Contractul dintre ANRM şi Sterling se poate rezilia doar în condiţiile din actul adiţional 11/2008

(N.I.)
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 2 aprilie 2009

Contractul dintre Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) şi firma canadiană Sterling Resources ar putea fi reziliat doar în condiţiile prevăzute în actul adiţional nr. 11/2008 al contractului iniţial semnat în 1992, a declarat, pre­şedintele Agenţiei, Gelu Mărăcineanu, informează NewsIn.

Astfel, ANRM poate rezilia contractul de concesiune dacă Sterling Resources "continuă sistarea operaţiunilor petroliere pe o perioadă mai mare de 60 de zile, fără acordul agenţiei", sau dacă "nu respectă prevederile studiilor tehnico-economice de exploatare", ori în condiţiile în care "nu îşi îndeplineşte din vină proprie, obligaţiile asumate cu privire la termenul de începere a operaţiunilor petroliere", potrivit actului adi­ţional nr. 11 al contractului de concesiune pentru explorare şi îm­părţire a producţiei, pentru pe­rimetrele XIII Pelican şi XV Midia.

De asemenea, ANRM poate rezilia contractul în cazul în care Sterling Resources furnizează, cu bună ştiinţă, agenţiei date şi informaţii false cu privire la operaţiunile petroliere sau încalcă acele clauze de confidenţialitate prevăzute în acordul de concesiune, sau dacă "Sterling Resources nu achită în termen de şase luni de la data scadentă redevenţa petrolieră datorată statului", ori dacă Sterling Resources "nu realizează volumul minim de lucrări pre­văzute în Acord pentru o perioadă dată şi expirată".

Totodată, ANRM poate rezilia contractul de concesiune cu Sterling Resources dacă această companie execută operaţiuni petroliere fără autorizaţiile prevăzute de lege sau dacă i s-a retras acordul şi/sau autorizaţia privind protecţia mediului şi/sau cea de protecţie a muncii.

Contractul pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrele XIII Pelican şi XV Midia, între ANRM şi Sterling Resources Ltd., are o durată de 30 ani, calculaţi din 1992, şi va expira în 2027 (ţinând cont de ani în care a fost blocat), dar are dreptul de prelungire de până la 15 ani, potrivit fostului pre­şedinte al ANRM, Bogdan Găbudeanu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb