SUPLIMENT TABAC Cazuri semnificative de contrabandă

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 31 octombrie 2023

Cazuri semnificative de contrabandă

Percheziţii domiciliare într-o cauză penală privind 64 de transporturi conţinând peste 328 tone de tutun neprelucrat

În data de 17 august a.c., peste 100 de poliţişti de frontieră din cadrul Direcţiei de Prevenire şi Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţio- nalităţii Transfrontaliere (DPCMIIT) şi a structurilor subordonate Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu sprijinul lucrătorilor specializaţi din cadrul Jandarmeriei Române, au pus în aplicare 23 de mandate de percheziţie domiciliară într-un dosar penal ce a vizat destructurarea unei reţele de contrabandă de produse din tutun.

Investigaţiile au vizat mai mulţi cetăţeni români şi bulgari care, începând cu anul 2022, au organizat şi introdus pe teritoriul României 64 de transporturi ce au avut ca obiect 328.780 kilograme de tutun neprelucrat, în scopul prelucrării acestuia în diferite unităţi clandestine. Gruparea infracţională livra tutunul din Bulgaria către România, folosind documente justificative pentru mărfuri ce atestau în fals că mărfurile au beneficiari externi, în scopul creării unor circuite comerciale fictive care să inducă în eroare autorităţile de aplicare a legii sau prin eludarea formalităţilor de control la frontieră. Astfel, s-a stabilit că tutunul a fost livrat către beneficiari din zona judeţelor Ilfov, Călăraşi şi Dolj, ulterior fiind prelucrat în unităţi clandestine, ambalat şi distribuit pe teritoriul întregii ţări prin intermediul unor platforme de e-commerce.

Captură impresionantă la graniţa cu Bulgaria: peste 430.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de aproape 11 milioane de lei, descoperite la PTF Giurgiu

La data de 18.08.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu au descoperit, într-un autocamion cu produse alimentare, cantitatea de 8.700.000 de ţigarete (435.000 de pachete), estimată la o valoare de peste 10,8 milioane lei, ce urma să fie introdusă ilegal în ţară. Şoferul autovehiculului era un cetăţean bulgar, iar în cauză se derulează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

Captură impresionantă de ţigarete descoperite într-un camion în PTF Negru Vodă

În data de 04.07.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu autorităţile de frontieră bulgare de la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, au descoperit în compartimentul pentru marfă al unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean român, 125.000 de pachete cu ţigarete, fără timbru fiscal, în valoare estimată de peste 600.000 de euro.

Ţigări în valoare de peste 2,2 milioane de euro descoperite la Arad

În data de 06 iunie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de contrabandă, în zona de competenţă, iar în jurul orei 02.00, colegii noştri au oprit pentru control, pe comunicaţie Pecica - Arad, un autocamion cu semiremorcă, condus de un cetăţean român, în vârstă de 48 de ani.

La controlul efectuat, au fost descoperite, în cala automarfarului, mai multe baxuri de ţigări. Mijlocul de transport şi şoferul au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu pentru verificări.

La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în colete erau ţigarete, fiind stabilită cantitatea de 845.000 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 2.200.000 de euro, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb