Val de demonstraţii la Londra

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 aprilie 2009

Val de demonstraţii la Londra

Mii de protestatari s-au adunat ieri, în cartierul financiar al Londrei, demonstrând în faţa Băncii Angliei, cu o zi înainte să înceapă lucrările summit-ului G20. Evenimentul de astăzi va reuni bancheri şi lideri ai lumii, şi are în centrul său criza financiară mondială, respectiv încercarea găsirii unei soluţii pentru redresarea economiei.

Manifestanţii şi-au arătat nemulţumirea faţă de bancheri şi acuză faptul că aceştia au beneficiat de prime substanţiale în condiţiile în care au dovedit un management prost, care a dus numai la pierderi.

Participant la manifestaţie, Annabel Acton, în vârstă de 25 de ani, a declarat, citat de agenţiile de presă străine: "Demonstraţia noastră vrea să arate că, acum, este ruşinos să fii bancher. Am venit aici ca să ne manifestăm furia împotriva lăcomiei instituţiilor financiare".

La rândul său, Patrick Lyons, în vârstă de 56 ani, a spus: "Suntem aici ca să protestăm faţă de speculatorii care au avantaje de pe spatele oamenilor obişnuiţi. Băncile subminează structura societăţii".

Un alt participant la protest, Tamsin Omond (24 de ani), a afirmat: "Am venit ca să-mi exprim dezaprobarea faţă de sistem. Azi trebuie să arătăm că vechiul sistem nu a funcţionat. Avem nevoie de o nouă gândire, care să găsească soluţii pentru ieşirea din criză".

Protestatarii îl au în atenţie şi pe premierul britanic Gordon Brown, considerând că acesta "nu realizează cât de gravă este situaţia".

Discuţiile dinaintea summit-ului au început, ieri, prin vizita preşedintelui SUA, Barack Obama, la premierul britanic Gordon Brown. Cei doi oficiali au făcut apel la comunitatea internaţională să acţioneze la unison, ca să depăşească criză economică globală.

"Putem face faţă acestei provocări numai împreună", a spus Obama ieri, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul britanic. Preşedintele SUA a subliniat: "Toţi cei care suntem aici, la Londra, avem responsabilitatea să acţionăm cu simţul urgenţei".

În perioada reuniunii G20, circa 10.000 de poliţişti vor fi la datorie, ca să supravegheze protestele şi să asigure securitatea participanţilor la eveniment.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb