HP câştigă noi cote de piaţă în Europa Centrală şi de Est

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 2 aprilie 2009

HP Europa Centrală şi de Est (CEE) a realizat o cotă de piaţă record în ceea ce priveşte portofoliile sale adresate segmentelor consumer şi enterprise, conform ultimelor rapoarte IDC. Intr-o perioadă în care economia presează piaţa mondială de IT, HP câştigă cote de piaţă tot mai mari demonstrând astfel că ofera clienţilor săi valoare şi diversitate.

In Europa Centrala si de Est, HP a obtinut cote de piata record in zone economice cheie.

Cele mai importante date includ:

Mentinerea companiei HP pe prima pozitie ca furnizor pe piata serverelor, cu o cota de piata de peste 40%. De remarcat a fost performanta obtinuta in zona Industry Standard Server, unde HP detine 43.8% din cota de piata (mai mult decat celalti 5 mari furnizori la un loc).

In piata dinamica a serverelor blade, care a depasit pentru prima oara 10% din piata generala, HP si-a crescut cota de piata ajungand la recordul de 59%. Si sistemele Integrity Itanium de la HP au avut parte de un trimestru record, ajungand sa reuneasca peste 15% din valoarea totala a pietei.

HP a obtinut primul loc pe piata de stocare, multumita unei performante deosebite pe piata de stocare externa, unde a obtinut prima pozitie ca furnizor.

Obtinerea unei cote record de 14.9% pe piata pe PC-uri, bazat pe o performanta puternica atat pe segmentul de consumer cat si pe cel commercial.

Cota de piata in zona PC-urilor consumer s-a dublat fata de anul trecut, ajungand la 10.5%, multumita unei performante excelente pe piata de notebook-uri. Datorita acestei performante, HP s-a clasat pe pozitia a 3-a in topul vanzatorilor de notebook-uri.

O perfomanta impresionanta pe piata comerciala de PC-uri, cu o crestere a cotei de piata de18.3% in comparatie cu 13.0% , in anul precedent. Rezultatele foarte bune pe piata comerciala de notebook-uri au determinat ocuparea primei pozitii pentru prima oara dupa multi ani, cu o cota de piata de 23.6%.

Pe piata produselor de printare multifunctionale, HP a detinut pozitia de lider cu o cota de piata de 41,6%, in timp ce pe piata de imprimante laser color sau monocrome, HP a ocupat pozitia de lider cu o cota de piata de 29.7%.

"De-a lungul ultimilor ani, HP a facut eforturi deosebite pentru a-si diversifica portofoliul de produse, prin tehnologia si designul dezvoltat, si de asemenea si-a imbunatatit performanta directa si indirecta a strategiilor go-to-market. Cele mai noi performante referitoare la cotele de piata arata impactul acestor initiative," a declarat Thomas Meyer, vicepresedinte, EMEA Systems and Infrastructure Solutions, IDC EMEA.

"Europa Centrala si de Est este o piata de dezvoltare strategica pentru HP si este minunat sa observam performantele importante pe care le obtinem in afaceri. Acestea ilustreaza diversitatea HP, atat la nivelul produselor cat si al strategiilor. In timp ce deteriorarea situatiei economice la nivel global afecteaza pietele mai mari de IT, cotele noastre de piata din Europa Centrala si de Est demonstreaza ca partenerii si clientii apeleaza la HP pentru o mai mare eficienta in domeniul IT," a declarat Herbert Rastbichler, managing director si leader al Technology Solutions Group, Europa Centrala si de Est.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb