RIM va lansa un magazin online de aplicaţii pentru BlackBerry

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 2 aprilie 2009

Grupul canadian Research In Motion, producătorul telefoanelor mobile inteligente BlackBerry, va lansa miercuri un magazin online care va permite utilizatorilor acestui tip de telefon să descarce diverse aplicaţii software, de la ştiri şi divertisment la informaţii despre călătorii şi jocuri, informează Reuters.

În plus, spre deosebire de magazinul online iPhone application store al rivalului Apple Inc, care oferă dezvoltatorului unei aplicaţii software 70 la sută din veniturile generate, RIM ar de gând să ofere 80% din venituri dezvoltatorului. Restul urmează să fie împărţit între RIM şi operatorii de telefonie mobilă. "Credem că este un mod corect de distribuţie a veniturilor", a declarat directorul general de la BlackBerry, Jim Balsillie

BlackBerry App World va putea fi descărcat de pe pagina de Internet a RIM începând de miercuri. Aproximativ o mie de aplicaţii vor fi disponibile pentru descărcare.

Telefoanele BlackBerry, modelele Pearl, Curve, Storm şi Bold, concurează cu popularul telefon iPhone produs de Apple Inc pentru atragerea clienţilor. RIM încearcă să-şi diversifice gama de clienţi dincolo de profesioniştii din lumea afacerilor care utilizează telefoanele BlackBerry pentru a primi şi a trimite e-mailuri. Oferirea unei game interesante de aplicaţii software, de la informaţii practice până la divertisment, poate fi un mijloc de a atrage noi clienţi şi a împiedica pierderea celor existenţi. Aceasta deoarece un utilizator care a cheltuit bani pentru a descărca astfel de aplicaţii ar putea fi reticent să treacă la un alt dispozitiv mobil şi să plătească din nou pentru alte aplicaţii.

Practic toate marile companii din industria telefoanelor mobile inteligente urmează exemplul lansat de Apple Inc. care a dechis încă de anul trecut un magazin online de software. Gigantul Microsoft Corp. a anunţat marţi că până la finele anului va lansa Windows Marketplace for Mobile, propriul magazin online de aplicaţii. Nokia Corp., cel mai mare producător de telefoane mobile, are şi el mai multe magazine de aplicaţii însă la începutul acestui an a anunţat că le va combina într-unul singur. La rândul său Google Inc. operează un Android Marketplace pentru programe destinate telefonului T-Mobile G1, căruia urmează a i se adăuga şi alte telefoane care utilizează programul software Android dezvoltat de Google.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb