Aproape 30% din angajaţii Zonei Libere Giurgiu sunt în şomaj tehnic până la sfârşitul lunii aprilie

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 2 aprilie 2009

Din cauza problemelor economico-financiare ale societăţii a fost aprobată noua organigramă a Zonei Libere Giurgiu.

Din cauza problemelor economico-financiare ale societăţii a fost aprobată noua organigramă a Zonei Libere Giurgiu.

Directorul Zonei Libere Giurgiu, Constantin Toma, a declarat, ieri, că 30 din cei 101 salariaţi ai societăţii pe care o administrează sunt în şomaj tehnic până la sfârşitul lunii aprilie, din cauza problemelor economico-financiare ale Zonei.

Aceasta, după ce, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Giurgiu de săptămâna trecută, a fost aprobată noua organigramă a Zonei Libere Giurgiu, care prevede reduceri de personal, de la 125 de salariaţi la 101, tot din cauza problemelor economico-financiare ale societăţii.

Pe de altă parte, ieri, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local, a fost prezentată sinteza raportului de audit financiar încheiat la Zona Liberă Giurgiu. Conform sintezei respective, pe baza bilanţurilor perioadei 2005-2006, la Zona Liberă se constată o înrăutăţire a perfomanţelor financiare ale societăţii, "din cauza unei strategii investiţionale ineficiente, având ca rezultat achiziţii de mijloace fixe care nu au contribuit la creşterea cifrei de afaceri", este menţionat în document.

"Activitatea de transport înregistrează pierderi, activitatea de reparaţii nave înregistrează pierderi. Creşterea numărului de personal şi a salariului mediu s-au făcut fără acoperire, prin creşterea veniturilor. Conducerea a antrenat societatea în activităţi care au general pierderi majore. Aceste pierderi, coroborate cu costurile îndatorării pe termen mediu şi lung, pot conduce la intrarea societăţii în incapacitate de plată", se mai arată în sinteza auditului financiar la Zona Liberă Giurgiu.

Potrivit documentului, au fost descoperite mai multe activităţi, desfăşurate între 2005-2006, catalogate în urma auditului ca probabile fapte imputabile, un posibil conflict de interese şi o posibilă deturnare de fonduri. De asemenea, în urma auditului, a fost stabilit faptul că, în aceeaşi perioadă, la Zona Liberă Giurgiu ar fi fost încălcate Legile 82, 571 şi 13, mai multe ordine ale ministrului de Finanţe, precum şi o Hotărâre de Guvern.

Directorul Zonei Libere Giurgiu, Constantin Toma, a declarat, citat de NewsIn, că, deocamdată, Consiliul Local analizează rezultatele acestui audit.

În prezent, în Zona Liberă Giurgiu îşi desfăşoară activitatea circa 200 de firme. Înainte de ianuarie 2007, în Zonă activau peste 350 de firme.

Consiliul Local al municipiului Giurgiu a preluat pachetul integral de acţiuni al Zonei Libere de la Consiliul Judeţean în iulie 2008. Constantin Toma (PNL) a preluat funcţia de director general al Zonei Libere Giurgiu în august 2008, de la Dan Niţulescu (PDL), prin hotărârea Consiliului Local Giurgiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb