larg să înţeleagă munca dificilă întreprinsă de jurnaliştii de investigaţii: "Datorită acestui film, m-am gândit că am putut arăta impactul activităţii de fond a jurnaliştilor de investigaţie experimentaţi. Tot ceea ce au anchetat ei a fost dureros şi oribil, dar au mers mai departe, şi eu sper că publicul va înţelege că munca lor constă în a pune întrebările potrivite, chiar şi cele mai dificile".

Mai trebuie notat că la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal" s-a impus Brie Larson ("Room"), victoria ei fiind anticipată de toată lumea. Prin ricoşeu şi cinematografia autohtonă a avut parte de o părticică de glorie, filmul maghiar, "Son of Saul", cu actorul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, Levente Molnar, în rol secundar, a câştigat premiul Oscar pentru "Cel mai bun film străin". Trecând în revistă listele cu nominalizări şi câştigători se poate spune că toată lumea (cu câteva foarte mici excepţii) este mulţumită.

Iată lista completă a câştigătorilor: Cel mai bun film: "Spotlight" (regia Tom McCarthy); Cel mai bun actor în rol principal: Leonardo DiCaprio ("The Revenant"); Cel mai bun regizor: Alejandro Gonzalez Inarritu ("The Revenant"); Cea mai bună actriţă în rol principal: Brie Larson ("Room"); Cel mai bun actor în rol secundar: Mark Rylance ("The Bridge of Spies"); Cea mai bună actriţă în rol secundar: Alicia Vikander ("The Danish Girl"); Cel mai bun film străin("Son of Saul" - Ungaria); Cel mai bun lungmetraj de animaţie: "Inside Out"; Cel mai bun scenariu adaptat: "The Big Short" (Charles Randolph şi Adam McKay); Cel mai bun scenariu original: "Spotlight" (Josh Singer şi Tom McCarthy); Cea mai bună imagine: "The Revenant"; Cel mai bun montaj: "Mad Max: Fury Road"; Cea mai bună coloană sonoră: "The Hateful Eight" (Ennio Moricone); Cel mai bun cântec: "Writing's On The Wall" ("Spectre"); Cel mai bun montaj de sunet: "Mad Max: Fury Road"; Cel mai bun mixaj de sunet: "Mad Max: Fury Road"; Cele mai bune efecte vizuale: "Ex Machina"; Cele mai bune costume: "Mad Max: Fury Road"; Cel mai bun machiaj şi cele mai bune coafuri: "Mad Max: Fury Road"; Cel mai bun scurtmetraj animat: "Bear Story" ( Gabriel Osorio şi Pato Escala); Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: "Stutterer" (Benjamin Cleary şi Serena Armitage); Cel mai bun lungmetraj documentar: "Amy"; Cel mai bun scurtmetraj documentar: "A Girl in the River: The Price of Forgiveness" .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb