Tranzacţii de numai 18,7 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 septembrie 2022

Tranzacţii de numai 18,7 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului

Închideri mixte pentru indici

Valoarea tranzacţiilor derulate ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la numai 18,67 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a anului, de 95 milioane lei, în condiţiile în care prin piaţa "deals" nu a fost derulat niciun schimb.

Indicii au avut închideri mixte, în contrast cu deprecierile din pieţele europene, apărute în contextul perspectivei sistării aprovizionării cu gaz din Rusia a ţărilor din Europa. Indicele BET, ce reflectă evoluţia celor mai lichide 20 de titluri ale bursei noastre, a avut un avans de 1,31%, la 11.993 de puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a coborât cu 0,55% la 2.196 de puncte.

Echipa de la Prime Transaction Prime Transaction a notat, în raportul său zilnic: "Majoritatea indicilor BVB au înregistrat creşteri de peste un procent, BET-NG apreciindu-se cel mai tare, cu +1,96%. La polul opus, BET-FI şi BETAeRO au fost singurii indici care au scăzut, cu 0,25%, respectiv cu 0,69%. Valoarea tranzacţionată a fost de 3,87 milioane de euro, aproape jumătate din rulajul şedinţei anterioare. Acţiunile Digi Communications (DIGI) şi Fondul Proprietatea (FP) au asigurat o treime din rulajul zilei. Titlurile emitenţilor din BET au avut evoluţii mixte, cu variaţii extreme între +3,87% pentru Transport Trade Services (TTS) şi -2,08% în cazul Alro (ALR).

În piaţa "regular", topul valorii schimburilor a fost condus de acţiunile Digi Communications, ce au cumulat un rulaj de 3,6 milioane de lei, titlurile DIGI încheind ziua în scădere cu 0,27%, la preţul de 36,4 lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au urcat cu 3,69%, până la preţul de 44,95 lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 2,43 milioane de lei.

Pe poziţia a treia a clasamentului lichidităţii s-au situat titlurile Banca Transilvania (TLV), ce s-au apreciat 1,02%, la 19,8 lei, în condiţiile unui rulaj de 1,78 milioane de lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au urcat cu 1,75%, la preţul de 1,974 lei, pe fondul unor schimburi de 1,4 milioane de lei.

Indicele compozit BETPlus s-a apreciat cu 1,24%, la 1.789 de puncte, în timp ce indicele ROTX a avut un avans de 1,54%, până la 27.236 de puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb