ZIARUL BURSA

02 aprilie 2009
Ediţia din 15.08.2024
Val de demonstraţii la Londra

Val de demonstraţii la Londra

Alina VasiescuInternaţional / 2 aprilie 2009

Mii de protestatari s-au adunat ieri, în cartierul financiar al Londrei, demonstrând în faţa Băncii Angliei, cu o zi înainte să înceapă lucrările summit-ului G20.

Băncile îşi pot modifica unele scadenţe până pe 24 mai

Ana SăbiescuBănci-Asigurări / 2 aprilie 2009

Suma de bani pe care băncile o vor câştiga de pe urma măsurii adoptate de Banca Naţională a României (n.r. reducerea la zero a ratei rezervelor minime obligatorii aferente pasivelor în valută cu o scadenţă reziduală mai mare de doi ani) nu poate fi stabilită foarte exact, deoarece până pe 24 mai, data de la care hotărârea intră în vigoare, băncile îşi pot modifica structura scadenţelor, ne-a explicat domnul Lucian Croitoru, consilierul Guvernatorului BNR.

ANRE susţine că nu a încălcat legea în stabilirea preţului gazelor

Alina Toma VerehaCompanii / 2 aprilie 2009

Legislaţia specifică stabilirii tarifelor pentru gazele naturale interzice limitarea sau diminuarea preţurilor şi a tarifelor pe considerente de politică socială sau antiinflaţionistă precum şi orice practici care utilizează sistemele de preţuri şi tarife ca instrumente de protecţie socială şi/sau pentru subvenţionarea directă sau indirectă a consumatorilor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

OMV emite euro-obligaţiuni de 750 milioane de euro

A.A.Piaţa de Capital / 2 aprilie 2009

Grupul energetic OMV Aktiengesellschafta a lansat prima emisiune de euro-obligaţiuni, în valoare de 750 milioane de euro şi cu o maturitate de 5 ani,potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Obligaţiunile emise sunt parte a programului Euro...

Taxa de poluare auto, schimbată din 2010

C.D.Macroeconomie / 2 aprilie 2009

Ministerul Mediului are în vedere să renunţe la actuala taxa de poluare auto şi să o înlocuiască, începând cu data de 1 ianuarie 2010, cu un impozit anual, în funcţie de gradul de poluare a autovehiculului.

Salariaţii Doljchim, disponibilizaţi la cerere

(A.G.R.)Companii / 2 aprilie 2009

O sută de salariaţi ai Combinatului Doljchim din Craiova, (care aparţine SNP Petrom) s-au trecut, din oficiu, pe lista disponibilizaţilor care pleacă acasă începând cu 1 aprilie cu salarii compensatorii.

PNL depune o moţiune simplă pe agricultură

(C.D.)Politică / 2 aprilie 2009

Liberalii urmează să finalizeze la începutul săptămânii viitoare textul moţiunii simple privind agricultura, a declarat, ieri, viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu.

Listarea Bursei la Bursă, inoportună

Listarea Bursei la Bursă, inoportună

Ştefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 2 aprilie 2009

Listarea Bursei de Valori Bucureşti pe fondul crizei economice globale nu este oportună - aceas­ta este premisa de căpătâi a strategiei de listare a BVB la propria cotă propusă de Consiliul Bursei spre aprobare acţionarilor în Adunarea Generală...

La debut de aprilie, lichiditatea se menţine ridicată

Decebal N. Todăriţă Piaţa de Capital / 2 aprilie 2009 /

Pe piaţa Sibex, prima şedinţă din aprilie a fost una care a adus evoluţii mixte ale cotaţilor, cu dese schimbări de direcţie, pe gustul speculatorilor intra- day care au avut teren de manevră. Spre finalul zilei imaginea preţurilor era totuşi una...

Inflaţia, creşterea cantităţii de monedă

Izabela SîrbuInvestiţii Personale / 2 aprilie 2009 /

Inflaţia reprezintă reducerea puterii de cumpărare a unei monede în decursul unei anumite perioade de timp. Cu alte cuvinte, pentru acelaşi coş de consum trebuie să plăteşti în prezent un preţ mai ridicat decât plăteai în trecut.

Avem, în continuare, gaze de la ruşi

(A.T.)Companii / 2 aprilie 2009 /

Ţara noastră nu este afectată de întreruperea livrărilor de gaze naturale ruseşti spre Balcani. Importurile se derulează în parametri normali, ne-a declarat Ioan Rusu, directorul general al "Transgaz".

Schimburi de sub un milion

Ştefania CiocârlanPiaţa de Capital / 2 aprilie 2009 /

Tranzacţiile încheiate, ieri, pe piaţa Rasdaq, au fost cifrate la 846.294 lei. Indicele Rasdaq-C, care arată evoluţia acţiunilor de pe piaţă, a câştigat 0,01%, urcând la 1.911,37 puncte.

BNR reduce comisioanele la plăţile

Andreea ArăboaeiBănci-Asigurări / 2 aprilie 2009 /

Banca Naţională a României a redus comisionul pentru plăţile de mare valoare sau urgente efectuate de instituţiile de credit din ţara noastră prin sistemul de decontare ReGIS la 6,87 lei, de la 7,23 lei, începând cu 1 aprilie 2009, potrivit unui...

Căutăm investitori chinezi pentru proiecte energetice

(A.T.)Companii / 2 aprilie 2009 /

Claudiu Stafie, secretar de stat în Ministerul Economiei, participă, împreună cu alţi reprezentanţi ai ministerului, la misiunea economică în Republica Populară Chineză condusă de Constantin Niţă, ministrul pentru IMM-uri, Comerţ şi Mediul de...

"Vestas" va instala 76 de turbine eoliene în România

(A.T.)Companii / 2 aprilie 2009 /

Compania "Vestas" a anunţat, ieri, printr-un comunicat de presă, că a primit o comandă din România pentru turbine eoliene în capacitate totală de 228 MW putere instalată. Este vorba despre 76 de unităţi tip V90 de 3 MW fiecare.

Slim Chance Of Seeing BCR Listed This Year

Slim Chance Of Seeing BCR Listed This Year

TRADUS DE ANDREI NăSTASEEnglish Section / 2 aprilie 2009

The listing of Banca Comerciala Romana (BCR), the largest bank in Romania, on the Bucharest Stock Exchange (BSE) has become inopportune because of difficult conditions on the capital market and could be postponed.

ANPC a retras de pe piaţă cosmetice în valoare de 72.797 lei

Cornelia AngelescuCompanii / 2 aprilie 2009 /

Amenzile aplicate companiilor din domeniu depăşesc 1,5 milioane lei

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a controlat, pe parcursul lunii martie, la nivelul întregii ţări, 1.300 de agenţi economici din sectorul cos­metic,...

"Next Home" intră pe piaţa de retail din România

(C.I.)Companii / 2 aprilie 2009 /

Primul magazin Next Home din România se va des­chide joi, în centrul comercial bucureştean Liberty Center, se arată într-un comunicat de presă. Next Home va prezenta produse pentru amenajarea casei, linia de design a acestora fiind una modernă,...

GM nu negociază un sprijin financiar pentru "Vauxhall"

Alina VasiescuInternaţional / 2 aprilie 2009

"General Motors" Corp. (GM), cel mai mare constructor auto din SUA, anunţă că nu a încercat să negocieze cu guvernul londonez obţinerea unui ajutor de 600 de milioane de lire sterline (859 milioane de dolari) pentru divizia sa din Marea...

Europa pierde tot mai mulţi angajaţi, în condiţiile în care producţia industrială scade, ca urmare a unei cereri tot mai slabe.

Şomajul din Europa creşte alarmant

Alina VasiescuInternaţional / 2 aprilie 2009

Rata şomajului din Uniunea Europeană (UE 27) a cres­cut, în februarie 2009, la 7,9%, de la 7,6% în luna precedentă, potrivit datelor prezentate ieri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

"Lafarge" lansează o emisiune de drepturi

Alina VasiescuInternaţional / 2 aprilie 2009

"Lafarge" SA, cel mai mare producător mondial de ciment, va vinde acţiuni noi la un preţ de 16,65 euro fiecare, urmărind să obţină 1,5 miliarde de euro (1,99 miliarde de dolari), ca să-şi reducă datoriile.

Bursele europene scad din nou

Bursele europene scad din nou

Alina VasiescuInternaţional / 2 aprilie 2009

Acţiunile tranzacţionate pe pieţele din Europa au urmat un curs descendent ieri, ca urmare a publicării unui raport privind reducerea numărului locurilor de muncă în SUA.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo